reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Pisałyście o x-landerze i jego spacerówce. Model XQ ma spacerówke montowaną przodem i tyłem, ja właśnie na ten model poluje :-) na używkę oczywiście.

Lupo oglądałam w sklepie i też mi się podoba. Biorę go jeszcze pod uwagę.

reklama
A Mega paki myślę, że to jest extra pomysł i warto, sama polowałam na jedną pakę, ale miałam inne aukcje w toku i odpuściłam... Dziś widzę, że ktoś mnie przebił na jednej aukcji - i dobrze, bo mi się inna paka spodobała
o ta: PAKA SYN ** 0-3-6 mies. ** DISNEY **WIOSNA ** (3019236575) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i zamierzam walczyć ;)

super ten Twój mega pak :) życzę udanej licytacji bo zawsze super perełki mozna tak wyłowić

a dziewcznyn czy któraś z Was ma jakąś opinie na temat takiego podgrzewacza bo się z mężem zastanawiamy czy kupic
http://allegro.pl/najlepszy-podgrzewacz-avent-scf260-10-pojemnikow-i3022486352.html
i czy te pojemniczki via się przydadzą?

i jeszcze powiedzcie co sadzicie o tym wózku
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-skyline-soprano-3w1-new-2012-i2994775330.html

Ostatnia edycja:
Kingusia ten x lander długo był typem NATIS. Bardzo ładny i funkcjonalny wózek :tak:

leir niestety nie wiem nic o tym podgrzewaczu. Wygląda porządnie i do tego fajne ma funkcje. Philips dla Aventa robi porządne rzeczy także pewnie wart zakupu. Ja będę mieć prosty z canpola. Sprawdził się przy Olivierku więc nie zamieniam.

Z pojemników wcześniej nie korzystałam i teraz też raczej się obędę bez nich.

Ostatnia edycja:
Kobitki- co do pak ciuszkowych z allegro- mnie najbardziej zniechecają ich ceny:sorry2:Ciuszki wyglądają fajnie, ale 100zł za 10sztuk to chyba trochę za dużo:sorry2:. W szmateksach te maluśkie rzeczy są zwykle najtańsze i najczęściej w super stanie. U mnie kosztują od 0,50gr do 4zł za sztukę. I wierzcie mi, wiem co piszę bo mam koleżankę, która w ten sposób dorabia. Idzie do ciucholandu, kompletuje taką "pakę", ciuszki upierze, poprasuje, zrobi fajne zdjęcia i zgarnia za nie niemałą kaskę bo ludziom jak sie cos spodoba to nie odpuszczają tak łatwo- licytują jak szaleni:-D A w opisie aukcji pisze, że to po jednym dziecku:sorry2: No i w takiej pace nalezy się spodziewac rzeczy w super, ale i w średnim stanie, niestety najczęściej.
No ale nei każdy ma mozliwośc albo ochotę buszowania po szmateksach. Ja jestem akurat maniak ciucholandowy- może powinnam tez zacząć tak dorabiać:-D:-D:-D

a dziewcznyn czy któraś z Was ma jakąś opinie na temat takiego podgrzewacza bo się z mężem zastanawiamy czy kupic
NAJLEPSZY PODGRZEWACZ AVENT SCF260 +10 POJEMNIKÓW! (3022486352) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i czy te pojemniczki via się przydadzą?

/QUOTE]

ja mam starszy model aventa i był bardzo dobry, teraz go też będziemy używać, bo w sumie jak mamy działąjący to nie będziemy kupować
co do pojemniczków mi się przydały - jeśli będziesz mieć zestaw aventa tj. konkretnie laktator to do tych pojemników jest przejściówka - nakręcasz na pojemnik, wkręcasz do laktatora i doisz ;-) potem odkręcasz przejściówkę i zakręcasz zakrętkę i do lodówki lub zamrażarki, nie trzeba przelewać czy coś
tylko ne może być za pełno bo wtedy zakrętka się rozszczelnia
potem ich używałam do przechowywania zupek - także ja używałam i teraz też będę używać

