reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Kochana nie podoba mi się w nim regulowanie wysokości rączki i kółka one raczej nie są pompowane?? Za to składanie oparcia w spacerówce i ogólne składanie i waga wózka są SUPER!!! To tak opinia na szybko

MUTSY nawet na kreskówce umie wszystko w miarę dokładnie pokazać :-D

Mimo, że wiesz, że ja MUTSY mama to chyba jednak: regulowane oparcie i fajna wentylacja budki w gondoli, moskitiera w spacerówce i koła pompowane itp. w x landerze jednak by wygrały. Kolorek "kawowy" jest bardzo ładny!

Ja z tych dwóch bym 4ridera wzięła hahaahaha.....żarcik

Myślałam, że xq a nie move chciałaś - stąd edycja posta;-)

Ostatnia edycja:
reklama
natis super relacja, gdzie ten sklep bo wiedzę ze jesteś ze śląska ?? fajnie ze mogłaś je pooglądac na żywo..

JENY - sklep BOCIEK w Zabrzu (obok CH Platan). Zaopatrzony naprawdę super, no i opuszczanie cen do internetowych :-)

dobra dziewczyny potrzebuje porady wozkowej bo zaczynam powli sie rozgladac a widze ze wy jestescie juz oblatane :-D

Mam dylemat. Od poczatku stawialam ze zakupie wozek podwojny, bo Adas choc 3 letni to nie potrafi sam isc, nie rozumie polecen i to by nie wypalilo. No ale uslyszalam od znajomej ze nie dam rady z ciezarem, tzn ze nie upchne 2ki w wozku podwujnyb bo kazde siedzisko to dodatkowa waga. Innym rozwiazaniem moglaby byc kupno wozka pojedynczego i dokupienia do niego takiego dopiecia na ktorym dziecko starsze stoi (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, mam nadzieje ze tak). Na pewno troche zmniejsza to wage ktora trezba pchac choc nie sadze zeby wiele bo jednak waga dziecka pozostaje. Tylko dochodzi problem ze nie wiem czy Adam bedzie mi chcial na tym stac, czy bedzie grzeczny itd, czy nie bedzie mi uciekal. jednak przypiac go pasami w wozku to calkiem inny komfort...... Ehh i nie wiem co robic. Rozbieznosci cenowe w wozkach nie sa takie straszne jesli patrze na nowe. Jak myslicie co zrobic??

Kari- ja mam doświadczenie:cool2: to Ci odpowiem.
Wózek podwójny z małymi kółkami- NIE:no:.
Wózek podwójny z dużymi i najlepiej pompowanymi kólkami i dobrą amortyzacją- TAK:tak:

Miałam przyjemnośc pchac i jeden i drugi. MOje dziewczyny ważą razem 30kg. Dam radę pchac je w naszym blixniaczym wózku, który ma małe kółka, ale jest ciężkawo. Za to wóżek z pompowanymi kołami jest super i wcale ciężko się go nie pchało.
Z tym, ze polecam wózek typu tandem- dzieci siedza jedno za drugim, a nie obok siebie. Siedziska sa wtedy szerokie i wygodniejsze.

Ostatnia edycja:
dmuchawiec dzieki, wlasnie tylko tandem wchodzi w gre, innego nie bralam pod uwage. Pompowane kola mowisz? Masz jakies propozycje? Nie wglebiama sie w ten temat, moze ciezej ze w uk bo musze po ang szukac na ebayu ale za to popularne marki latwiej dostac....
Wiekszosc jakie wiedzialam mialy malo kola :-( np Britax 2011 B-Ready Stroller + Second Seat in Twilight NEW! | eBay ktory najbardziej bralam pod uwage. Ale teraz zmienie chyba kategoryzacje. Chyba dluzszy czas spedze w tym temacie.

Kari- ja pchałam taki wózeczek z pompowanymi kołami: TANDEM ABC DESIGN, POMPOWANE KÓŁKA, B. DOBRY STAN (3024056634) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A sama mam taki:
http://www.mulan.pl/pareo-nurse-wozek-blizniaczy.html

Różnica jest ogromna!

Myślę, że w kołach najważniejsze jest łożyskowanie- tzn w moim pusty wózek prowadzi sie super:-D, ale im ciezsze dzieci, tym bardziej dociskają kółka, przez co trzeba uzyć sporej siły, żeby je ruszyc. Ale sa tak rozwiazane kółka, ze nacisk nie ma takiego znaczenia. Nie wiej jak Ci to lepiej wytłumaczyc:-(

Poszukałam i znalazłam takie, które wydaja się fajne. Ten britax tez jest ok, ale nie chciałabym byc na miejscu tego dziecka, które bedzie siedziało na tym siedzisku niżej.
http://bejbi.eu/sklep/casualplay-wozek-stwinner-spacerowy-green-p-6210.html

http://www.thinkbaby.co.uk/products/the-new-icandy-pear-double-buggy/1359.html

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=600

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1078

http://****************/wozki-blizniacze/1222-wozek-blizniaczy-duette-sw-peg-perego-.html

Ostatnia edycja:
natis myślę,że zrośnie ci sie na tyle szybko brzuch,że nie bedzie problemu z wysokością ramy;-)pogadaj jeszcze z jakąs młodą mamą po cesarce:tak:
Ja wybieram Mutsy Evo zamiast 4 Ridera właśnie ze wzgledu na wagę, bo mieszkam na 3 pietrze bez windy i wózkowni:)wściekła/y:) a boje się zostawiać wózka na klatce bo mimo,ze jest domofon to każdy wejsc może. Wózek- stelaż bede trzymać w aucie koło mieszkania a z gadola i Bobo bede chodzić do mieszkania:-) nie mam wyjscia:nerd:
I tak słyszałam dziewczyny,że szybko przechodzi sie na parasolkę bo po prostu łatwiejsza w użytku i lekka:-)

reklama
to zależy gdzie, ja swojej parasolki nienawidzę, a jest z w miarę dobrych - małe piankowe kółka nie nadają się na wieś
spacerówki w xlanderze używaliśmy długo, a potem mama korzystała z xlandera a u nas stała parasolka i praktyczne z obu wóżków zrezygnowaliśmy jak młody miał dwa lata

Do góry