reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

fioletowa idziesz pełną parą z zakupami :-)
ja mam wszystko po synku, który ma dopiero 2 latka, więc nie kupuję praktycznie nic, oprócz pieluch ;-)
ja na Xlandera byłam "napalona" 2 lata temu jak kupowaliśmy smykowi wózek, mimo że sponsorowali go moi rodzice to 2 tys zł mnie przeraziło że tyle kasy i wzięliśmy wtedy nowość Tako Wariorr, nie narzekam, oprócz tego że raz przednie kółko babci na spacerze odpadło (jakaś śrubka się wykręciła i zgubiła) ale kółko na swoim miejscu zostało i nie uciekło :-D a tak to bez zarzutu jest

reklama
u mnie też sponsorowali rodzice, ale trafiliśmy na wyprzedaż i dostaliśmy za 1,5 tys

a z zakupami - już po ;-) co było mi potrzebne, to dokupiłam właśnie teraz
no łóżeczko dokupowaliśmy, bo w tym starym dużym Artur jeszcze śpi - plan jest taki, że pośpi tam z rok, półtora i kupi się chłopakom piętrowe łóżko

zazdroszczę ci fioletowa, nasz Wojtek nie chce wyjść z naszego łóżka, w swoim spał może z 1,5 roku. Często chorował i braliśmy go do siebie z teraz nie chce wyjść.
Może macie dziewczyny jakieś sposoby jak wynieść małego (2lata) z łóżka rodziców? nadmienię że Wojtek na zawołanie płacze i wymiotuje żeby osiągnąć cel,a później ma gardło czerwone i tak w koło... :-:)-(

heh u nas to różnie bywa, to nie jest tak, że każdą noc przesypia w łóżeczku, poza tym między 5 a 6.30 zawsze się ewakuuje do mnie lub Adama - teraz śpimy osobno, ale myślę że za miesiąc już znów będziemy w jednym łóżku
teraz jak jest chory to ma wyjęty materac z łóżeczka i śpi obok Adama na podłodze

a hmm sposób na dwulatka - jest taka książka "uśnij wreszcie" i podobno ta metoda jest skuteczna, ale kurcze dla mnie trochę za faszystowska

Zuzia przybiegała do nas aż do zeszłej jesieni ;) dopiero argument, że mamusia jest w ciąży i naprawdę musi choć trochę się wysypiać nagle na nią podziałało i z dnia na dzien a raczej nocy na noc :D przestała przychodzić i śpi w swoim łożku w swoim pokoju.. ale tak przez wiele lat nic nie działało, prośby, odprowadzanie etc etc.. chyba musiala do tego po prostu dorosnąć ;)

no, a my wczoraj złożyliśmy łóżeczko
przewijak w sumie też, ale wszystkie te materiałowe rzeczy poszły od razu do prania
a w łóżeczku przymierzyłam pościel - jeszcze nie prasowana, ale chciałam zobaczyć jak wygląda
i wrzucam od razu fotki

a sara - przewijak jest dość stabilny, trochę buja się tak jakby przód tył, nie prawo lewo
ale nie jest to jakoś mocne bujanie
cieszę się, bo przynajmniej nie trzeba będzie się schylać

łóżeczko z pościelą; prześcieradło [mam takie 4 białe i żółte]; ochraniacz od wewnątrz [takie same kwiatuszki są na falbance i kołderce]; ochraniacz od zewnątrz - zwierzątka się powtarzają na prześcieradłach; znów łóżeczko; kołderka - z jednej strony duże zwierzątka i te niebieskie kwiatuszki, z drugiej strony zwierzątka na żółtym tle [fo tego mam jeszcze kocyk zółty z tymi zwierzątkami]

100_3524.jpg100_3525.jpg100_3526.jpg100_3527.jpg100_3528.jpg100_3529.jpg

Załączniki

• 100_3524.jpg
    100_3524.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 64
  • 100_3525.jpg
    100_3525.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 71
  • 100_3526.jpg
    100_3526.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 60
  • 100_3527.jpg
    100_3527.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 75
  • 100_3528.jpg
    100_3528.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 60
  • 100_3529.jpg
    100_3529.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 71
u nas synek od początku spał u siebie i nie było problemu z przychodzeniem do nas :tak: chyba tak się nauczył bo jak tylko skończył pół roku spał sam w swoim pokoiku i to chyba dla niego takie naturalne bardzo jest miał etap że bał się ciemności ale lampka i otwarte drzwi załatwiły sprawę do tej pory otwiera drzwi na oścież jak uśnie to chodzę i zamykam teraz ma akwarium w pokoju więc lampka jest i ten szum z akwarium go usypia mówi że bez tego by już nie zasnął :tak: przychodzi do nas rano w soboty i niedziele ale to tak jak sie już wyśpi po 7 czasem 8 i wtedy przychodzi na bajki ale jak mu damy tv do pokoju to pewnie nie będzie przychodził bo jak bedzie Daria to ja bedzie budził tymi bajkami a on musi rano w weekned ''zaliczyć '' godzinę na bajki :baffled:

fioletowa ale Ty jesteś już przygotowana :szok: super Mały ma już swoje łoże ;-)

ech, pościel muszę ściągnąć, żeby dobrze materac wywietrzał
a chciałam tylko sprawdzić, czy będzie dobrze pasować, bo do starego łóżeczka była za mała [ochraniacz i prześcieradła]

reklama
Do góry