reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

morena warto
ja wprawdzie nie z allegro tylko z amerykańskiej wyprzedaży garażowej, ale własnie miałam taką mega pakę - 200 sztuk od 0 do nielam 3 lat - super zestaw

a ja dziś kupiłam dzięki tacie [i jego karcie kredytowej ;-)] zestawy cheeky wipes - 2: jeden biały do pupy i jeden turkusowy do buzi
dziś do końca dnia mają wyprzedaż z okazji 3000 like'ów na fejsie - 20%zniżki na zamówienie, mi dzięki temu wyszła przesyłka gratis - bo to w brytyjskim sklepie cheekywipes.com
trzeba podac kod "3000likers" jak już ma się rzeczy w koszyku
cieszę się że przypadkiem tam weszłam popatrzeć ;-) to się załapałam
jak przyjdą za tydzień mniej więcej to napiszę co i jak

reklama
Ariena to już wiesz, że synuś będzie? :-) a paka super, walcz, walcz :-)

No ten solaris też mi się podoba, w wersji z fotelikiem maxi cosi... to są moje dwa typy, ani jednego ani drugiego nie mogę w radomiu obejrzeć! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A chciałabym zobaczyć przede wszystkim budkę w spacerówce jak jest rozłożona do pozycji całkiem leżącej... czy odpowiednio zakrywa ta budka od dołu żeby tam nic nie wiało, bo wiadomo jak to w zimie jest... no i pojeździć bym chciała, sprawdzić ja to się składa i rozkłada... kupię i tak pewnie na allegro, bo tutaj taniej dużo... tylko nie chcę tak w ciemno, bazując tylko na opiniach w necie. A te na temat obydwóch są dobre... choć ja się teraz skłaniam bardziej ku LUPO niż Solarisowi... głowa mnie już boli od myślenia...

fioletowa gratuluję udanego zakupu!:tak:

Ariena ja jakoś nie jestem przekonana do twz. pak., ale ja nigdy nie kupowałam, znam opinie znajomych - nie wszystkie cisuzki z paki wykorzystasz. Nie ma chyba sensu jak w takiej pace są 3 szt dżinsów - maluszkowi nie wygodnie w takich. Poza tym kiedy zdąży to znosić. Ja raczej obsawiam kupowanie pojedynczych sztuk - i nowych i używanych.

A Wy dziewczyny? Jakie macie zdanie na temat tych pak? Warto? Na pewno zależy to od tego, co w danej pace jest.

ariena- zgadzam się z mikoto, tam sa kombinezony, duzo spodni i duzo bluzek wkładanych przez głowe a to naprawdę niewygodne dla dziecka, przekonasz się, nie będziesz z tego korzystać, dziecko szybko wyrośnie ze spodni, zanim moja skończyła 6 mc. spodnie na dupce miała moze ze 2 razy, a jak już to jakieś dresiki, lepiej zainwestować w body (najlepiej kopertowe), pajacyki, półsuchy i ewentualnie jakaś rozpinana bluze

mikoto- je w pierwszej ciąży tż napaliłam się na pake ale jak zaczełam przyglądać się ciuszka to zrezygnowałam bo np. po co mi kilka par "niepraktycznych" ciuchów, które ubiorę raz, zainwestowałam w rzeczy bardziej wygodna, przydatne i pewnie wydałam mniej bo w tych paczkach zawsze czegos brakowało co i tak musiała bym dokupić

Ostatnia edycja:
Morena jak masz wannę to możesz nie kupować stelaża do ONDY
agacia MUSTY jest sprawdzoną i nie zawodną marką a i wizualnie dla mnie są super
fioletowa graty zakupu chusteczek :tak:

Zakup mega pak to bardzo dobry pomysł :tak: Tylko patrzcie jakie tam są ciuszki bo np. po co nam kombinezon zimowy na rozmiar 0-3 miesiąca? ;-)

Ariena to już wiesz, że synuś będzie? :-) a paka super, walcz, walcz :-)

No ten solaris też mi się podoba, w wersji z fotelikiem maxi cosi... to są moje dwa typy, ani jednego ani drugiego nie mogę w radomiu obejrzeć! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A chciałabym zobaczyć przede wszystkim budkę w spacerówce jak jest rozłożona do pozycji całkiem leżącej... czy odpowiednio zakrywa ta budka od dołu żeby tam nic nie wiało, bo wiadomo jak to w zimie jest... no i pojeździć bym chciała, sprawdzić ja to się składa i rozkłada... kupię i tak pewnie na allegro, bo tutaj taniej dużo... tylko nie chcę tak w ciemno, bazując tylko na opiniach w necie. A te na temat obydwóch są dobre... choć ja się teraz skłaniam bardziej ku LUPO niż Solarisowi... głowa mnie już boli od myślenia...

Szpitalne usg coś tam pokazało... ;) Ale przecież córa też w niebieskim może chodzić, zresztą to mój ulubiony kolor :D Zresztą, jutro usg kontrolne - ciekawe czy się potwierdzi...

A może wpisz w ceneo nazwę wózka, "wchodź" w sklepy które się pokażą i może, któryś będzie miał jakiś "punkt" w Radomiu, innego pomysłu nie mam na tę chwilę :-p

Ja już też świruję od tego nadmiaru wyboru. A mawiają, że od przybytku głowa nie boli... taaa :baffled:

hmm, może i racja z tymi pakami - ciężko trafić w taką, którą dziecko założy w całości, ale tej pewności też nie mam przy kupowaniu pojedynczych sztuk... Ale już znalazłam pakę z rozpinanymi, wiązanymi bodziakami i dresowymi spodenkami :D

Ostatnia edycja:
Sa_ra no mam wannę, ale narożną, ciekawa jestem czy się zmieści... jeśli wiesz coś na ten temat Ty lub któraś z Kobietek to podpowiedzcie...

Zakup mega pak to bardzo dobry pomysł :tak: Tylko patrzcie jakie tam są ciuszki bo np. po co nam kombinezon zimowy na rozmiar 0-3 miesiąca? ;-)

no właśnie tu masz rację, moja ciotka jak nam kupowała to tak trafiła że normalnie ideał na lato - mnóstwo bodziaków z krótkim rękawem, rozmiar 62 to polarowe pajacyki w bałwanki [a młody 3 miesiące kończył w listopadzie, więc akurat sie trafiło
było tylko kilka rzeczy, które natychmiast uznałam za niepraktyczne typu jeansy bez rozpinanych nogawek, czy buciki - szybko puściłam za drobniaki na allegro
:rofl2: - to od Artura :-D
poza tym w naszej pace była kompletna pościel do łózeczka wraz z kilkoma kocykami, rogal do karmienia
ciotka jest położną więc się trochę zna
teraz też zastanawiamy się czy o coś jej nie poprosić, ale nie za bardzo jest o co ;-) bo wszystko mamy

a teraz Artur pisze:
jjjjjjjjjjjjjjjjp4;op;49p5oop9t5o5ppp;69po5y0965p90yp6y09p;1o/e;po3;ee;e2p;epoeppegezhDEYXr

To nabyty przeze mnie fotelik :) na Allegro używany kupiłam :)
dzis poszalam tez w Smyku, mam nowe spiochy, kaftaniki :) zgadzam się z dziewczynami, ze paka może być niepraktyczna, trzeba uważać. Tylko mieciutkie body, kaftaniki, spiochy lub polspiochy.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 43
reklama
anusia fajny fotelik :tak:

Morena mi się do normalniej wanny mieści a z narożną nie mam doświadczenia. Pozostaje sprawdzić wymiary ONDY i zmierzyć Twoją wannę.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry