reklama
W temacie poduszek powietrznych to ja się może wypowiem z racji wykonywanego zawodu: Ustawa Prawo o Ruchu Drogowym "zabrania" przewożenia Dziecka w foteliku tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu. Jednak w praktycznie każdym samochodzie można tą poduszkę wyłączyć (nie spotkałam takiego żeby nie można było) - w trochę starszych autach wyłącza się ją ręcznie, np za pomocą kluczyka do auta, w nowszych za pomocą pokładowego komputera. Wtedy Dzidzię można bezpiecznie przewozić. Mega stare auta nie posiadają poduszek więc i tego problemu nie ma.
Także Kobietki problemem poduszka w sumie nie jest aż tak wielkim
"
Także Kobietki problemem poduszka w sumie nie jest aż tak wielkim
"
morena a znasz praktycznie wyniki jakichś testów? bo z tego co słyszałam, jeśli nie sprawdza się stanu technicznego poduszek raz na kilka lat [no właśnie - ile?] to do końca nie można zaufać mechanizmowi wyłączania, że niby się wyłączy, a w razie wypadku ona i tak może wystrzelić
ja to się za bardzo boję, będę wozić z tyłu... kiedyś czytałam jak kilkulatce na postoju podczas zabawy wystrzeliła poduszka, nie pamiętam czy dziecko przeżyło...
ja to się za bardzo boję, będę wozić z tyłu... kiedyś czytałam jak kilkulatce na postoju podczas zabawy wystrzeliła poduszka, nie pamiętam czy dziecko przeżyło...
Fioletowa odpowiem na tyle, co wiem, bo w Ruchu Drogowym nie pracuję. No więc tak. W autach po 2000r. okres bezawaryjnego działania poduszki to nawet 15-20 lat. Producenci nowych aut obecnie dają dożywotnią gwarancję. W starszych autach, mówi się o 10 letnim okresie bezawaryjności. Sprawdzenia - w nowych autach, serwisowanych - sprawdza serwis (ASO). Na stacjach diagnostycznych też można to sprawdzić. Podjeżdżasz, podpinasz auto pod ich komputer - on sprawdza działanie/przydatność. W ich obecności wyłączasz, oni na komputerze sprawdzają poprawność i wiesz...
Mechanizm działania air bagu ma związek z zamontowanym w nim ładunku pirotechnicznym...
Wiem, że w serwisie koszt sprawdzenia air bag'u to ok. 100-200zł
Mechanizm działania air bagu ma związek z zamontowanym w nim ładunku pirotechnicznym...
Wiem, że w serwisie koszt sprawdzenia air bag'u to ok. 100-200zł
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Kurka, mnie ten temat szczególnie interesuje bo mamy toyotę avensis 2002.Od lipca bedziemy musieli sie w niej zmieścić w piatkę- my plus trzy foteliki. Jets to wykonalne tylko w opcji : Ja między dwoma fotelikami z tyłu, a Zosia(4 lata) w swoim z przodu. Nie wiem czy w tym modelu w og ole da sie wyłaczyc poduszkę (podobno nie). A strasznie sie boje jak moze ona zadziałac w razie czego w przypadku takiego dziecka
Dmuchawcu ale przecież Zosia ma już fotelik montowany przodem do kierunku jazdy... Nie obawiaj się nić jej nie grozi... A w Avensisie można wyłączyć tylko niestety tak na chama - rozpiąć kostkę pod fotelem pasażera - tylko wtedy na desce będzie się ten air bag świecił - kumpel tak zrobił bo innego wyjścia nie miał. Z tym, że to był avensis z 2007 roku - jak jest w Twoim nie mam pojęcia, ale pewnie tak samo.
Kingusia91
Fanka BB :)
Dziewczyny potrzebuję opinii na temat wózka
_______bexa_______ B4X______ Fashion White___2012_ (3042448994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o nim sądzicie?
_______bexa_______ B4X______ Fashion White___2012_ (3042448994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o nim sądzicie?
heh jak będzie nadmiar gotówki [hahahahaha] to może pojadę i sprawdzę... my nie mamy na szczęście problemu z miejscem w samochodzie - mamy w razie potrzeby 7 miejsc, więc z przodu będzie jeździł mąż a z tyłu chłopaki
kingusia ładny wózeczek, spodobał mi się, ale na necie opinie takie sobie. Wrzucam linki:
Opinie o Wózek B4 Bexa - bangla.pl
Bexa B4X w
Opinie o Wózek B4 Bexa - bangla.pl
Bexa B4X w
reklama
Mam pytanko do mam, czy kupujecie becik???
BECIK-ROŻEK Z KAPTURKIEM Z USZKAMI, PL PRODUCENT! (3070256079) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BECIK-ROŻEK Z KAPTURKIEM Z USZKAMI, PL PRODUCENT! (3070256079) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Podziel się: