reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

:cool2:kjurde... a ja zakupiłam w koncu puzzle piankowe coby robiły za matę - bo koc na panelach się marszczy i Mała nożkami jak sie odpychała to nie miała oparcia.
Po przyniesieniu ich do domu, patrzała jak je łączyłam i po chwili juz lezała na nowiutenkich puzzlach , poogladała pomacała - zadowolona odwrociłam sie żeby konczyc obiad - po minucie odwracam się a Olka lezy z puzzlem w ręku i z błyskiem w oku go gryzie.... Najlepsza zabawa rozwalanei maty puzzlowej:angry: Zaczyna od brzegu, łapie i ciagnie do gory.
Na czym bawia się Wasz dzieciaczki? Mata edukacyjna jest juz przymaława i Ola ją na czesci pierwsze rozbiera - koc sie marszczy slizga. Nie mamy dywanów - wszedzie panele, jedyna wykladzina dywanowa jest w sypialni, ale tam jest za mało miejsca na harce. Dziś dałam córę na panele po prostu z zabawkami ale Olka obraca sie b czesto no i przy obrocie brzuch plecki glowe sobie obija.... - jakies pomysły?

reklama
Ostatnio kupiłam Pana Metkę ale Ola niestety nie bardzo chce sie nim bawić, chyba jest za mały, za lekki i nie szeleści. Mnie sie bardzo podoba muzyczka z dołączonej płyty.
Kupiłam też czarny stanik do karmienia , bo nie mam żadnego żałuje że dopiero teraz, mam takie 2 białe i bardzo je lubie :Alles II A BIUSTONOSZ KARMIENIA biały czarny 85C (695319368) - Aukcje internetowe Allegro
Zlicytowałam krzesełko z tacką które polecałyście z IKEA, do samochodu dla Oli panel pod nogi sklep.dzidzio.pl -> ŻABKA panel pod stopy TL1044010, Tiny Love
małej sie podoba , poza tym Kule Simba wspomagającą raczkowanie, tu jest filmik pokazowy: [video=youtube;oIpJwCHE2mw]http://www.youtube.com/watch?v=oIpJwCHE2mw[/video]

Melody - u nas też goły parkiet i bedzie trzeba coś z tym zrobić

Kupinosia, w Elku na głównej ulicy Wojska Polskiego jest duzy sklep Galeria Centrum. Po prawej stronie od wejscia jest duzy sklep z biezlizna i maja bardzo duzy wybor bielizny Alles. Babki tez sa superfachowe... W razie jakbys tam byla polecam.. Sama tam kupilam dwa i babki tak mi romiar dobraly ze pierwszy raz w zyciu chyba nie czuje ze bielizne nosze..
Ja mam takie http://alles.pl/stronka/mama2009/Bi_Mama_Bianca.jpg

i http://alles.pl/stronka/mama2009/mama_papaya.jpg.

A na marginesie chcialabym wiedziec kiedy te modelki rodzily

Ja mam dywan w salonie na tym koc i tu się nie marszczy ale na części z panelami strasznie się ślizga Też myślę o puzlach piankowych tylko u nas to wejdą ze 3 paczki a goła podłoga odpada bo młody potrafi jesze z główki strzelić:confused: takie odległości jak na matach to Klusek w chwilę pokonuje więc też do niczego:sorry2:

no też mam puzzle piankowe i muszę dokupić jeszcze paczkę bo młody zazwyczaj jak przewrót robi to centralnie głową o panele i jest ryk....sama nie mam pomysłu bo panele w każdym pomieszczeniu...

Rondzia - byłam w tym sklepie ale na allegro nawet z przesyłka wyszło mi taniej. Te Twoje są ładniejsze ale ja mam jakiś opór bo te staniki są chyba z fiszbiną i koronką, ale jak piszesz że są faktycznie wygodne to ok. Ten mój model to taki bardziej sportowy no ale wlasnie sprawdzony.

Melody- czy te puzzle można jakoś łatwo utrzymać w czystości ?

reklama
Melody- czy te puzzle można jakoś łatwo utrzymać w czystości ?

Wg instrukcji i ja tez tak zrobiłam - przeciera się je wilgotną szmatka - ja jeszcze dodatkowo na sucho je wytarłam.

mamjakty - wlasnie dzis wpadłam na ten kocyk też - jak na razie się sprawdza - mam tez drugi pomysł - mamy reszte wykładziny dywanowej na strychu - dam ją chyba obszyc w Komforcie i niech Mała pomyka na tym
.

Do góry