reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

gondola jest na krótko. A spacerówka tak do 3 lat jak nic. Tak w maricie w gondoli jest podnoszony zagłówek to też był plus gondoli. Teraz też taką gondolę wybierałam żeby to miała.
U nas ze spacerówką było wszystko ok. Ale ciężko się nią jeździło do tego rosnącego dziecko. Dlatego szybko sprzedawaliśmy wózio i kupiliśmy lekką spacerówkę z rozkładanym oparciem na płasko. A nasze maluszki już na lato będą śmigać w spacerówkach.

reklama
Malpko a jak ta posciel? Dzisiaj zajade do sklepu zobacze jaka jest roznica w cenie z netem
Rondzia pościel ok:-):-):-)tylko ochraniacz jest szyty w całości a myślałam, że wkład się wyjmuję i bez problemu można wyprać ale coż... najwyżej będe kombinowała jak sie wybrudzi:sorry:żółta i zielona jest śliczna, pomarańczowa trochę przygaszona ale to może wina sklepowego oświetlenia:-pZa 4-częściowy komplet + rożek dałam 302,00 czyli o 6 zeta mniej niż gluck ma w sugerowanym cenniku.Teraz czeka mnie jeszcze zakup wypełnienia i prześcieradła ale dam sobie spokój z kolekcją i kupię zwykłe frotte:tak:;-)
Dziewczyny a pod prześcieradło dajecie ceratkę???

uja nie daję.. Julka mi nigdy jako niemowlak nie przesikła .. teraz daje podgumowane przescieradeło (mikro tylko pod tyłek własciwie) pod normalne bo ona juz bez pieluchy spi.. tak nawszelki wypadek.. chocoaz nie pamietam kiedy sie posikała...

W aptece mozna kupic takie podkłady do łozka... jesli koniecznie chcesz..

Ja takie ceratki kopiłam w ilości 10szt za ok. 15 zł chyba, były w Tesco i położyłam pod prześcieradło w miejscu, gdzie leży pupa, a można ich używać np. latem do przewijania w plenerze, dla mnie są OK :-D:tak:.

pysia25 a gdzie te ceratki w Tesco są, w dziale dziecięcym?

Jeśli chodzi o pościel, to na razie nie kupuję. Jedyne co to przescieradlo na gumce plus ceratki. Poduszki i tak na poczatku nie wolno używac, a przykrywać kochane Maleństwo będę ciepłym kocykiem obleczonym w poszewki uszytymi na wymiar przez moja Mamę kochaną. Na posciel z Glucka mnie nie stac (pensja nauczycielska :), zamierzam, za jakis czas kupic ktorąś z tych poscieli
2-el POŚCIEL MAMO-TATO - 90x120 - NOWE WZORY !!! (465931304) - Aukcje internetowe Allegro

Jakosc byc moze gorsza, ale mysle sobie ze dla dziecka nie ma to takiego znaczenia. Pewnie jak kaski byloby wiecej to moze bym sie i szarpnela:tak:. Mamy na glowie koncowke remontu, konczymy urzadzac lazienke a wiec zakup pralki plus zamowienie kanapy do salonu, paneli i innych dupereli nas finansowo wykancza.
Co do ochraniaczy, mam małe wątpliwości czy nie beda mi zaslaniały widoku dziecka, a tak rzuce okiem i w sekunde bede widziala czy wszystko w porzasiu z Małą. Tym bardziej, że bedzie spała w łozeczku obok naszego lozka. Nie mam zadnych doswiadczen i nie wiem czy rzeczywiscie dzieciaczki moga sobie zrobic krzywde bez takich ochraniaczy?

Melody wlasnie mam takie same obawy co do ochraniaczy.
Mam jedna posciel( wiecej na razie nie planuje). Chce zakladac tylko ochraniacz i zmieniac przescieradla, a maly bedzie w rozku albo pod grubym kocem.

Malpko, ja dzisiaj zamowilam w Mamaija w Gdansku ta zolta. Rozowej bylo w pip a zolta ani jedna nie przyszla. Ma byc gdzies za 4 tygodnie wiec na luzie. Ochraniacze zawsze sa w calosci i w caloscie sie pierzei niee sprawia to zadnego problemu. Przynajmniej tak mialam tez w poprzednim Glucku. Ale ja mam za 4-czesciowa zaplacic 239,00 zl i taka sama cene widzialam na www.wyprawki.pl dlatego zamowilam w sklepie bo bez sensu wtedy gdzies sciagac. Przecieradlo tylko trzeba bedzie jakies dobrac. Ja rozka nie kupuje. Mam jeszcze po Michasiu bo go z nim raz uzylam jak przyszli goscie i pozniej prawie wypieprzylam bo wydawalo mi sie ze mi sie maly wyslizgnie..

Dziewczyny co do ochraniacza. Moj syn tez spal w lozeczku kolo lozka i jakos nigdzy mi ochraniacz nie przeszkadzal w nadzorowaniu sytuacji, wiec ja takich obaw nie mam. A zawsze poki sie nie wierci to chociaz troche przyciemni np w przypadku zapalenia lampki.. Ale kazda sie z nas przekona czego potrzebuje a czego nie...

reklama
Mnie też nie stac na pościel z Glucka, ale nie wiem czy kupię, czy poprosze "mikołaja" jako o prezent dla mnie.
Co do ochraniaczy to ja sobie je chwaliłam, nie przeszkadzały patrzec na maluszka, zresztą ja sobie je tak załozyłam, że odsłoniłam kawałek przed oczyma. Potem jak maluszek się wiercił to nie miałam stracha, że nózkę gdzieś właduje i coś sobie zrobi, no a teraz chciałam zdją, ale się nie dało, bo po jednej nocy wróziłam. Mój synek to wiercipięta i cały czas głowa przywalał w szczebelki.
Musze teraz pokombinowac z ochraniaczem, bo dla Janka chciałabym na całą długośc, ogladałam w ikei, ale 40 zł za taki jak tam był mi się nie uśmiecha, nie wiem czy nioe kupie gabki i nie uszyję sobie sama tego co potrzebuję, zobaczę jeszcze jak wyjdę z czasem.
Jakoś po 28 listopada zakupię osytatnie potrzebne rzeczy, te drobiazgi. Musze chyba dokupic butli, bo Janek ostatnio zrobił crash test i 2 nie dokońca wytrzymały :baffled:.

Do góry