reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja kupiłam frotkowe z cheeroki pajacyki 9-12mies. i są dobre na małą troszkę luźniejsze ale fajnie jej się śpi do tego zakładam body krótki i skarpetki luźne ale u nas raczej chłodno jest:tak:

reklama
Ja kupiłam frotkowe z cheeroki pajacyki 9-12mies. i są dobre na małą troszkę luźniejsze ale fajnie jej się śpi do tego zakładam body krótki i skarpetki luźne ale u nas raczej chłodno jest:tak:

My albo bodziaka z krótkim rękawem cienkiego i pajaca, albo cieplejszy bodziak z długim rękawem i spodnie pidżamkowe bez skarpetek (też mi na noc nie pasują). U nas w nocy jest ok 17-18 stopni:happy2:

a ja kupiłam pajace z early days do spania i kurde nie rozumiem ich rozmiarówki :eek: bo do tej pory mała nosiła 3-6 i 6-12 (te nosiła jak miała 3,4 miesiące) no i kupiłam teraz kolejny rozmiar 12-18 i jest wielgachny :dry:

ja jakiś czas temu kupiłam te 6-12 i są już trochę przymałe - to znaczy zapnę Skrzata spokojnie, ale dekold mu się rozwleka :rolleyes:
a teraz zakupiłam 3-pak w tesco w przedziale 9-12, czyli 80 cm.
są znacznie większe od tych 6-12 early days.

nawet nie wiedziałam, że jest taka rozmiarówka - właśnie szukałam 9-12 ale tylko w early days - a te tescowe chyba podobne jakościowo, no nie? bo kiedyś body takie dorwałam i w sumie tez byłam zadowolona - tylko bardziej szersze od tych earlowych były - pajace też są szersze? bo mi własnie zależy na węższych nieco - bo jak są szerokie to Ola trochę w nich pływa i jak zgina nogi to ma je w kroczu :sorry2:

Tescowe pajace są równie dobre jakościowo i są węższe nawet od early days..moja Laura jest długa i chuda:tak: nam one pasują idealnie kupiłam na 80cm 9-12 11 kg te pajacyki! bo są też 80cm z tego co pamiętam ale mniej kg...więc czytajcie uważnie...z tyłu opakowania jest rozpisana rozmiarówka! a cena 32 zł za 3 pajacyki frotkowe myślę, że ok..a piorą się bardzo ładnie i nie rozciągają:tak:

te tescowe chyba podobne jakościowo, no nie?

powiem Ci, że ja akurat z 3-paku ED w rozmiarze 6-12 byłam średnio zadowolona.
kupiłam wzór żółta krówka (czy jakoś tak) i bawełna była dość cienka.
te tescowe trochę gęściej tkane mi się wydają.
mamy zestaw: niebieski + pasiasty + kolorowe monstery :-D

szerokość pod paszkami: 2x26 cm;
długość rękawka od pachy: 21 cm;
długość od ramienia w dół: 68 cm + piętka 13 cm

ciekawi mnie czy te tescowe nie robia sie po praniu takie sflaczałe przy szyjce???

ja kupiłam teraz takie wykończone pod szyjką zwykłą lamówką.
w ED to była taka wystająca, jakby stójka.
u nas też te ED rozciągnęły się przy szyjce.
a te tescowe są dopiero co zakupione i jeszcze nie prane, ale nie wydaje mi się żeby się rozciągały.

reklama
Mnie ED się rozciągnęły przy szyjce a tescowe nie...miałam wcześniej bawełniane 0-3mies a teraz te frotkowe! Ja kupuje ze stpkami bo małej jest wygodnie i ciepło a ona też lubi się odkrywać;-)

Do góry