po wyjęciu koszyczka z podgrzewacza ten pojemnik mieści się w podgrzewaczu

DMUCHAWIEC - zgadzam się z Tobą! Też miałam koleżanki, które chodziły po lumpeksach i kompletowały zestawy ciuszków i sprzedawały jako markowe niby po swoich dzieciach. Raz kupiłam zestaw dla Natalki za 200zł, a w lumpku bym wydała max 50zł. Nie był co prawda zły, ale napewno nie był po 1 dziecku i część ciuszków nie wyglądała tak dobrze jak na zdjęciach. Po pierwszym zakupie zmądrzałam i sama chodziłam do ciucholandów.
A teraz już się nie mogę doczekać wyjścia i szukania ciuszków!!!! :-)

DZIEWCZYNY - byłam wczoraj w sklepie z wózkami. Były dostępne wszystkie modele wózków, które mnie interesowały. Podzielę się swoimi wrażeniami - dla chętnych oczywiście ;-).

1. MUTSY 4Rider - dla mnie super, bardzo wygodny dla dziecka, aczkolwiek dosyć ciężki. Mężowi się nie spodobał :(, mówi, że gondola jakaś za wysoko umiejscowiona i za ciężki... :baffled: Muszę nad nim popracować, bo to nadal mój faworyt.

2. MUTSY EVO - naprawdę ładny wózek, zwrotny, lekki, bardzo wygodny dla dziecka. Mutsy mają fajną możliwość łączenia kolorów. Zależy mi na białej gondoli, a ciemnej spacerówce i beżowym foteliku. Tylko w Mutsy jest taka możliwość zestawienia kolorów. Pani w sklepie baaaaardzo nam zachwalała ten wózek, a odradzała 4ridera - już sama nie wiem czemu.

3. RECARO BABYZEN - nie myślałam o zakupie tego wózka, ale mężowi się bardzo podobał i chciałam go tylko zobaczyć - mąż pewnie podszedł do niego jak do fajnego gadżetu. Wózek masakra, niewygodny, malutki, taki... wiotki mi się wydał, spacerówka to sam materiał na stelażu. Wszystko materiałowe, bez usztywnień. Fajny na krótkie wyjścia, a nie na wyjazdy czy długie spacery. Do tego cena powalająca.

4. QUINNY MOOD - wózek super z wyglądu i niestety tylko tyle. Akurat na wystawie był trójkołowiek - MASAKRA. Bez dziecka w środku a trzeba uważać, żeby się nie przewrócił. Bardzo wywrotny. Nie wyobrażam sobie w nim wiercącego się 2 latka... Spacerówka malutka, siedzenie kubełkowe!!! Na stronie piszą, że niby nie kubełek - nie prawda. Jest pozycja całkowicie leżąca, ale z nóżkami u góry. Wizualnie prezentuje się super, ale dla dziecka bardzo niewygodny.

5. MAXI COSI MURA - spacerówka wygląda fajnie, bardzo ładne siedzisko, mięciutkie. Pani zwróciła uwagę na bardzo mały podnóżek - faktycznie niewielki, dziecko musi mieć blisko siebie nóżki siedząc, może być problemem gdy dziecko zaśnie w wózku. Mówiła też o pałąku, który fajnie wygląda, ale... jest króciutki i dzieci muszą się go trzymać w pozycji - jak to określiła dosłowie - jak króliczki z wyciągniętymi łapkami... Coś w tym może jest, choć spacerówka robi wrażenie. Gondola jednak mnie nie przekonała. Bardzo masywna, wydaje się wieeeelka, choć jest taka sama rozmiarowo jak inne gondole - przekładałam materacyk z wydającej się znacznie mniejszej, a pasował idealnie. Kolor wózka był też bardzo ponury - może dlatego mnie nie przekonał i ogólne wrażenie tej gondoli było takie...

