reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Niektórzy mówią że lepiej jest kupić porządne łóżeczko turystyczne zamiast drewnianego. My zedydowaliśmy sie na tradycyjne a na wyjazdy kupiliśmy jedno z tańszych turystycznych MAMTU KOJEC PAULA+OTW.BOK+ KOLKA+MOSKITIER +GRATIS (792114163) - Aukcje internetowe Allegro
i sprawdza sie super. Poza tym jak Ola "dostanie nóg " to bedzie robić za kojec.
Black dla Ciebie pewno lepsze byłoby jeżeli już to jakieś 2 poziome.
Co do wózków to na reklamówce w gazecie widziałam fajne rozwiązanie - do wózka głębokiego albo spacerówki można doczepić taki podnóżek dla dziecka starszego wówczas starszak może stać no ale właśnie tylko stać. To chyba jest fajne ale dla dzieci gdzie jest większa różnica wieku.

reklama
Black - zawsze też przecież możesz Julkę wozić w wózku, a Kingę nosić w chuście ;-) moja córka jest np całkowicie bezwózkowa, na spacery w chuście wychodzimy od zawsze :tak: Ona w chuście, jej brat za rączkę.

kombinezon już dostałam:
M_M NOWY 2cz. ZIMOWY KOMBINEZON GIRLS roz.11-80 (784818278) - Aukcje internetowe Allegro
dzielę się opinią: jest mocno ocieplony, wewnątz ocieplnia, czego na zdjęciach nie widać - także zimowy.
poza tym mozna podwinąc nogawki w spodenkach i sa wykończone materiałem jak wewnątrz kapturka.

Z uwagi iż moja córka, ma krótki ręce i długie nogi, teściowa trochę skróciła rękaw w kurtce, robiąć tzw. zakładkę, ktorą później odpruje jak będzie większa.

a ja mimo wszystko uwazam ze wózek bedzie Ci niezbędny chciazbyz taka nakładka jak ma Kluliczek.. nie wyobrazam sobie spaceu z roczniakiem zima za rączkę.. a co do husty w styczniu tez jakos nie jestem przekonana..

Zdecydowaliśmy się na łóżeczko drewniane i materacyk z trawy morskiej. Pewnie kupilibyśmy turystyczne + materacyk, ale te które mieli w sklepie kompletnie mi się nie podobały. Więc jednak będą dwa drewniane graty w pokoju ;-).

Dziewczyny a myślałyście już nad choinkowymi prezentami dla naszych pociech? Ja mam zamiar niedługo, bo jakoś w listopadzie wybrać się na zakupy i pomysłu nie mam. Myślałam nad pchaczem, ale znając Julki upodobania zainteresuje się tym na 5 min, a później i tak będzie wolała karton po soku, drewnianą łyżkę itp... :confused2:

reklama
ja posiadam taki pchacz i młody z nim drepta i lubi sie bawic przodem.. ale nie wiem czy grudzien to nie bedzie za pózno bo niektóre dzieci same juz beda chodzic... ja myslę o takim autku na którym siada i sie nogami odpycha - to prezent na kilka lat (Jula jak jet u swojego chłopka to zawsze sie z nim kłóci kto ma teraz jezdzc ai do tego młody sie na nie pcha)
pewnie jakies ubranka tez kupie
ale poi co muszJulina urodzny cos kupica liste zrobiła mi długą

Do góry