MamaTrójki
Fanka BB :)
kochana ja karmiałam-nawet po 15 min z raz jednej raz drugiej-nie jest potrzebny pełen cykl 30 min-moje dzecko 3-3razy na dobe jadlo tak długo reszta to-5-15 min ale ona miała ssanie jak odkuzacz -zawsze najedzona i rozluźniona -i ładnie sie rozwijała i dalej sie rozwija a moja nie tolerowała smoczków butelek-nic pierwsze picie poza mlekiem wypiła z kubeczkau nas czajnik szedł np do wyparzenia smoczka czy kapturka
kapturków zaczęłam używać "dzięki" położnej - powiedziała mi że jak przerwa między karmieniem jest krótsza niż 15 minut to jest to jedno karmienie i nalezy z tej samej piersi karmić - w rezultacie młody wisiał mi 2 godziny na jednym cycku, sutek miałam przeżuty, zmacerowany - koszmar, po tym założyłam kapturki i się jakoś udało wyleczyć
ale mó młody był specyficzny pod tym względem - jemu było obojętne czy je z piersi czy z butelki, z osłonką czy bez, smoczek silikonowy czy kauczukowy, moje mleko czy modyfikowane
nie miałam ani razu problemu że np. dałam mu butlę to już cycka nie chciał - a po połogu okazało się że mi się macica nie obkurcza, została mi jakaś błona i musiałam brać jakiś lek, o wielu skutkach ubocznych i to dość konkretnych, więc na 3 dni odstawiłam małego od piersi i po 3 dniach bez problemu wrócił do cycka
a wiem, że niektóre dzieci są wybredne pod tym względem
a z ostatnim zdaniem się zgodzę - im mniej kosmetyków z jak najmniejszym skadem tym lepiej - nie dać się skusić na promocje w stylu "kup oliwkę i puder a dostaniesz miseczkę" hehe sama się na coś takiego skusiłam
podlinkuj gdze sie rejstrowałaś -wogóle moze zróbmy baze danych żeby sie porejstrować i podostawać gratisikiRossnet > Rossne! > Karta Rossne
Tam po kolei wujek Google poprowadzi,co i jak
Ja z kolei wpadłam na pomysł rejestracji w różnych serwisach w celu otrzymania darmowych próbek,i gadżetów.Można dostać sporo całkiem fajnych rzeczy,można wypróbować produkty...Fajna rzecz.Trzeba poszperać,ale Mustela,Hipp,Johnson,Bebilon,Bobo-Vita,firma Pelagros (np.pudełko będę mamą ,Skarb malucha) przedstawiaja swoją ofertę.