reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Dziewczyny, a jak jest z materacykiem w takim łóżeczku? Widzę składane ale czy taki wystarczy czy muszę dokupić jakiś zwykły, zapewne piankowy bo lekki? No i jaki udźwig mają, tzn jak ciężkie dziecko może w nim spać?

reklama
Lolek śpi w łóżeczku arti na codzień (taki model co ma 70 cm szerokości) , na wyjazdy mamy mniejszy bo 60 cm szerokości, oczywiście materacyk dokupiony, bez niego nei powinno dziecko tam spać. U nas wytrzymałośc kilogramowa łóżeczka to 36 kilo.

Dziewczyny, a jak jest z materacykiem w takim łóżeczku? Widzę składane ale czy taki wystarczy czy muszę dokupić jakiś zwykły, zapewne piankowy bo lekki? No i jaki udźwig mają, tzn jak ciężkie dziecko może w nim spać?

my kupilismy normalny materacyk kokos-pianka-gryka ... a udzwig ?? hmm nawet nie sprawdzalam ... wiem ze to wpisane jest w srodku ... bede musiala kiedys zerknac jak wyciagne wklake :)

ja z racji tego, że nie używam tego kojca na co dzień to kładę zamiast mataraca kołdre i koc i jest oki;-)

Napiszcie jakie wy macie łóżeczka i czy jesteście zadowolone. Linki również mile widziane.
My mamy łóżeczko turystyczne mamtu
MAMTU KOJEC LUNA 2xDNO PRZEWIJAK MOSKITIERA+GRATIS (989942354) - Aukcje internetowe Allegro

Sprawdzone podczas świąt ;-) Materacyk jest rozkładany i trochę badziewny, ale my nie kupowaliśmy żadnego dodatkowego tylko położyliśmy na nim koc ;-) Myślę, że przy takim okazjonalnym stosowaniu nie ma potrzeby dokupować materaca :no:

Fajnie te chusty wyglądają miałam zamiar małą tak nosić ale najpierw trzeba się nauczyć tych wiązań.Nie wiem czy każde dziecko chce tak byc noszone .Jak na razie mam chuste bebelulu i jeszcze jej nie wypróbowałam.

ja mam chuste elastyczna i czasem sie nosimy ... moze sie maluch nauczy :)

marta ty sie na tym znasz ... czy w elastycznej mozna nosic dziecko z tylu na plecach jak bedzie wieksze ?? czy to juz trzeba miec tkana ??

Ostatnia edycja:
Mea poczytaj sobie na forum;-)
Dziecko w chuscie przodem do swiata?!
Generalnie takie noszenie nie ma zalet bo nie ma możliwości ułożenia dziecka w pozycji żabki z zaokrąglonymi pleckami, nogi dziecka zwisają bez wystarczającego podparcia, całe obciążenie koncentruje się na kroczu dziecka, głowa nie jest odpowiednio zabezpieczona, taka pozycja może również powodować nadmierna stymulację dziecka i jego nadpobudliwość.

Alternatywą dla takiego noszenia jest nauczenie sie wiązania chusty i noszenia dziecka "na biodrze" ale to jeszcze troche czasu;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny sluchajcie, moja mama chcialaby kupic do siebie wozek dla agatki zebym nie musiala za kazdym razem wozic wozka z rybnika i zasugerowalam zeby kupila jakas spacerowke bo z gondoli maluch za chwile wyrosnie ... i tak wymyslilam zeby kupic z nia na spolke jakis fajny model ktory zajmowalby troche mniej miejsca w bagazniku niz moj jedo /same kolka juz mi pol bagaznika zajmuja!!/

moze podpowiecie co by kupic ?? mysle o tym ze na wakacje to musialabym cos mniejszego wziac a nbie ta moja kolubryne!!

Do góry