reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Nika a jaką miałaś parasolkę?
u nas na wertepy leśne to się nie nadawała
Artur w wózku w ogóle jeździł do skończenia mniej więcej 2 lat... oba wózki poszły w odstawkę, bo nie chciał jeździć

No widzisz;-), a mój jak już się nauczył chodzić to ciągle go nózki bolały, dupka musiała być wszędzie wożona:-D Na placu zabaw potrafił biegać 2 godziny a za ogrodzeniem już wycieńczony siedział w spacerówce. A znajomej córcie od 1,5 roku wózek parzył i wszędzie na nóżkach:tak:

Tylko muszę przyznać, że po lasach to my rzadko jeździliśmy, byliśmy może kilka razy przez te 4 lata. Na lasy to chyba lepsze wielkie pompowane koła.

Miałam taki: (tylko kolor inny)
CHICCO Wózek Spacerowy ENJOY FUN Blue + Gratisy (2986921811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sprzedałam po 4 latach, za parę groszy znajomym i oni też go potem jeszcze 2 lata używali.
Teraz kupuję taki sam wózik (u mnie się sprawdził).:tak:

Bardzo dobry też jest maclaren-techno-xlr:
MACLAREN TECHNO XLR 4XKOLOR 2XGRATIS WARSZAWA (3020856851) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ma super opinie i znajomi chwalą, ale dwa razy droższy, nie wiem czy jest sens drugie tyle dołożyć, skoro tamten mi pasował?

Ostatnia edycja:
reklama
wiem że maclaren ma super opinie, ale mi wystarczy rzut oka na kółka
więc myślę że skoro ci się sprawdził to nie warto przepłacać

u nas ani jeden ani drugi na bank by nie poprawił mojego zdania o parasolkach - no po piachu tym się nie da jeździć

no właśnei - jakbym miała jeździć tylko po chodnikach, to owszem parasolka daje radę, ale u mnie cała frada polega na dwugodzinnych wypadach do lasu, codziennie

wiem że maclaren ma super opinie, ale mi wystarczy rzut oka na kółka
więc myślę że skoro ci się sprawdził to nie warto przepłacać

u nas ani jeden ani drugi na bank by nie poprawił mojego zdania o parasolkach - no po piachu tym się nie da jeździć
To są kółka na chodniki:tak: na piasek to pompowane:tak: nie ma innej opcji:tak:

Dziewczyny, a ja mam pytanie odnosnie lozeczka. W domu bedziemy miec drewniane, ale w wakacje duzo podrozujemy, glownie na weekendy plus,wyjazd urlopowy. Czy powinnam kupic lozeczko turystyczne czy podczas podrozy dziecko spi w gondolce? Jezdzimy zawsze z naszym psiakiem, 30kg wagi, wiec kazdy dodatkowy bagaz jest klopotem, no ale oczywiscie bedzie co byc musi. Bardzo Was prosze o porade, bo jestem zielona.

Anisiaj - osobiście wydaje mi się, że na początek wystarczy gondola (i tak trzeba będzie ją zabrać, bo do wózka na jakieś spacerki). Ale później, jak będziesz używać spacerówki, to turystyczne będzie przydatne. Ale to tylko takie moje zdanie. I sama też nie jestem znawcą...
My się nastawiamy tylko na łóżeczko turystyczne (na drewniane jakoś mało miejsca, a też pewnie będziemy trochę spędzać czasu poza domem), tylko dodatkowy materac będzie tylko w domu (no chyba, że wyjazd na dłużej), a łóżeczko będziemy zabierać ze sobą.

Anisiaj- poczatkowo na pewno poradzicie sobie z samą gondolką:tak:, ale potem maluch bedzie do niej za duży.
My mamy łózeczko turystyczne i jak dla mnie to jest super sprawa na wyjazdy (wyjeżdżamy dosyć często). Składa się i rozkłada w minutę, zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku. Jeżeli jesteście wyjazdowi, to myslę, że warto rozwazyć taki zakup- może używane?
Od razu mogę Ci polecić łożeczko. Swego czasu długo zastanawiałam sięnad jego wyborem, czytałam opinie itp i w końcu wybrałam bardzo dobrze. To łóżeczko jest niezawodne:tak: Nic się nie pruje, nie rwie, jest nadal stabilne mimo, ze Zosia od 1,5 roku do teraz spiw nim co noc, skacze w nim czasem czwórka dzieci, pszczoły robią na nim kiełbasy itp:-D
Także z czystym sumieniem moge je polecić:
CHICCO ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE EASY SLEEP GWARANCJA (3022239521) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Do góry