reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

No mi bardziej chodziło o jakieś buciki na teraz w sumie...Już jest chłodno więc coś do spodenek musze mu ubrać..
U nas jest problem z butami...mierzyłam mu już kilka par i nigdzie sie mu podbicie nie mieści...Jakbym wzieła np rozmiar większe to wtedy nawet by weszło...a tak stópka wchodzi tylko paluszkami...piętka nie ma szans się wcisnąć...

Oglądałam różne ciuszki na zimę...I na Quelle i na allegro...i zdecydowanie najbardziej podobają mi sie całe kombinezony...i tego bede sie trzymać...Na raziej nie kupuje bo rozmiar może nam śmignąć dość szybko a na jesien Piotrek ma ciuszki,kurtki i sweterki :-)

reklama
jak chcesz butki tylko tak do wózka to jakieś zwykłe kup, takie nawet rozciągliwe, miękkie :tak:
ja w sumie nie pomyślałam o tym, co zakładać na jesień albo na zimę na stópki - bo w samych skarpetkach albo rajtuzach to faktycznie mogłoby być zimnawo..

My bodziaków z długim rękawem też mamy sporo. Bluzeczek z długim rękawkiem też jeszcze troszkę mam, rozmiarowo są ok, a część ciut za duża, więc na jesień starczą.
Co do jesiennych ciuszków muszę zaopatrzyć Julę w kilka bluz, patrzyłam na Allegro i już kilka licytuję, co prawda używane, ale są super ;-). Ostatnio byliśmy na zakupach i kupiłam jej welurowy dresik, taki grubszy, cieplejszy. Jeszcze tylko chcę kupić jakąś jesienną kurteczkę na chłodniejsze dni.
Co do bucików zimowych mam upatrzone jedne kozaczki, tylko póki co wstrzymuję się z zakupem, bo nie wiem ile jej noga urośnie do tego czasu i kupię jak naprawdę będą już potrzebne. A na teraz mamy takie sztruksowe buciki, nie są grube, ale zawsze będzie jej w nóżki cieplej jak chłodno na dworzu się zrobi.

Wiecie co Wam powiem, poprzedniej zimy nie miałam takich dylematów co Julce kupić :-D:-D:-D

Ja na jesień mam dla małego fajne buciki (takie buciki nie do chodzenia) za kostkę, środek na ciełym włochatym misiu. Dostaliśmy po jego starszym o 9 miesięcy kuzynie:-)

Ja buty pewnie kupię dopiero w środku zimy, jak mała zacznie chodzić i jeśli będzie to chciała robić na dworze. W domu niech lata w skarpetkach :tak:

Ja muszę zacząć sie rozglądać za jesienno-zimowymi ciuchami bo młodej szafa pęka w szwach ale tylko z kolekcji wiosenno-letniej a i to już powoli robi się przymałe!:sorry::-p

dziewczyny czy wasze maluchy jeżdżą jeszcze w fotelikach 0-13?
Jeśli tak to czy nie macie problemu z szerokością tych fotelików?
Moja mała nie nalezy przecież do grubasków a już teraz ciężko mi ją wyciagnąć z fotelika bo dość ciasno do niego wchodzi a co dopiero będzie jak ubiorę jej grubsze ubranko?? :no:
nie wiem czy tylko mój fotelik taki lipny czy wszystkie są dość wąskie :eek::eek:
zaczynam się zastanawiać nad kolejnym fotelikiem ale kurcze one już sa prawie siedzące :eek: a wolałabym jej oszczędzić obciążania kręgosłupa na długie jazdy :baffled:

hej kupiłam wczoraj fajowy odkurzacz ultrasilencer :-) jest baaaardzo cichutki i fajniutki aż mi się chce odkurzać - no to tak się chciałam pochwalić :-D

reklama
Anik poki co moj jezdzi bez problemu a do drobnych nie nalezy.. Napewno od listopada bedzie jezdził w wiekszym poniewaz znajoma ma na 2 go termin i kupuje nasz fotelik... Te foteliki natepne sa regulowane i nie sa pionowe tak jak te nr 3 wiec nie masz sie co martwic bedzie ok..
ja tak jak Mysza jestem fanka maxi cosi tyle ze dodatkowo z isofixem
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=272&products_id=1144&<osCsid

Mamjakty buty dziecku faktycznie trudno przymierzyc ale przynajmniej na długosc mozna sprawdzic a w łydce bedzie widac czy sie dopnie czy nie... ja kupuje buty dobre ale i drogie.. (dzis zanalazłam fajne trapery po juli z baty -nosiła je majac 13 miesiecy) sandały dla Julki z Nemo kupiłam za 240 zł - chodzi w nich tez zamiast papci po przedszkolu....
Kiedys znajoma pediatra powiedziała mi ze buty musza byc porzadne a reszta szmat moze byc z targu.. I ja sie z nia zgadzam..

A co do papci to apsolutnie niepolecam zwykłych papucków bo po pierwsze nogi sie poca po drugie sa miekie i nogi sie krzywia.. u nas po domu albo skarpety albo sandały zadne paputy miekie.. Mam na tym punkcie fizia.. sprawdzam w szkole dzieciom wady postawy (a obserwuje wszedzie gdzie widze dzieci) i nie macie pojecia ile dzieci chodzi obok butów... wqzne tez aby zaszczepiac siad po turecku a nie kolana razem a piety porzy posladkach..

Ostatnia edycja:
Do góry