DMUCHAWIEC - zgadzam się z Tobą! Też miałam koleżanki, które chodziły po lumpeksach i kompletowały zestawy ciuszków i sprzedawały jako markowe niby po swoich dzieciach. Raz kupiłam zestaw dla Natalki za 200zł, a w lumpku bym wydała max 50zł. Nie był co prawda zły, ale napewno nie był po 1 dziecku i część ciuszków nie wyglądała tak dobrze jak na zdjęciach. Po pierwszym zakupie zmądrzałam i sama chodziłam do ciucholandów.
A teraz już się nie mogę doczekać wyjścia i szukania ciuszków!!!! :-)
DZIEWCZYNY - byłam wczoraj w sklepie z wózkami. Były dostępne wszystkie modele wózków, które mnie interesowały. Podzielę się swoimi wrażeniami - dla chętnych oczywiście ;-).
1. MUTSY 4Rider - dla mnie super, bardzo wygodny dla dziecka, aczkolwiek dosyć ciężki. Mężowi się nie spodobał
, mówi, że gondola jakaś za wysoko umiejscowiona i za ciężki...
Muszę nad nim popracować, bo to nadal mój faworyt.
2. MUTSY EVO - naprawdę ładny wózek, zwrotny, lekki, bardzo wygodny dla dziecka. Mutsy mają fajną możliwość łączenia kolorów. Zależy mi na białej gondoli, a ciemnej spacerówce i beżowym foteliku. Tylko w Mutsy jest taka możliwość zestawienia kolorów. Pani w sklepie baaaaardzo nam zachwalała ten wózek, a odradzała 4ridera - już sama nie wiem czemu.
3. RECARO BABYZEN - nie myślałam o zakupie tego wózka, ale mężowi się bardzo podobał i chciałam go tylko zobaczyć - mąż pewnie podszedł do niego jak do fajnego gadżetu. Wózek masakra, niewygodny, malutki, taki... wiotki mi się wydał, spacerówka to sam materiał na stelażu. Wszystko materiałowe, bez usztywnień. Fajny na krótkie wyjścia, a nie na wyjazdy czy długie spacery. Do tego cena powalająca.
4. QUINNY MOOD - wózek super z wyglądu i niestety tylko tyle. Akurat na wystawie był trójkołowiek - MASAKRA. Bez dziecka w środku a trzeba uważać, żeby się nie przewrócił. Bardzo wywrotny. Nie wyobrażam sobie w nim wiercącego się 2 latka... Spacerówka malutka, siedzenie kubełkowe!!! Na stronie piszą, że niby nie kubełek - nie prawda. Jest pozycja całkowicie leżąca, ale z nóżkami u góry. Wizualnie prezentuje się super, ale dla dziecka bardzo niewygodny.
5. MAXI COSI MURA - spacerówka wygląda fajnie, bardzo ładne siedzisko, mięciutkie. Pani zwróciła uwagę na bardzo mały podnóżek - faktycznie niewielki, dziecko musi mieć blisko siebie nóżki siedząc, może być problemem gdy dziecko zaśnie w wózku. Mówiła też o pałąku, który fajnie wygląda, ale... jest króciutki i dzieci muszą się go trzymać w pozycji - jak to określiła dosłowie - jak króliczki z wyciągniętymi łapkami... Coś w tym może jest, choć spacerówka robi wrażenie. Gondola jednak mnie nie przekonała. Bardzo masywna, wydaje się wieeeelka, choć jest taka sama rozmiarowo jak inne gondole - przekładałam materacyk z wydającej się znacznie mniejszej, a pasował idealnie. Kolor wózka był też bardzo ponury - może dlatego mnie nie przekonał i ogólne wrażenie tej gondoli było takie...
6. X-lander Move - w ogóle odeszłam od zakupu tego wózka, ale... wczoraj okazało się, że to nasz drugi faworyt. Wózek super, bardzo wygodny dla dziecka, nieciężki pomimo pompowanych kół. Ma podwyższany zagłówek w gondoli - w sumie nie wiem czy z tego się dużo korzysta, choć zakładałam, że chciałabym do zimy przejeździć w gondoli - wtedy podnosi się oparcie i dziecko może prawie siedzieć...
Wózek prezentuje się naprawdę super. Mam tylko problem z kolorem, bo chciałam gondolę w ciekawym, neutralnym kolorze, a X-lander ma typowo dziewczęce lub chłopięce te kolorki (szwagierka planuje Maleństwo i chcieliśmy dla nich zostawić wózek, dlatego kolor musi być neutralny).