reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

Mój Mati tez układa te klocki, one są super, świetnie się tym zajmuje, no i buduje super kombinacje na tej Tomkowej lokomotywie. Niestety, wrzucił Tomka do WC i nie działał przez chwilę:no::-:)szok:, ale brat naprawił i radość nadal trwa:tak:.

A z układaniem też sobie super radzi, nawet lepiej niż ja, bo wymyśla takie ustawienia, że mi by do głowy by nie przyszło. Zrobię fotkę, to wstawię, a teraz póki co, jeszcze "zwyczajna" zabawa...:-D:tak:

Załączniki

• PICT9112a.jpg
    PICT9112a.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Ja co prawda mam dziewczynke ale jeżeli chodzi o zabawki to płeć moim zdaniem nie ma znaczenia...Poszłam w zabawki FP z serii little people. Zaczęło sie od tego że Ola od cioci dostała muzyczną farme, potem samochód, teraz w drodze jest samolot (na urodziny ) a ja ostatnio dokupiłam (używane, po jakimś chłopcu ) lotnisko FISHER PRICE Little People wielkie lotnisko -10% (1412210499) - Aukcje internetowe Allegro Można skompletować całe miasteczko.

Ostatnia edycja:
co do pociągu to mamy taki z kupusia puchatka i tam tez moze budować,a do teko dokupiłam mu klocki
faktycznie,też oglądałam te little people,ale kiedy pokazuje Alexowi w sklepie to on w ogóle nie jest zainteresowany...co do samochodów to pękamy w szwach...

taa mamjakty ma rację!!!! ta gra memo jest super!! wszak my jej nie mamy ale blanka gra na kompie i bardzo to lubi!!! uwielbia też takie czytanki wyklejanki gdzie jest książeczka z mnóstwem naklejek!! szuka odpowiedniej naklejki i przykleja w odpowiednie miejsce!! samo czytanie jej nie podnieca tylko lubi właśnie takie odnajdywanie wśród innych naklejek i rysunków( w przypadku memo!!)!!!

Naklejki też u nas na topie ! Moja młoda niestety nie lubi za bardzo ani memo ani domino, ale chętnie pomaga układać wyprane skarpetki do pary :-D
Wczoraj kupiłam jej kolorowanke do malowania pędzelkiem. Podobało sie bardzo tylko wode ciągle wypijała :baffled:
Wyrzuciłam naszą ciastoline bo zrobiła sie sucha i zaczęła sie kruszyć. Czy testowałyście już może piaskoline ?
Jak Ola sie obudzi to po obiedzie spróbujemy polepić z masy solnej. Zobacze co to wyjdzie z tego

ania - z takich troche nietypowych zabawek to może maszynka do robienia baniek ( fajna również do sesji zdjęciowej ), tunel taki z materiału, my czołgamy sie w nim, turlamy piłke przez niego, albo ganiamy sie w koło i młoda wtedy piszczy z radości. Jak Twój mały lubi rysować to może spodobać mu sie mata aqua doodle z wodnymi pisakami

Ola jeszcze z farbami nie miała nic do czynienia, plasteliny, ciastoliny a tym bardziej piaskoliny też nie zna.
Na razie kredki ją interesują w miarę ;) A pozostałe rzeczy będziemy stopniowo wprowadzać :)
Jak się robi masę solną - zapomniałam :) To jest ta masa, którą potem można upiec i pomalować i fajne rzeczy tworzyć? Czy mam na myśli jeszcze coś innego? :)

reklama
mam podobny przepis:
szklanka mąki,
szklanka soli,
pół szklanki wody,
można różne figurki tworzyć i malować i właśnie nie wiem czy to sie gotuje ? potestujemy :)

Do góry