reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ostatnia edycja:
reklama
nasz fotelik samochodowy póki co na szerokość jest ok, na długość troszkę robi się przymały - to znaczy główka w porządku jest ułożona, ale stópki zaczynają wystawać - ale już któraś z dziewczyn pisała, że jak stópki wystają to może być, gorzej jakby główka już się nie mieściła :tak: ale chyba zakup fotelika to całkiem bliska przyszłość, bo młoda namiętnie próbuje siadać w tym co teraz mam (0-13) - a my rzadko jeździmy w dalekie trasy więc też rzadko śpi w aucie.

doradźcie, czy chcąc zakupić fotelik - my przymierzamy się do maxi cosi tobi - lepiej jest pójśc do skleu z dzieckiem? żeby siadło w nim? i czy to prawda, że nie wszystkie foteliki pasują do danego auta? że niby pasy mogą być za krótkie, albo coś w tym stylu?
bo ja to przymierzałam się do zakupu przez neta i raczej nie myślałam o tym, żeby wcześniej pooglądac ten fotelik na żywo....

Mamjakty - ja oglądałam kiedyś taki program w tv i tam mamy się wypowiadały że najlepiej wziąć dziecko do sklepu i przymierzyć fotelik czy wygodnie mu się siedzi i czy pasuje, ale w sumie to nie wiem czy to nie tyczy się dzieci starszych. No bo po naszych maluchach to cóż można stwierdzić ? ewidentnie musi być takiej Oli niewygodnie żeby dała znać że tak jest prawda? A jak na chwilkę przymierzysz Olę do fotelika to nie wiem czy zdążysz zauważyć że coś jest nie tak :sorry:
A co do pasów to hmmm.... nie wiem niech inne dziewczyny się wypowiedzą, ja jak pytałam w sklepach to mówili mi że foteliki są satndardowe i pasują do każdego typu auta :cool2:
kurcze dla mnie najważniejsze jest jeszcze żeby materiał był chłonny (ale o tym już chyba kiedyś pisałyśmy) :-p

My nadal fotelik nr 1 ale już powoli nagli nas potrzeba zmiany. Ja mam ten problem, że mój trzylatek nie osiągnął 15 kg żeby oddać siostrze fotelik i samemu wskoczyć na nastepny :cool:

My już jestesmy po wymianie więc doradzam żeby wejśc do sklepu z dzieckiem...Sprzedawcy wiedzą doskonale że dziecko trzeba włożyć na dłuższą chwilke....myśmy małego dopasowywali chyba do pięciu i ani razu nie zajęknął...kiedy on miał radoche z nowego "czegos" my ocenialiśmy jak siedzi, ile jest miejsca a jakies musi być bo wiadomo zimą dochodzą zimowe ciuszki,czy kąt siedzenia jest odpowiedni itd...No i doradzam abyście wybrały taki fotelik w ktorym kąt położenia fotelika jest największy bo przy mocniejszym hamowaniu głowką będzie waszym dzieciaczkom leciec do przodu....Należy zwrócić uwage też na materiał, ponieważ fotelik przez jakiś czas będzie nam służył a maluch lubi sobie podjeść,wylać herbatke itp a wyczyścić trzeba ;-) Większość producentów zapewnia że można okrycie zdjąć i wyprać ale materiał materiałowi nie równy...To tyle z mojej strony

ja jak madzia i mysza wybiorę maxi cosi, choć sprzedawca namawiam nie na chicco z systemem isofix (nasze auto ma system isofix dlatego na taki fotelki się zdecyduję)
Za kilka lat fotlelki przypinane pasami samochodowymi przejdą do historii, z uwagi na wymogi bezpieczeństwa.

A to prawda że nie wszystkie pasy w aucie są dostosowane do fotelików, są poprostu za krótki, my ledwo fotelik zapinamy obecny.

A co do bucików, kupiliśmy kozaczki rozmiar 4 (19 cm) z cocodrillo, są to zamszowe buciki zapinane na rzepa, dla niechodzących dzieci, w środku z futerkiem.
Nie ma nowej kolekcji zimowej w necie, i nie mam skąd wkleić fotki.

Kuleczka zrób foto bucików ...

Tez uwazam ze trzeba zrobic przymiarke aczkolwiek i tak kupimy maxi cosii z isofixem bo w tej wadze jest w czołowce jesli chodzi o testy bezpieczeństwa
Kupujac rok temu fotelik Juli wybralismy inny a po 3 przymiarkach kupilismy zamiast Jane Recaro

reklama
dziewczyny a co do tych testów bezpieczeństwa to przy jakiej pprędkości one są wykonywane?
Bo jesli przy 50km/h no to wynika z tego że nawet najlepszy fotelik nie zagwarantuje bezpieczeństwa naszym dzieciaczkom jeśli będziemy jechać np 80 dobrze rozumiem?

Madzia wklej mi linka maxi cosi plisss - nie mam normalnie czasu żeby poczytać coś kolwiek o tych fotelikach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
normalnie jak usiądę do kompa to u mojej małej jakby się czujnik włączał i od razu się budzi albo chce na ręce :crazy::crazy::crazy: więc max 5 min
ooo wywaołałam wilka z lasu....:happy: idę pa

Do góry