reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Dmuchawcu, ale ja ten co miałam przy Wiktorii, to nie był cały usztywniany, tylko miał wsuwaną wkładkę usztywniającą pod spód, w każdej chwili można było ją wyjąc. Byłam bardzo zadowolona z niego, niestety już takiego nie dostałam tym razem
Ja w domu już pewnie też nie będę używała, bo będzie za gorąco, ale u mnie w szpitalu jest wymagany

a przy okazji, znalazłam fajną koszulę do karmienia, chyba ją zamówię, bo przydałaby mi się jeszcze jedna:
RADOŚĆ KOSZULA dla KOBIET karmiących i w ciąży L (3084655735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

myślę też o tym szlafroku, podoba mi się, ale zastanawiam się, czy nie będzie za ciepły na lato:
SUBTELNY SZLAFROK RĘKAW 3/4 Italian Fashion L (3067188055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
reklama
Betty tez mi się podobają te koszule ;-)
A szlafrok fajny tylko troche kosztuje, ja zamierzam kupić jakiś tani bo nie lubie szlafroków i po szpitalu i tak go już nie będę używać.

a ja go chyba kupię, bo w szpitalu nie będę w nim cały czas paradować, a przyda mi się później w domu. Co do ceny, to też bym się wahała, ale dostałam od mężusia na Dzień Kobiet kaskę, żebym sobie coś ładnego kupiła i oczywiście (cała ja), kupię coś, co i tak muszę kupić, a szlafroka nie mam, który by się do szpitala nadawał:sorry2:

Betty - nawet nei wiedzilam , że sa takei z wyjmowana wkładką usztywniającą:baffled: :blink:Miałam cały usztywniany- przykryć nim dziecka się nie da, taki jest sztywny. U nas w szpitalu są szpitalne rożki, w które zawijane sa dzieci. Rożek przydał mi się tylko przy wyjściu ze szpitala, a potem kładałam na nim dziewczyny np na brzuszku na kilka minut.

A koszulki super!

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki,
nie wiem czy znacie stronkę PromoBaby.pl
My z mężem na bieżąco śledzimy promocje na pieluchy, chusteczki, deserki i soczki dla Lenki :)
Może i Wam się przyda :)
Co do rożków- miałam przy Lence usztywniany- taka wysuwana twarda mata kokosowa i powiem Wam, że wyjęłam ja od razu po kupieniu i nigdy nie włożyłam, bo strasznie śmierdziała... :)
Bardziej polecam miękkie rożki, chociaż w lato to raczej tylko cienki kocyk lub pieluszka :)

Pozdrawiam

U nas w szpitalu maja takie okropne, zużyte wiązane rożki... no ale cóż. Do domu nie kupuje. Dostałam po chrześniaku męża niebieski nieusztywniany rożek więc jeśli będzie potrzebny w domu to wystarczy ale ja raczej nie będę go używać, może mąż...

ja używałam rożka, no u nas latem w domu jest chłodniej niż na zewnątrz, więc nie było przegrzania
a na początku dobrze się sprawdził

jako, że mam pokaźny biust nie lubię koszuli odcinanych pod biustem bo po nocy zawsze mam to szycie na środku piersi i wyglądam :eek: jako, że chcę na ramiączkach kupię pewnie coś takiego:
BAWEŁNA koszulka ciążowa i do karmienia L 40 (3107501353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
100 % BAWEŁNA KOSZULA CIĄŻOWA, DO KARMIENIA M 38 (3106832409) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
szlafrok (jako, że nauczyłam się w nich chodzić a mam tylko gruby) chciałam ten:
Reserved - U9247

Też miałam rożek z opcją wyciągnięcia usztywnienia :tak:

sara prześliczne te rzeczy naprawdę, od dawna szukam taniej ale ładnej koszuli i wszystko na jedno kopyto a te są śliczne i na czerwiec doskonałe, szlafroka tez szukałam a ten jest super i do tego kupię sobie te kapcioszki:-) dzięki !!:-)

reklama
SARA - piękne rzeczy, szlafroczek mnie urzekł ;-). W sumie też mam dwa grube, więc musiałabym w jakiś cieniutki się zaopatrzyć.

Kupiłam też bardzo fajną koszulę do karmienia w H&M za 59zł. Ale niestety nie ma jej na stronce, więc nie wkleję linka.

Byłam wczoraj w IKEI i jednak tam będę kupowała mebelki dla Lenki. Wezmę serię HEMNES białe. Wyglądają na bardzo solidne, komoda z przewijakiem jest super, łóżeczko też świetne, tymbardziej, że z dwoma szufladami na prowadnicach i z pokrywą.
Do tego jest naprawdę duża fajna szafa. Zmieszczę sie tam ze wszystkim bez najmniejszego problemu, a niestety problem przechowywania to u nas codzienność. Szafa jest wycofywana z oferty, więc muszę się śpieszyć.

Nie jestem przekonana do tego wyboru w 100%, jednak względy ekonomiczne przemawiają za tym rozwiązaniem, kupię jakieś ładne uchwyty dziecięce i je wymienię w mebelkach :).

Właśnie - może to głupie pytanie, ale jak kupię komodę z przewijakiem (czyli tą deską) to jaki powinnam dokupić ten 'materacyk' / wkład do przewijaka???
Chciałabym taki mięciutki, milutki. Nie widziałam nigdzie takiego.

Do góry