Planuje właśnie w Policach.Byłam tam jak rodziła bratowa ,super opieka i warunki też mi sie podobaja.Wrazie komplikacji albo porodu przedwczesnego to chcem jechac na pomorzany, ponoć tam mają nalepszy sprzet do ratowania maluszków.Lekarz , który mnie prowadzi jest Polakiem ale pracuje(jest ordynatorem) w Passewalku i z tego względu będę rodzić prywatnie tam , warunki mają super i w sumie ceny nie wygórowane , w innym wypadku chyba bym rodziła w Policach bo wszyscy sobie chwalą.
A ty gdzie planujesz poród??
reklama
mysza83
Fanka BB :)
ania.falko zamówienie złożę we wtorek po USG , tak sobie wymyśliłam że dopiero wtedy zrobię pierwsze zakupy a zamawiamy te mebelki:
GLUCK
łóżeczko , komodę , szafę i skrzynię na zabawki razem z dodatkami (pościel , zasłony , materacyk do zabawy itp.) oprócz tego na zmianę biorę pościel taką: GLUCK
i rożek z tej serii
Zastanawiamy się jeszcze z mężem nad tą kołyską GLUCK nr. 1 na zdjęciu ale najpierw muszą dać mi odpowiedż z glucka czy występuje w kolorze pozostałych mebli
Także będzie zielono w pokoiku
madzilla: Police ponoć też mają sprzęt do ratowania noworodków?
Ja mieszkam na Bezrzeczu więc mam niedaleko do granicy w Lubieszynie dlatego nawet jak się zaczną skurcze to mam bliżej do Passewalku niż do Polic , w Passewalku jest o tyle fajnie że zaraz (drzwi w drzwi ) obok sal porodowych jest sala operacyjna wyposażona w sprzęt do ratowania i operacji na maluchach.
Co do Pomorzan to ja nie mam dobrego zdania ale głównie ze względu na to że byłam tam przypadkowo na oddziale podczas badań prenatalnych z krwi ( położna mi krew pobierała bo się spóżniłam ) i to czego się nasłuchałam i na oglądałam skutecznie mnie zniechęciło Szkoda gadać pielęgniarka mówiła że mam 25 lat i po co mi te badania, no i oczywiście dodała że dopiero stresa to będę miała przy porodzie zobacze jak to boli itd....
GLUCK
łóżeczko , komodę , szafę i skrzynię na zabawki razem z dodatkami (pościel , zasłony , materacyk do zabawy itp.) oprócz tego na zmianę biorę pościel taką: GLUCK
i rożek z tej serii
Zastanawiamy się jeszcze z mężem nad tą kołyską GLUCK nr. 1 na zdjęciu ale najpierw muszą dać mi odpowiedż z glucka czy występuje w kolorze pozostałych mebli
Także będzie zielono w pokoiku
madzilla: Police ponoć też mają sprzęt do ratowania noworodków?
Ja mieszkam na Bezrzeczu więc mam niedaleko do granicy w Lubieszynie dlatego nawet jak się zaczną skurcze to mam bliżej do Passewalku niż do Polic , w Passewalku jest o tyle fajnie że zaraz (drzwi w drzwi ) obok sal porodowych jest sala operacyjna wyposażona w sprzęt do ratowania i operacji na maluchach.
Co do Pomorzan to ja nie mam dobrego zdania ale głównie ze względu na to że byłam tam przypadkowo na oddziale podczas badań prenatalnych z krwi ( położna mi krew pobierała bo się spóżniłam ) i to czego się nasłuchałam i na oglądałam skutecznie mnie zniechęciło Szkoda gadać pielęgniarka mówiła że mam 25 lat i po co mi te badania, no i oczywiście dodała że dopiero stresa to będę miała przy porodzie zobacze jak to boli itd....
Monia_
Aktywna w BB
Fajne te mebelki z GLUCKa.Na razie nic jednak nie kupujemy,bo kończymy remont po zakupie i urządzamy mieszkanie.W sobotę zaszalałam jesiennie dla siebieolar,2 sweterki,2 bluzki i majteczki ciążowe:-).Wpadałam do Maternity i szybko stamtąd sie zmyłam - sweterek po 199 zł:-(Ja za oba w H@M mamusiowe dałam po 59 i 79 zł.Teraz powolutku kolekcjonuję ubranka dla Małej:-)chociaż Małż twierdzi,że to jeszcze za szybko.
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
Ja wam pozazdrościłam,że macie już tyle rzeczy dla maluszów a ja jeszcze nic..:-(więć zamówiłam sobie butelki TommeTippee z laktatorem, podgrzewaczem i sterylizatorem-a co tam jak szalec to szaleć:-):-):-)
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
Mam pytanko o laktator, to lepiej ręczny czy mechaniczny?
Może któraś z mam miała do czynienia z:
Laktator Elektroniczny AVENT ISIS IQ UNO SKLEP (423592243) - Aukcje internetowe Allegro
Cały czas się zastanawiam nad ręcznym a mechanicznym, a wiele już czytałam pozytywnego z waszym relacji na temat produktów AVENT
I pamiętam o podgrzewaczu, że najlepiej jak czas podgrzewania wynosi max 2 minuty (z uwagi na płaczącego niemowlaka):
PODGRZEWACZ AVENT IQ NOWOSC!!! SUPER OKAZJA!!! (425960906) - Aukcje internetowe Allegro
a i włąsnie , czy sterylizator jest potrzebny, czy można to robić w kuchence mikrolalowej?
