reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Kuleczka ok - te czapunie są bajeczne już widzę moją księżniczkę w takiej :-):-):-)
ja tez małą chcę chrzcić w święta !!
torby wciąż nie mam - własnie jestem na etapie szukania jakieś fajnej bo te co są w sklepach to nie dość że kosztują ok 90 zł to sa tak beznadziejne że aż szkoda kasy
dziewczyny czy ma któraś z was książkę Zawitkowskiego?
dajcie znać czy fajna

reklama
Anik - ja mam książkę Zawitkowskiego, jak dla mnie fajna jest, ale na sam początek, jak jeszcze nie wie się jak trzymać maleństwo, przebierać, myć itd takie podstawowe rzeczy tam są, więc nie wiem czy teraz Ci się przyda.... ;-)

ojjjj myślałam że sa tam jakieś fajne zabawy z maluchami i masażyki :-)
ale jak to tylko na poczatek to w takim razie nie zamawiam ;-)

A ja sie pochwalę :zawstydzona/y: kupiłam po wielu zastanawianiach, szukaniach, czytaniach, opiniach... chuste do noszenia. Markową i tkaną od razu - dziś przyszła kurierem i jest cudna :-D, Mała dziś w niej urzęduje prawie cały dzień, mnie nie bolą plecy i mam wolne ręce :-D a przy tym to fantastyczne uczucie bliskości z dzieckiem, super! Oj, coś czuję że wózek pójdzie w odstawkę ...
bwRTp1.png

xaxa mozesz podac linkado chusty ktora zamawialas? ja tez sie chyba skusze bo to jedyny sposob zebym miala wolne rece....

www.chustomania.pl - nie jest tania, niestety :-( (ja kupiłam 4,6m model katmandu - kolor :-)) ale można też poszukać na allegro. Używane markowe są równie dobre a mogą być tańsze. Ja się długo biłam z myslami czy nie kupić "używki" ale w końcu zdecydowałam się na nową... No i jest SUUUPER!! :-D

bwRTp1.png

U nas kieszonka to porażka, ja nie umiem go tam chyba włożyc, a on ma alarm antychustowy, wystarczy że wezme go na łapy natychmiast ryk na całego. Próbujemy jeszcze z torbą i zobaczymy, bo jestem zdesperowana i nie odpuszcze jakiegoś nosidła, on waży ponad 6 kg i nie zamierza schudnąc.
Kurcze, może wywalę męża na jakies warsztaty chustowe...

Dziś kupiłam małemu bodziaki, dokupiłam tetrowych pieluch.

Kuleczka_ok - Zdecydowałam sie na tkaną, w rozmiarze standard - stwierdziłam że jak one tyle kosztują, nie wywalę najpierw na elstyczna (ponoć łatwiejsza dla poczatkujących i wystarcza do 3-4 miesiąca) a od razu na tkaną :tak: Co do sposobu wiązania - nie jest to trudne - ja mam chustę 2 dzień i co dzień Małą w niej noszę ( na razie w jednym sposobie wiązania 2X tj. takim które wiąże się bez dziecka a dziecko tylko wkłada) po to żeby sie przyzwyczaiła i zobaczyła jakie to fajne. A na poduszce :-) albo misiu ćwiczę pozostałe sposoby które wiąże się z dzieckiem. Jak Mała się oswoi z chustą a ja będę się czuła pewnie w pozostałych "akrobacjach" będziemy miały większe pole do popisu :-) Nie mniej - ja chustą jestem zachwycona a dodatkowo istotne dla mnie jest że nawet jak dziecko będzie miało 1-2 latka to można zawsze je w takiej chuście ponosić w czasie dłuższych spacerów a nie na brać na rączki czy telepać się z wózkiem "na wszelki wypadek". No i dla mnie będzie niezastąpiona w czasie krótkich, codziennych wypadów do sklepu (jak czegoś braknie) bo nie bedę musiała dźwigać wózka po schodach...

reklama
a mój mężuś dostał podwyżkę i z tej okazji postanowił kupić coś małemu. w c&a kupiliśmy spodnie, koszulkę i taki bezrękawnik, i teraz mamy jeszcze większego przystojniachę w domu. wydaliśmy na to jak dla mnie majątek no ale trudno. górę chcę wymienić bo jest na niego taka akurat a chcę żeby w tym troszkę pochodził.

Do góry