reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Mój Mati tez układa te klocki, one są super, świetnie się tym zajmuje, no i buduje super kombinacje na tej Tomkowej lokomotywie. Niestety, wrzucił Tomka do WC i nie działał przez chwilę:no::-:)szok:, ale brat naprawił i radość nadal trwa:tak:.

A z układaniem też sobie super radzi, nawet lepiej niż ja, bo wymyśla takie ustawienia, że mi by do głowy by nie przyszło. Zrobię fotkę, to wstawię, a teraz póki co, jeszcze "zwyczajna" zabawa...:-D:tak:

Załączniki

• PICT9112a.jpg
    PICT9112a.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Ja co prawda mam dziewczynke ale jeżeli chodzi o zabawki to płeć moim zdaniem nie ma znaczenia...Poszłam w zabawki FP z serii little people. Zaczęło sie od tego że Ola od cioci dostała muzyczną farme, potem samochód, teraz w drodze jest samolot (na urodziny ) a ja ostatnio dokupiłam (używane, po jakimś chłopcu ) lotnisko FISHER PRICE Little People wielkie lotnisko -10% (1412210499) - Aukcje internetowe Allegro Można skompletować całe miasteczko.

Ostatnia edycja:
co do pociągu to mamy taki z kupusia puchatka i tam tez moze budować,a do teko dokupiłam mu klocki
faktycznie,też oglądałam te little people,ale kiedy pokazuje Alexowi w sklepie to on w ogóle nie jest zainteresowany...co do samochodów to pękamy w szwach...

taa mamjakty ma rację!!!! ta gra memo jest super!! wszak my jej nie mamy ale blanka gra na kompie i bardzo to lubi!!! uwielbia też takie czytanki wyklejanki gdzie jest książeczka z mnóstwem naklejek!! szuka odpowiedniej naklejki i przykleja w odpowiednie miejsce!! samo czytanie jej nie podnieca tylko lubi właśnie takie odnajdywanie wśród innych naklejek i rysunków( w przypadku memo!!)!!!

Naklejki też u nas na topie ! Moja młoda niestety nie lubi za bardzo ani memo ani domino, ale chętnie pomaga układać wyprane skarpetki do pary :-D
Wczoraj kupiłam jej kolorowanke do malowania pędzelkiem. Podobało sie bardzo tylko wode ciągle wypijała :baffled:
Wyrzuciłam naszą ciastoline bo zrobiła sie sucha i zaczęła sie kruszyć. Czy testowałyście już może piaskoline ?
Jak Ola sie obudzi to po obiedzie spróbujemy polepić z masy solnej. Zobacze co to wyjdzie z tego

ania - z takich troche nietypowych zabawek to może maszynka do robienia baniek ( fajna również do sesji zdjęciowej ), tunel taki z materiału, my czołgamy sie w nim, turlamy piłke przez niego, albo ganiamy sie w koło i młoda wtedy piszczy z radości. Jak Twój mały lubi rysować to może spodobać mu sie mata aqua doodle z wodnymi pisakami

Ola jeszcze z farbami nie miała nic do czynienia, plasteliny, ciastoliny a tym bardziej piaskoliny też nie zna.
Na razie kredki ją interesują w miarę ;) A pozostałe rzeczy będziemy stopniowo wprowadzać :)
Jak się robi masę solną - zapomniałam :) To jest ta masa, którą potem można upiec i pomalować i fajne rzeczy tworzyć? Czy mam na myśli jeszcze coś innego? :)

reklama
mam podobny przepis:
szklanka mąki,
szklanka soli,
pół szklanki wody,
można różne figurki tworzyć i malować i właśnie nie wiem czy to sie gotuje ? potestujemy :)

Do góry