normalnie idzie zwariować, od rożnego rodzaju sprzętu i jeszcze bardziej od cen
Może któraś z mam miała do czynienia z:
Laktator Elektroniczny AVENT ISIS IQ UNO SKLEP (423592243) - Aukcje internetowe Allegro
Cały czas się zastanawiam nad ręcznym a mechanicznym, a wiele już czytałam pozytywnego z waszym relacji na temat produktów AVENT
I pamiętam o podgrzewaczu, że najlepiej jak czas podgrzewania wynosi max 2 minuty (z uwagi na płaczącego niemowlaka):
PODGRZEWACZ AVENT IQ NOWOSC!!! SUPER OKAZJA!!! (425960906) - Aukcje internetowe Allegro
a i włąsnie , czy sterylizator jest potrzebny, czy można to robić w kuchence mikrolalowej?
normalnie idzie zwariować, od rożnego rodzaju sprzętu i jeszcze bardziej od cen
mamjakty
styczniówka 2009
moja kuzynka wszystko podgrzewała w mikrofali, nie miała żadnego innego podgrzewacza i radziła sobie ;-) ale niech może wypowiedzą się mamusie - też chętnie posłucham ich rad - i odnośnie laktatora też - bo chyba nie zawsze się przydaje, więc może ten zakup na potem odłożyć - jak zobaczymy, że faktycznie jest nam potrzebny.... sama nie wiem
Widzę ze zakładacie karmienie butelkami zamiast piersią skoro kupujecie sterylizatory.. czy jak tam to sie nazywa:-)
dla mnie to wywalanie kasy.. do pół roku dziecko własciwie tytlko na cycku i starcza 1 butelka mała która co jakis czas wygotować mozna w zwykłym garku
Ale to tylko moje zdanie...
Jesli chodzi o laktator to mnie sie przydał bo miałam kupe pokarmu na poczatku a Julka wszystkiego nie wypijała a potem odciągałam na wyjscia.. Laktator mam z Aventu - dostałam go od kuzynki Zapytajcie wiec znajomych moze któraś juz nie potrzebuje i odda za pół ceny (Uzywany wystarczy dobrze wygotować i bedzie ok)
dla mnie to wywalanie kasy.. do pół roku dziecko własciwie tytlko na cycku i starcza 1 butelka mała która co jakis czas wygotować mozna w zwykłym garku
Ale to tylko moje zdanie...
Jesli chodzi o laktator to mnie sie przydał bo miałam kupe pokarmu na poczatku a Julka wszystkiego nie wypijała a potem odciągałam na wyjscia.. Laktator mam z Aventu - dostałam go od kuzynki Zapytajcie wiec znajomych moze któraś juz nie potrzebuje i odda za pół ceny (Uzywany wystarczy dobrze wygotować i bedzie ok)
Ostatnia edycja:
Rondzia
Fan(ka)
Wiesz Magda nie zawsze jest tak kolrowo. Ja mimo róznych zalożen moich sprzed ciazy nie mialam pokarmu za wiele a pozniej musialam brac antybiotyki na ostrogi pietowe i tyle bylo po karmieniu. Wiec mimo szczerych checi nie zawsze bylo tak rozowo.
Chociaz te zakupy to radze zrobic po urodzeniu jak zobaczycie jak bedzie..
laktator mialam elektryczny ale moim zdaniem badziewo. Najlepiej chyba mi recznie szlo dojenie. Bez laktatora...
Podgrzewacz polecam bo woda stoi w nic ciagle ciepla i nie tracisz czasu w nocy na grzanie wody jak dziecko placze. Poza tym mikrofala nierowno podgrzewa plyny a latwo przegrzac..
Chociaz te zakupy to radze zrobic po urodzeniu jak zobaczycie jak bedzie..
laktator mialam elektryczny ale moim zdaniem badziewo. Najlepiej chyba mi recznie szlo dojenie. Bez laktatora...
Podgrzewacz polecam bo woda stoi w nic ciagle ciepla i nie tracisz czasu w nocy na grzanie wody jak dziecko placze. Poza tym mikrofala nierowno podgrzewa plyny a latwo przegrzac..
Ostatnia edycja:
reklama
mysza83
Fanka BB :)
Ja też się zastanawiam nad laktatorem elektrycznym Aventa i do tego sterylizator + podgrzewacz zastanawiam sie czy takie urządzenie 2w1 zda egzamin czy lepiej kupić osobno??
Odnośnie karmienia piersia to zapewne przez pierwsze 3 miesiące jeżeli natura pozowli to będę karmić ale pózniej będę musiała odciągać dlatego że do pracy w miarę szybko będę musiała wrócić, razem z mężem prowadzimy firme i jest dość ścisły podział obowiązków wiadomo że na początku przejmie moje ale już widzę (obecnie chodzę do pracy na 4-5 godzin) że ma za dużo na głowie niestety nie mogę powierzyc swojich obowiązków nikomu innemu a jak mnie wogóle nie będzie to bidak się zamęczy a przecież nie o to chodzi , tatus też musi byc w miarę sprawny dla malucha:-)
Odnośnie karmienia piersia to zapewne przez pierwsze 3 miesiące jeżeli natura pozowli to będę karmić ale pózniej będę musiała odciągać dlatego że do pracy w miarę szybko będę musiała wrócić, razem z mężem prowadzimy firme i jest dość ścisły podział obowiązków wiadomo że na początku przejmie moje ale już widzę (obecnie chodzę do pracy na 4-5 godzin) że ma za dużo na głowie niestety nie mogę powierzyc swojich obowiązków nikomu innemu a jak mnie wogóle nie będzie to bidak się zamęczy a przecież nie o to chodzi , tatus też musi byc w miarę sprawny dla malucha:-)