reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja troszkę zmieniając temat - byłam wczoraj w Tesco (Kabaty) specjalnie sprawdzić, czy są te przecenione ciuszki. I nie było :-(

reklama
ja ochraniacz zakładałam i teraz też założę i wcale mi on w niczym nie przeszkadzał. A jak chcecie mieć kontrolę to jeden boczek możecie zagiąć i już będziecie widziały maluszka.

Ja z kolei nie mam baldachimu bo mnie on nie przekonuje mam wrażenie że jest tam duszno no i siedlisko kurzu. Przy Oliwii zamówiłam do kompletu ale po ubraniu zaraz ściągnęłam a z materiału teściowa zrobiła mi powłoczkę na podusię do wózka i obszyła mi materiał i nim w lato przykrywałam Oliwię jak sobie spała zamiast pieluszki.

Melulu a może dopiero będą przeceny. U mnie nie wszystkie ciuszki były przecenione. Jednie ten najmniejsze body, pajace i takie okrycia. Dlatego ja nic nie kupiłam bo tych maleńkich mam dużo.

MELULU u mnie też nie było przecenionych ciuszków i kocyków w tesco! A byłam w 2!! Za to kupiłam małej piękny kocyk polarkowy w Polo Markecie za 10.99 zł biały z misiem czerwonym:) do wózeczka bedzie pasował:))Wczoraj mama też kupiła 2 pary skarpetek dla małej w Coccodrillo za 1.50 za pare chyba niedrogo?! dokupiła tez pieluszki tetrowe bo były w Realu w promocji i koszulkę bawełnianą:)) niooo i mam też pałeczki Cleanic dzidziuś!! Mnie tam cieszy jak mi mama prezentuje rzeczy dla małej:)) jeśli chodzi o pościel to ta z Glucka faktycznie jest śliczna:)) ale my już jedną kupiliśmy z AMY i dużo na nia wydaliśmy i dlatego drugą kupimy jakąs zwykłą...pewnie na allegro albo za punkty w sklepie:) Prześciradła nie kupowałam firmowego tylko frotowe z gumką pod kolor pościeli i dokupiłam ceratke do łóżeczka!KLULICZKU ja na Mikołaja też już wybrałam prezenty oczywiscie wszystko dla małej;)) licze na zesraw startowy z Aventu z lakatorem albo na lezaczek, nianie elektr;)) coś może dostaniemy wspólnie z męzusiem;)) na szczęście karuzelkę z Fishera kupuje moja siostra:))

Dla mnie jeszcze o tyle dobrze bylo ze jak sie maly obudzil to ochraniacz zastanial mnie i ten spryciarz mnie nie widzial ze spie obok i od razu rwetesu nie robil. Bo dziecko trzeba tez delikatnie nauczyc ze na kazdy jek sie nie leci...

Melulu jak dzisiejsze zakupy? Kombinezon kupiony? :-)
Ja dzisiaj kupilam lampke na sciane dla malego. Oczywiscie z kubusiem puchatkiem :-D Jak w nocy bede wstawala, to nie chce swiecic gornego swiatla, bo maly pewnie sie rozbudzi. Wlącze tylko taką lampke,zebym go widziala :-) Kinkiet

Ostatnia edycja:
Melulu jak dzisiejsze zakupy? Kombinezon kupiony? :-)
Kupiony :-) I jeszcze przyszły mi zakupy z allegro :-D Tylko z nimi mam trochę problem, bo kupiłam zestaw z Early Days i one nie mają rozmiarów 56 lub 62, tylko 0-3 months. Więc w efekcie muszę pomierzyć, jaki jeszcze rozmiar z polskich mam dokupić... Ale są śliczne i kolorowe (2x zestaw 3 pajaców i 1x zestaw 7 bodziaków). :-) I może zostanę za to zlinczowana, ale z uporem maniaka NIE kupujemy naszej córci nic różowego. Ponieważ nie jest chłopcem, więc będzie miała wszystko żółto-zielone.

Oto dzisiejsze łupy (zdjęcia z trochę krzywej perspektywy, bo nie chciałam rzucać cienia aparatem):

- kombinezonik z C&A:

- tęczowe pajace:

- pajace i body żółte (udało się nawet złożyć trzy komplety, z czego pierwszy to mega-komplet! :-)):

- pozostałe bodziaki:

- i jeszcze gratis od sprzedawcy z allegro: dwa śliniaczki plus rękawiczki-niedrapki:

Melulu to juz 3 osoby u nas mają ten kombinezon, tylko ze Ty masz inny kolor. ALe naprawde jest swietny, ma wszystko, co powinien miec, no i cena jest przystępna :-) Bardzo mi sie te kolorowe pajace podobaja :-)

reklama
Do góry