reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ariha, fajny ten preparacik ;-) 180 za 104 zł, dwa razy dziennie to wychodzi na 3 m-ce, a ja płace za 30 sztuk 35 zł, czyli za 3 m-ce wychodzi 105 zł, bardzo podobnie. Tyle że ro cholernie śmierdzi rybami i trudno namówić Lenę na połknięci czegoś oleistego, co trudno zapić :-(

reklama
A je kaszkę? trochę kaszki na łyżeczkę i powinno się dać :) My nie mamy problemu Od jakiegoś czasu rośnie mi mały lekoman jak dorwie Tantum Verde to każe sobie cały czas pryskać :p

a my od jakiegoś tygodnia jeździmy taką spaceróweczką :-D

właśnie ten kolor mamy co ma obrazku, czyli Kiwi.
polecana już Peg Perego Si.
kupiłam nowy model - ten z 2010 roku, ponieważ ma już pałąk w standardzie i ulepszony kosz na zakupy.
Bartosz zadowolony i ja również.
szczególnie super mi się podoba budka, która się bardzo rozkłada i ma jeszcze taką siateczkę ochronną - przeciwsłoneczną.
Mutsy odpoczywa i czeka na cięższe warunki pogodowe ;-)

Bardzo fajna spaceróweczka!! :tak: My mamy model pliko switch - ten Wasz bardziej mi się podoba, niby podobne a jednak ;-) Myślę, że z peg perego będziesz zadowolona - przyjemnych spacerków życzymy :-D
P.S. Mi się w tych wózeczkach podoba to, że przy oparciu mają te fajne zabudowy po bokach, Ola jak zasypia to się do nich tak fajnie przytula, główka jej nigdzie nie leci - dużo spacerówek, parasolek tego nie ma, sądzę, że to fajna rzecz :tak:

My mamy model pliko switch - ten Wasz bardziej mi się podoba, niby podobne a jednak ;-)

ja wzięłam Si, bo lżejszy i ma mniej kółek ;-)

Mi się w tych wózeczkach podoba to, że przy oparciu mają te fajne zabudowy po bokach, Ola jak zasypia to się do nich tak fajnie przytula, główka jej nigdzie nie leci - dużo spacerówek, parasolek tego nie ma, sądzę, że to fajna rzecz :tak:

a racja :tak:

jedyny minus to mini kieszonka w budce - taka mniej więcej na chusteczki i nic więcej.
dlatego dokupiłam sobie super sprawę:
Torba | Organizer do Wózka KRÓTKA PROMOCJA -25% (1071997687) - Aukcje internetowe Allegro
polecam :tak:
szczególnie super jest kieszonka, w którą można wsadzić opakowanie mokrych chusteczek.

Faktycznie torba fajna - dzięki za namiary :-D Ja do tej pory wszystko trzymam w tym koszu pod wózkiem :sorry: taki "bajzel" tam mam.... Jakoś nie dorobiłam się jeszcze torby...
Ja teraz jakbym kupowała wózeczek to też co innego brałabym pod uwagę - bo ten kupiliśmy jakoś jak Ola miała pół roku, wtedy właśnie przesadzaliśmy ją z gondoli no i zależało mi na tym, żeby była możliwość zmiany siedziska względem kierunku jazdy - bo Ola z tych nielubiących wózek była, często spała i wolałam mieć ją na oku - ale w sumie na dobra sprawę krótko z tej opcji korzystałam, jakoś szybko przestawiliśmy ją tak, żeby podziwiała świat...
Przy tym Waszym modelu podoba mi się ta siateczka przy budce - u nas przydałoby się takie coś, bo Ola często ściąga czapę nawet jak w największe słonko idziemy :wściekła/y:
I chyba ten Wasz wózek niższy jest - takie mam wrażenie, jak na niego patrzę (?)
A jaki ma podnóżek - da się go na prostu wziąć? Ola cały czas praktycznie z podniesionym podnóżkiem jeździ, jak jej kiedyś opuściłam to nóżki w powietrzu trzymała i się denerwowała :sorry: Przyzwyczaiła się już do takiej jazdy :happy:

Świetny ten wózek Aga
mnie te te Peg perego bardzo podobaja...miałam już dawno wózek wymieniać, ale trochę się u mnie pogmatwało..i musiałam to odłożyć..ale myślę że w sierpniu już wymienię młodemu pojazd
ten x-lander taki ciężko..i w dodatku cały bagażnik w aucie mi zajmuje...:cool2:

Ostatnia edycja:
A jaki ma podnóżek - da się go na prostu wziąć? Ola cały czas praktycznie z podniesionym podnóżkiem jeździ, jak jej kiedyś opuściłam to nóżki w powietrzu trzymała i się denerwowała :sorry: Przyzwyczaiła się już do takiej jazdy :happy:

podnóżka nie da się zupełnie na poziomo ustawić.
są dwie pozycje.
podnóżek nie jest zupełnie sztywny i opada lekko.
Bartoszowi pasuje, chociaż w Mutsy miał ustawiony poziomo, bo jak mu obniżyłam to za dobrze to nie było.

mnie te te Peg perego bardzo podobaja...miałam już dawno wózek wymieniać, ale trochę się u mnie pogmatwało..i musiałam to odłożyć..ale myślę że w sierpniu już wymienię młodemu pojazd
ten x-lander taki ciężko..i w dodatku cały bagażnik w aucie mi zajmuje...:cool2:

no ja też zwlekałam z zakupem, bo wcale nie jest to tania parasolka, a na Allegro jakoś brak używanych.
tym bardziej, że ja chciałam ten model z 2010 roku, bo on ma już pałąk.
no nasz Mutsy też kobyła ciężka i wielka. właściwie jak go wpakujemy do bagażnika to już za wiele się nie mieści.
myśle, że zimą Peg Perego nie poradzi sobie ze śniegiem, bo to lekki pojazd. pewnie przy silnym wietrze też nie za bardzo da się jeździć z rozłożoną budą, bo jest to wszystko bardziej delikatne niż właśnie w mutsy/ x-landerze.
ale teraz jest idealnie.
lekkie to do noszenia i miejsca mało zajmuje.
jest osłonka na nóżki - bardzo fajnie pomyślana, bo wysoka i super folia przeciwdeszczowa.

reklama
no i przeszłam dzisiaj miasto i u nas nie ma tych wózków...myślałam że sobie zobaczę jak wyglądają tak na "żywo"...
na allegro też nie widzę, albo źle szukam...

no a skonsultowałam to z mężem i stwierdziliśmy że lepiej teraz kupić żebyśmy mieli wygodniej przez lato a x-landera nie sprzedamy tylko zostawimy na zimę....

Do góry