reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
dzien dobry! wstawac!
ja wlasnie wychodze z domu i lece po proszek do prania i caly dzien dzis piore rzeczy do szpitala...

jak dzyndzle sa to sama radośc, pomyślcie jak ciężko byłoby maleństwu ssac jakby ich nie było. A tak to jak sutki ciemne to łatwiej namierzyc, jak duże to to samo a jak jeszcze wystają to sam miód, połowa wysiłku z głowy :-p.
kurcze ,a mi sutki nic sie nie powiekszyly ....tylko pociemnialy...mam nadzieje ,ze dzidzia i tak da rade ssac:-(

moje sutki też nie sterczą :-( ogólnie brodawki całe mi sie powiększyły i bardzo ściemniały, ale sutki są "płaskie" zazwyczaj, czasem troszkę sterczą, ale nie wiem czy to wystarczy :-:)-( no nic, mam taką samą nadzieję jak Ania - że jednak mała da radę je ssać ;-)

Ja kupiłam sobie ostatnio dwa staniki, jeden z zapasem, bo już w żadne swoje z początku ciąży nie wchodziłam. Zaczynałam z wymiarami 76cm pod biustem i 98cm w biuście i najlepiej na mnie leżały staniki 70G/75F, teraz mam 87cm/110cm i kupiłam sobie bardzo dziwne 90E, ale żeby nie ryzykować - za 25zł, więc w razie czego po prostu wywalę :-)

Przez dużą część ciąży nie nosiłam staników wcale, bo mi było niewygodnie, a że siedziałam w domu, to nie było problemu. Chociaż mam wrażenie, że niestety trochę mi przez to biust opadł, więc może to nie był dobry pomysł :-(

Co do spania w stanikach to wielokrotnie spotkałam się z opinią, że przy dużym biuście nie powinno się spać bez stanika, bo łatwo wtedy zdeformować piersi. Ale stanik do spania powinno się mieć jak piżamę - absolutnie nie wolno spać w staniku, który nosiło się cały dzień. Do snu powinno się mieć miękki sportowy stanik, bez usztywnień i bez fiszbin. Najlepiej w ogóle model bezszwowy, żeby nie uciskał. Tyle teorii, do tej pory sama spałam bez staników, więc powyższej tezy nie mogę potwierdzić.

ja wlasnie sobie zdalam sprawe ze to juz Swięta hahaha a ja nie mam prezentow i chyba w tym roku miec nie bede...zrobie wszytskim niespodzianke po nowym roku z mała dzidzią a teraz w grudniu ja czekam na prezenty o!
dziewczyny jaki rozmiar czapeczki jest najmneijszy...bo te moje mi sie jakies wielkie wydaja...

Ostatnia edycja:
reklama
Jak wcześniej pisałam nie chodźcie w dzień bez stanika, bo naprawdę potem będziecie żałowały. W nocy jeszcze śpię bez, zawsze spałam bez, ale w czasie karmienia nie radzę. Z własnego doświadczenia wiem, że jest tak: po pierwsze jest luz i pokarm wali się jak szalony( choć nie u wszystkich tak musi być), po drugie w stanik wkładamy wkładki i nie ma problemu a tak przyciśnie się cycka podczas snu i wstajesz ulana po pachy:dry:

Do góry