reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

To jest H&M, kupiłam na allegro. Dla Janka miałam spodenki, tylko bez nazwy firmy, bo tez tak kupione i sie w nich kochałam strasznie, ekstra były. Wiec teraz postarałam sie o półśpiochy :-
D.

Co do kocyków, to dla Janka miałam 150x200 i pocięłam go, podwinęłam na zakładkę boczki i przeszyłam na maszynie. A te z Ikei nie wygladaja na takie co sie prują, zobaczę w praniu jak wyjdzie :-).

Właśnie Janek przewrócił Opisa i go po brzuchu głaszcze :szok:.

reklama
Laski ale wymysliłyście szycie kocyków.. Chyba ze ze wzgledów oszczędnościowych oczywiście.. Sa takie śliczne na rynku ze zaden polarek się nie umywa.. A ceny rózne czasem i tańsze niż kombinezon:)

Są śliczne, ale koszt takiego malutkiego to conajmniej 15 zł. A ja za tę cene mam 2 z kawałkiem. No i podcinam sobie do rozmiarów jaki mi pasują. Kupuje tylko bawełniane w rozmiarach dziecięcych :-p.

Ostatnia edycja:
A ja dziś kupiłam karuzele i nianie elektroniczna Fisher Price :)

Teraz rozmyślamy nad wózkiem. Na pewno używany. O ciuszki się nie martwię, bo sporo dostane od brata, choć na kilka się skusiłam :)

A do mnie z allegro przyszły wczoraj zamówienia: becik i wypełnienie pościeli. Jestem zadowolona :tak::-D, teraz tylko jeszcze jedną pościel muszę kupić, ale jakąś tańszą, bo 2 takie porządne już mam z glucka i drewexu :rofl2::-p. Kocyków mam sporo po Naci, więc luzik, no może jeden kupię, ale to jak zobaczę, że nie starcza na dwóch to co mam, jeszcze muszę dokupić jakieś śpisozki ładne, wyjściowe, poprostu coś nowego, bo na razie nic prawie nie dokupiłam oprócz 2 body i 2 kaftaników bieliźnianych, jeszcze ze 2 kaftany cieplejsze na 56 bo na 62 to mam, czapkę zimową, kombinezon, bo jeszcze nie wybrałam :no:, no a potem to dopiero kosmetyki, pampersy nr 1 i wszystko będzie. No i taką gąbkę do wanny i koniec :happy::-p:rofl2:.

Ja też mogę uznać, że w końcu rozpoczęłam zakupy. Po ostatnim USG kupiliśmy z mężem dwa body (jak to się odmienia? dwa? dwie pary?), bo były w promocji po 3,50 w Carrefourze. A wczoraj przyszło mi zamówienie z Allegro, komplet polecany przez Klaudię bodajże - tyle, że wynegocjowałam sobie ze sprzedawcą, żeby zamiast baldachimu dał mi pościel do wózka i dwa dodatkowe prześcieradełka. Śmiesznie było, bo wybrałam kilka wzorów i kazałam mężowi podjąć ostateczną decyzję i mamy teraz żółciutkie słoniki do naszej drewniano-żółciutkiej sypialni (bo na początek nie robimy osobnego dziecinnego pokoju). W życiu nie podejrzewałam mojego Bartka o sentyment do słoników ;D

Tylko łóżeczka jeszcze nie mamy @@
Oglądałam też kombinezony w C&A, ale nie kupiłam - gdyby były żółte lub zielone, to już bym miała. Ale były tylko błękitne lub różowe :-(

dziewczyny a czy kupiłyście już śpiworki dla maleństw?
Ja wczoraj widziałam bardzo fajne śpiworki z wyszywanymi misiami - takie słodkie w odcieniach beżu i szarości ale nie były zbyt grube - taki podwójny polarek, zapinane na ramionkach więc rączki sa na zewnątrz :)
W sklepie dla maluchów widziałam podobne polarki ale znacznie grubsze - przypominające grubością kołderkę - mamy doświadczone jakie śpiworki należy kupić? Może oba?
A może lepiej polarki, kocyki, kołderki i jeden śpiworek?
Dajcie znać - pozdrawiam

Melu ja tez zamówiłam z tego posciel z dodatkami i powiem Ci ze jestem bardzo zawiedziona jesli chodzi o gatunek bawełny.. Na foto wygładało storazy lepiej... Dlatego postanowiłam sobie kupic jescze 3 częszciowy zestaw z Glucka bo wiem ze tam bawełna jest 100% jakości.

Jesli chodzi o kombinezony to Ty kochana nie wydziwiaj bo trudno bedziesz miała znależć coś w innych kolorach.. a im dłużej bedziesz zwlekać to i z rozmiarem 62 bedzie krucho.. tymbardziej ze teraz chłody nastały..

Anik miedzy bogiem a prawdą oddpuśc sobie narazie śpiworek taki maluch się nie odkopuje bo nawet sie na boczek sam nie przewruci jescze a codopiero wykopać kocyk czy kołderkę .. jak bedzie starsz to mozesz spróbować U nas sie nie sprawdziło Julka wrzeszczała jak najęta bo nie mogła sie swobodnie poruszać

Musze zrobic liste co jescze kupic bo potem sie potrace co mam a czego jeszcze brak...:-)

A ja wczoraj nakupowałam hehe byłam w Sielsii i kupiłam w Cheeroke zestawik dla maluszka 0-3 miesiace jest tam 7 elementów: pajac, body, czapka, niedrapki, kaftanik, polspioszki, okrycie-śliniaczek:) Kolorek jasny ecru!W C&A były fajniutkie body z długim rękawkiem to kupiłam 2 szt. w paseczki i ecru! I jeszcze spodnie polarkowe w Cheerokee kupiłam! Niestety kominezoniku nie kupiłam! Śliczne były w C&A ale róż albo granat nawet nie było nieieskich!! Ale z różu nie było 62 wiec dalej nie mam kombinezoniku dla małej!! A zależy mi na takim ze stópkami i łapkami zakrytymi bo były piekne w Smyku ale bez tego!!!Jaki śpiworek?? myslalam o takim do spacerówki dopiero...??A kocyk mam jeden akrylowy z Disneya gruby i teraz muszę jakis cieszy kupić albo taki wielofunkcyjny 3 w 1 koleżanka mi poleca!!

reklama
Wklejam resztę moich zakupków ;)

Bluzy:

Body - długi rękawek (2 r.56, 2 r.62):

7 body - krotki rękawek (r. 56):

2 kaftaniki - r.56:

3 pajacyki (0-3 m-ce):

Ramper ocieplany - r. 56:

Do góry