6. X-lander Move - w ogóle odeszłam od zakupu tego wózka, ale... wczoraj okazało się, że to nasz drugi faworyt. Wózek super, bardzo wygodny dla dziecka, nieciężki pomimo pompowanych kół. Ma podwyższany zagłówek w gondoli - w sumie nie wiem czy z tego się dużo korzysta, choć zakładałam, że chciałabym do zimy przejeździć w gondoli - wtedy podnosi się oparcie i dziecko może prawie siedzieć...
Wózek prezentuje się naprawdę super. Mam tylko problem z kolorem, bo chciałam gondolę w ciekawym, neutralnym kolorze, a X-lander ma typowo dziewczęce lub chłopięce te kolorki (szwagierka planuje Maleństwo i chcieliśmy dla nich zostawić wózek, dlatego kolor musi być neutralny).

Hej. Dodaje zdjęcia solarisa w wersji spacerowej. Jak dla mnie na zimę jest ok, nic nigdzie raczej wiać nie powinno :) WP_000036.jpgWP_000038.jpgWP_000039.jpgWP_000041.jpgWP_000042.jpg

MAMA_WIKI - piękny wózek!!!!! Zazdroszczę, że masz go już w domu!!!!! :-) Ja za miesiąc zamierzam zakupić.

DZIEWCZYNY - pani w sklepie baaaardzo zachwalała ten wózek:
ROAN - wózki wielofunkcyjne, spacerowe, foteliki samochodowe, marki: Bebe Beni, KIWY
Naprawdę prezentuje się rewelacyjnie, lekka aluminiowa rama dostępna w kolorze srebrnym lub czarnym, pompowane koła, wózek nieciężki. Super kolorki, możliwość łączenia kolorów. Gondola i spacerówka bardzo wygodne, przestronne.
No i super cena - ok. 1550zł za zestaw 3w1. W tej cenie jest też moskitiera, folia p/deszczowa, kombinezonik na nóżki, torba.
W ww. zestawie fotelik ma atest dopuszczenia, ale jest bez testów zderzeniowych. Można za dopłatą wymienić ten fotelik na Maxi Cosi czy Cybexa.

Pani mówi, że sprzedaje tych wózków mnóstwo i jest znikomy odsetek reklamacji, znacznie droższe wózki są niby bardziej awaryjne...

Tak napisałam :-), może komuś się spodoba lub przyda taka informacja.

NATIS tak myślałam, że wózeczki Cię zajęły tyle czasu :-p
Super relacja no i fajny sklep chyba trafiłaś skoro tyle modeli na miejscu.
Jeśli chodzi o wysokość gondoli w MUTSY to jest dla mnie tylko na duży plus bo nie trzeba się nachylać a po CC to jednak wielka wygoda.
COś czuję, że na x landerze się skończy u Was i pierwszy typ będzie tym ostatnim;-) Mi też się on BARDZO podoba.

PS. Niezły ten Roan

Ostatnia edycja:
reklama
SARA - no sklep rewelacyjny - praktycznie wszystkie wózki mają dostępne, nawet te najbardziej kosmiczne ;-). Jest możliwość negocjacji cen - jeśli w necie znajdzie się niższą cenę to oni opuszczają do tej najniższej. Mam kartki z ich cenami Mutsy i X-landera i jak znajdę taniej to mam druknąć ofertę i przyjść, podobno na bank dostanę taką samą cenę, a sklep stacjonarny... W razie awarii Mutsy mają 4 ramy na stanie na czas reklamacji, żeby nie zostać bez wózka.

A co myślisz o tym Mutsy EVO??? Waham się bardzo...
Co do wysokości gondoli w 4riderze to się zgadzam z Tobą i aż się wkurzyłam wczoraj w sklepie, jak Darek ciągle gadał, że ona tak wysoko... Mówię mu, że to ja będę pocięta, a nie on, że mi ma być wygodniej...

Do góry