reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Zapomniałam się wam pochwalić ze w koincu przywieżli mi zamówiony stół i krzesła , czekam teraz tylko na mały stolik okolicznosciowy, który ma być miniaturką dużego.. bo my mamy "salon " z aneksem kuchennym i chciałabym zeby wszystko byłow jednym stylu..

Zakupu w koncu dokonalismy na targu u producenta z Kalwarii - w sklepach zaden nam sie nie podobał(lubimy meble stylowe) i do tego te ceny. Za cene stoły z Agaty mam stół, 4 krezesła i stolik..

reklama
O rany, człowiek pół dnia pochorował i już trzy strony do nadrabiania w lekturze - na tym jednym wątku! :-D
A więc po kolei:
- do Celinki - mieszkamy teraz dokładnie przy samym Metrze Służew
- do wszystkich, którym podoba się szafa - na pocieszenie dodam, że nie cała jest dla mnie, środek to biurko mojego męża. Chodziło o to, że my całe życie spędzamy przy komputerach, przy czym ja zostałam wysiedlona na laptopa ;-), a on ma niestety całą baterię sprzętu. Nie chcieliśmy robić osobnego pokoju biurowego, bo ten trzeci pokój poza salonem i sypialnią ma być docelowo dla dziecka/dzieci, poza tym gdybym go wygoniła do "biura", to już w ogóle byśmy się w tym domu nie spotkali (nie mamy TV, więc nic by go do mojego salonu nie ściągnęło) :-D Więc jest biuro w salonie, ale na moje specjalne życzenie - biuro w szafie, którą wystarczy zamknąć i biuro znika. :-) Wygląda to tak:
szafa2hy8.jpg
szafa3cq0.jpg

Z drugiej strony, ponieważ mieszkanie jest z rynku wtórnego, w przedpokoju po właścicielach została nam jeszcze jedna ogromna szafa wnękowa, żeby Wasza zazdrość nie opadła ;-)
- i do wszystkich, które kupują nowe wózki w sklepie i jeszcze nie kupiły - dziewczyny, pytajcie o rabaty!!! W Polsce można negocjować ceny i mi np. się udało! Jak znajdę wątek, gdzie umawiałam się na podawanie namiarów na sklep z Mutsy, to tam opiszę całą akcję (tylko na razie nie mogę znaleźć... ;-)).

Dzięki za odpowiedzi dotyczące kołderki,( pewnie przegapiłam tamten wcześniejszy wątek), ja tylko piszę co słyszałam, nie mam dzieci jeszcze więc zupełnie się nie orientuję w tym temacie. Pamietam troszkę jak moja siostra była mała,że mama przywiązywała jej rożki kołderki tasiemkami do sczebelków, żeby się nie rozkopywała.

Co do wózków i rabatów, rzeczywiście dają, nie wszystkie sklepy ale dają i to czasem do 8-10%.
Melulu fajny pomysł na biuro :)

melulu pomysł szafy świetny. my z mężem taką szafę planujemy mieć na całej ścianie w sypialni. moi rodzice wcześniej mieli w całym domu szafy, szafeczki itp, zamontowali sobie taką w pokoju na całą ścianę i mieści im się wszystko łącznie z kołdrą i poduszkami bo spanie mają w salonie. to jest świetna sprawa.

Kochana - powiem tak - ponieważ wiem, że mamy ten sam typ wózka upatrzony to jak już odwalisz całą pracę poszukiwawczą, mailowe oferty wg. Twoich zestawień i znajdziesz tego najlepszego sprzedawcę to szybciutko napisz, bo ja bym poprostu poszła na łatwiznę i już nie szukała :zawstydzona/y:
No więc raportuję - zdecydowałam się na mój lokalny sklep: www.90n.pl. Napisałam im, że chcę ten zestaw, ale w innych sklepach internetowych jest taniej:
wzekzestawzz6.jpg

(Pierwsza pozycja to stelaż+gondola+spacerówka.)
Otrzymałam odpowiedź, że mogą mi zaoferować ten zestaw za 2695 zł. Jest to mniej, niż wygooglane przeze mnie ceny (najniżej, przy czym kupując w dwóch sklepach, wyszło mi 2755 zł - przy czym tutaj nie wiadomo, na ile w innych sklepach byliby skłonni negocjować ceny). Za to oglądając te wózki na żywo w Świecie Dziecka, lekko się podłamałam - sam wózek z gondolą i spacerówką kosztuje tam 2629 zł @@
Dzisiaj złożyłam zamówienie w 90n i teraz czekam na informację z terminem odbioru (zaznaczyłam, że mogę odebrać osobiście, żeby sklep nie ponosił kosztów - nie wiem, jaki to miało wpływ na rabat). Gdybyś się decydowała na nich, to wiedzą, że mam ich polecić i też obiecali dla Ciebie jakiś rabacik :-)
Generalnie bardzo dużo zależy od zestawu, jaki sobie wybierasz. Mogę Ci wysłać mailem mojego Excela z wyliczeniami poszczególnych elementów, tylko prześlij mi na priva swój adres mailowy :-)

Ja własnie byłam wczoraj i mam rabat:) a do tego jeszcze punkty w sklepie zbieram!! za Mutsy 4rider Single Spoke next Team red + fotelik Safe 2 go i torbe zapłacę w sumie 2435 zł i dokupie jeszcze folie uniwersalna do tego więc w sumie niedrogo:) Tylko dodam że ja wszystko kupuje wtym sklepie i mam rabat spory:)Wózo kupuja nam nasi dziadkowie i mielismy sie zmiesci do 2500zl wiec idealnie! Potem na wosne dokupie ten kosz na zakupy!MELULU świtny pomysl z tym biurkiem:))MADZIU piękny stół z krzesłami kupiliście!! Ja narazie wybrałam kuchnie również na targu:) ale u producenta wiec duzo taniej:)

Madzia - śliczny stół - mnie też kiedyś będą czekać takie zakupy - tyle tego teraz jest, że można oczopląsów dostać :sorry2: nie wyobrażam sobie kupna kuchni i jej zaopatrzenia... kuchenka, zmywarka, lodówka, mikrofalówka - o matko! :szok:

Melulu - super pomysł - w sumie racja - po co marnować jeden pokój na biuro - rozwiązanie idealne :tak:

reklama
A ja za to przejeżdżam koło metra służew jak kursuje na trasie moi rodzice - mama Tomka :-p.

Mnie czeka urządzanie domku, kuchni, łazienki i salono-sypialni, oraz holu. W kuchni będę miała pomoc rodziców, ale reszta to na naszej głowie. Zrobimy w stylu PRL, mebloscianki itp, bo nie stac nas na nowe meble, bierzemy najstarszy regał, którego rodzice chcą sie pozbyc i dokupimy cos w tym stylu. Krzesła i stół tez z tego źródła, łóżka to nasza wersalka i byc może kanapa :-p.

Ja za wózek dałam 1700 teraz dokupiłam 2 za 260 zł, używany i z niego biore dodatkowe siedzisko i zasłone przeciwdeszczową. A wtedy kupiłam też łóżeczko turystyczne i dostałam rabat jakiś malutki plus materacyk dodatkowy do łóżeczka.

Do góry