Nie zwracałam na to uwagi...tak to jest w świecie ludzi których nie stać na fotelik za 1000 zł ...Czytałam o nim i w gazetach i na stronach i jakieś testy przechodził...Zdobył laur konsumenta czy jak to sie zwie..był bardzo często polecany przez inne mamy....nie dajmy sie zwariować..Adiva - a nie obawiałaś się niczego kupując fotelik, który nie brał do tej pory udziału w testach konsumenckich w Europie ?
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
nasz fotelik tez jest 0-13, póki co młoda jeszcze w nim jeździ, ale bardzo często próbuje siadać nogi jej wystają już od dawna, ale główka dobrze leży
aniaj151
Fanka BB :)
My też przymierzamy się do kupna ale w granicach ok 300 zl.Nie zwracałam na to uwagi...tak to jest w świecie ludzi których nie stać na fotelik za 1000 zł ...Czytałam o nim i w gazetach i na stronach i jakieś testy przechodził...Zdobył laur konsumenta czy jak to sie zwie..był bardzo często polecany przez inne mamy....nie dajmy sie zwariować..
Ja za Zenita dałam 359 zł...no i w tym przedziale kasowym mogę go polecić...W ogóle produkty Conieco są świetne...Takie dla zwykłych śmiertelników a wykonanie i wygoda dla dziecka na 5 :-)My też przymierzamy się do kupna ale w granicach ok 300 zl.
klaudia011
Fanka BB :)
teraz fotelik mamy 0-13 ale młody długi jest i z nózkami juz mu coraz bardziej niewygodnie
nastepny fotelik mamy dostac od dziadka...jeszcze nie mowil w jakich pieniazkach mamy sie zmiescic
nastepny fotelik mamy dostac od dziadka...jeszcze nie mowil w jakich pieniazkach mamy sie zmiescic
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
ja kupiłam używany sweterk na polarku i bluzę za groszę. Tym razem się udało i rzeczy wyglądają super.
A w H&M nie mogłam się nie kupić tej kamizelki , do kompletu wziliśmy body w ciemnym różu, a w rekids kilka koszulek
A w H&M nie mogłam się nie kupić tej kamizelki , do kompletu wziliśmy body w ciemnym różu, a w rekids kilka koszulek
Załączniki
Co do fotelików to nas uświadomił sprzedawca, że za udział w testach bezpieczeństwa ADAC firma musi zapłacić, i to sporo, dlatego wiele firm, w tym polskie, np. Coneco nie decydują się na nie. Wg. norm europejskich wymagany jest tylko atest. Nie wiem, czy to prawda, ale może coś w tym jest?
Swoją drogą, testy wykonywane są przy prędkości 50 czy 60 km/h. Możemy więc tylko mieć nadzieję, że fotelik, który jest bezpieczniejszy przy takiej prędkości, będzie również taki przy wyższych prędkościach...
My zaczynamy się powoli rozglądać za kolejnym fotelikiem, ale jeszcze jakiś czas Mała pojeździ w tym pierwszym, bo spokojnie się mieści.
Swoją drogą, testy wykonywane są przy prędkości 50 czy 60 km/h. Możemy więc tylko mieć nadzieję, że fotelik, który jest bezpieczniejszy przy takiej prędkości, będzie również taki przy wyższych prędkościach...
My zaczynamy się powoli rozglądać za kolejnym fotelikiem, ale jeszcze jakiś czas Mała pojeździ w tym pierwszym, bo spokojnie się mieści.
aga_q
TRZYNASTEGO :)
my jeszcze nie mamy kupionego ale przymierzamy się do maxi cosi - albo tobi albo priori z systemem iso fix
ja to mam fioła na punkcie bezpieczeństwa.
właśnie na isofixy też patrzę.
zastanawiam sie też między
Maxi-Cosi priorifix (isofix)
HTS Besafe Izi Comfort X1 Isofix (zwyciązca w testach zderzeniowych)
Roemer Duo Plus z Isofixem
wszystkie są podobnie drogie.
aga_q
TRZYNASTEGO :)
Co do fotelików to nas uświadomił sprzedawca, że za udział w testach bezpieczeństwa ADAC firma musi zapłacić, i to sporo, dlatego wiele firm, w tym polskie, np. Coneco nie decydują się na nie.
no nie dokońca to tak jest.
na przykład w przypadku testów z roku 2006 - do testów wybierane były modele, które spełniają normy ECE - R 44.03 (dotyczące wytrzymałości i poprawności działania), z rocznika 2006, polecone przez automobilkluby i organizacje konsumentów biorące udział w testach.
W większości foteliki zostały nabyte w sklepach, a gdy było to niemożliwe zostały wybrane losowo z magazynów producenta lub importera. Sposób mocowania oraz statyczne testy przeprowadzone zostały w VW Golfie IV.
Główną uwagę zwracano na dwa kryteria: bezpieczeństwo i łatwość obsługi. Wszystkie modele zostały poddane testom w czasie zderzenia czołowego (przy prędkości 64 km/h) oraz bocznego (50 km/h).
Każdy fotelik został poddany próbie z udziałem manekina o najmniejszej oraz największej dopuszczalnej wadze dla danego modelu fotelika. O ile było to możliwe, to zarówno w pozycji siedzącej, jak i leżącej. Sprawdzone zostały także takie elementy jak: poprowadzenie pasów, dopasowanie do wzrostu dziecka, stabilność mocowania w samochodzie oraz zabezpieczenie głowy. Wszystkie statyczne próby (m.in. montowanie fotelika w aucie) zostały przeprowadzone w wersjach trzy- oraz pięciodrzwiowych.
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
aga_g - skoro masz już upatrzone typy to najlepiej będzie wybrać się do sklepu zapakować do nich Skrzata - może sam wybierze któryś