reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

ja właśnie widziałam ostatnio śliczny, nowoczesny wózek, ale z tak małą gondolą, że niemowlak ledwo co się w niej mieścił :szok: pewnie swoje kosztował... ale cóż, niektórzy chyba tylko ze względu na wygląd kupują niektóre rzeczy:happy: to w takim razie jak nie znajdziesz innego wózka, to ten wydaje się być fajnym - ładny i użyteczny - i kółka ma duże - uwielbiam takie wózki, ja spacerówkę nawet z dużymi kółkami zamierzam kupić bo nie wiem czemu, ale te małe podwójne skręcające się - no jakoś nie mam do nich przekonania :sorry2:

reklama
Zwróć uwage też czy spacerówka ma budkę bo ostatnio wiele ich nie ma a ona naprawde hjest niezbędna sama parasolka nie wystarczy

ostatnio widziałam fajny wózek taki 3 w 1 który był podróba tych markowych wygladał identycznie ikosztował powę ceny ale oczywiscie zapomniałam jak się nazywał zeby go sobie w necie pooglądać Jak pojade na działke to wjade do tego sklepu i zapisze sobie nazwę

ja mam wózek po Julce wiec pierwsze mrozy przejeździmy - sprawdził się Koło kwietnia planuję przejsc na spacerówkę która musze kupić . Ma być duża i na duzych kołach i z normalna rączką bo Dwa uchwyty to porażka - jedna ręką nie popchasz bo strasznie niewygodnie a jak przyjdzie prowadzić malucha który stawia pierwsze kroki to juz zupełna katastrofa Julka zaczeła chodzić za rącze jak miała 8,5 miesiąca a sama jak miła 10 więc z laska umordowałam sie co niemiara. jedyny plus ze wchodziła do bagażnika tico którym wtedy jeździłam..

Dziewczyny, ja zdecydowałam się na Boldera. Kupuję za 1985 zł:
  1. gondolę (wymiar wewnątrz długość - 86 cm - podobno duża)
  2. spacerówkę
  3. fotelik samochodowy z adapterem
  4. śpiworek
  5. parasolka
  6. folia przeciwdeszczowa
  7. moskitera
Wózkiem jezdziłam po sklepie i zamawiam go przez allegro. Duże pompowane koła są idealne na mój trudny teren i nie kręcą się wokól własnej osi - co dla mnie ma znaczenie, szczególnie że się przeprowadzam poza miasto, a tam nie ma chodników do jezdzenia :happy:

Załączniki

• bolder 4 1.jpg
    bolder 4 1.jpg
    56,7 KB · Wyświetleń: 40
  • bolder 4 2.jpg
    bolder 4 2.jpg
    60,5 KB · Wyświetleń: 34
  • bolder 4 3.jpg
    bolder 4 3.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 30
Ja na poczatku chcialam kupic wozek ze skrecanymi wozkami, ale po wizycie w sklepie z wozkami odmienilo mi sie. Ciezko sie prowadzi taki wozek, przynajmniej wg mnie. My wybralismy Emmaljunga Edge Duo Combi. Teraz odkladamy pieniadze,zeby go kupic, bo malo nie kosztuje. Mysle,ze tak na przelomie listopada i grudnia damy rade go kupic :-)

Klaudia jeśli chodzi o X-landera, to nie wiem jaką dlugość ma gondola, bo większąć Pań narzeka że jest dość mała. Moja koleżanka ma córkę, która w 4 m-cu nie mieściła się już do gondolki - ale fakt mała jest naprawde pokaźna :happy:
Warto sprawdzić czy spacerówka rozkłada się na plasko , tak na wszelki wypadek, gdyby maluszek był za duży na gondolkę a za mały aby siedzieć.

I w sprawie 3 kół, nie wszystkie wóżki są stabilne. Najlepiej przed zakupem przejechać się w sklepie i poskręcac nim trochę. Ja jestem za posiadaniem 4 kółek, ale wiem że konstrukcje trójkołowe również mają swoich zwolenników :happy:
Celinko wózek wygląda super (stabilny, na pompowanych kólkach, duży) - ale cena rzeczywiście - nie mała :baffled:

Ja z kolei slyszalam ze Mutsy maja bardzo amla gondolke i ze juz 3 - miesieczne dziecko ma ciasno. Ja juz kiedys pisalam ze mam Roana Marite i bylam bardzo zadowolona wiec teraz tez mam nadzieje ze bedzie super.

reklama
z trójkołowymi czasami problem zeby wjechać po szynach do bloku zwróćcie uwage też na wagę kolezanka miała super wózek ale ważył 18 kg w zyciu bym go nie wtaszczyła do domu bogu dzięki ze mam komórkę na parterze gdzie parkujemy) Ja miłam problem z laską i julkaw srodku a co dopiero z normalnym duzym :) ale ja drobinka jestem..

Do góry