reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja dziś nawiedziłam Coccodrilo i upatrzyłam kozaczki dla Julki. Tylko jej rozmiaru nie było i mam się zgłosić za 2 dni żeby odebrać :-).
Kombinezon już mamy, została nam do kupienia chyba tylko czapka zimowa.
Ostatnio uzupełniłam jej szafę w kilka ciepłych polarków i sweterków :-)

reklama
Ja podobnie jak adiva uwielbiam małemu ciuszki kupować, ale to chyba każdej z nas sprawia frajdę :tak: My też mamy już kombinezon zimowy dwuczęciowy, kurtka ciepła na misiu i fajne zabudowane spodenki. No i uzupełniliśmy zapas body i sweterków.

Ja szukam bodziaków z długim rękawem na 80/86 i pajace. Czy któraś ma sprawdzonego sprzedawcę? Ja eż lubię Early Days ale nie musi być koniecznie.
Będę wdzięczna:happy:
Anihira- tez czekam na opinię bo śpiworek wygląda na fajny i cena korzystna.

Ja szukam bodziaków z długim rękawem na 80/86 i pajace. Czy któraś ma sprawdzonego sprzedawcę? Ja eż lubię Early Days ale nie musi być koniecznie.
Będę wdzięczna:happy:
Z pajaców kupuję tylko takie i nawet u tego sprzedawcy NOWOŚĆ _minou_ Disney Pajacyki kpl.3szt 9-12m-cy (753012129) - Aukcje internetowe Allegro, jeżeli chodzi o body, to szczerze powiedziawszy najbardziej lubię z Next, kupuję mało i często piorę, a nie rozciągają się wogóle przy szyjce, tak jak niektóre :sorry:

Anik - u nas jedynym "nawilżaczem" jest mokry ręcznik :eek: ale siostra ma, to wieczorem zapytam jaki, bo z tego co mówiła jest bardzo zadowolona..

Anik - my mamy nawilżacz w pokoju, ale powiem Ci, że jak u młodego był pediatra to powiedział, że lepiej jest kupić dziecku inhalator.
kupiliśmy nawilżacz od razu w styczniu, bo wiadomo - sezon grzewczy był w pełni i w pokoju było suche powietrze.
czasem nawilżacz chodził całą noc i nie uzysiwało się właściwej wilogotności w powietrzu.
zwykle wieszałam mokre ręczniki/ pieluszki na suszarce w sypialni.

ja propoinuję najpierw kupić higrometr... bo często sie okazuje ze wilgotnosc powietrza jest wysoka mimo kaloryferów przez pranie czy gotowanie...

co do inchalatorów.. to zdrowemu dziecko po co??

a propos zakupów dzis odkupiłam wage od sasiadki bo jej dziecko starsze juz przegroczyło maximum a i od dzis jezdzimy w nowym foteliku - maxi cosi z isofixem i super jest

reklama
u nas jak zaczynają grzać to jest tak sucho że jak otworzę paszczę choć na chwilę to od razu sucho mi się robi jak na pustyni. Ja ciągle coś piję a mała malutko, tylko wypija mleko :-( i nie tyka się żadnych herbatek, soków itd ewentualnie woda ale to też tylko kilka łyków. Jak zaczeli grzać kilka dni temu - tak delikatnie to kurcze malutka obudziła się ze spierzchniętymi usteczkami, nos zatkany pomimo że bez gili. A u niej w pokoju już się nie zmieści suszarka z mokrymi rzeczami :zawstydzona/y: i dlatego myślałam o nawilżaczu :sorry:

Do góry