reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Dziewczyny, a jak jest z materacykiem w takim łóżeczku? Widzę składane ale czy taki wystarczy czy muszę dokupić jakiś zwykły, zapewne piankowy bo lekki? No i jaki udźwig mają, tzn jak ciężkie dziecko może w nim spać?

reklama
Lolek śpi w łóżeczku arti na codzień (taki model co ma 70 cm szerokości) , na wyjazdy mamy mniejszy bo 60 cm szerokości, oczywiście materacyk dokupiony, bez niego nei powinno dziecko tam spać. U nas wytrzymałośc kilogramowa łóżeczka to 36 kilo.

Dziewczyny, a jak jest z materacykiem w takim łóżeczku? Widzę składane ale czy taki wystarczy czy muszę dokupić jakiś zwykły, zapewne piankowy bo lekki? No i jaki udźwig mają, tzn jak ciężkie dziecko może w nim spać?

my kupilismy normalny materacyk kokos-pianka-gryka ... a udzwig ?? hmm nawet nie sprawdzalam ... wiem ze to wpisane jest w srodku ... bede musiala kiedys zerknac jak wyciagne wklake :)

ja z racji tego, że nie używam tego kojca na co dzień to kładę zamiast mataraca kołdre i koc i jest oki;-)

Napiszcie jakie wy macie łóżeczka i czy jesteście zadowolone. Linki również mile widziane.
My mamy łóżeczko turystyczne mamtu
MAMTU KOJEC LUNA 2xDNO PRZEWIJAK MOSKITIERA+GRATIS (989942354) - Aukcje internetowe Allegro

Sprawdzone podczas świąt ;-) Materacyk jest rozkładany i trochę badziewny, ale my nie kupowaliśmy żadnego dodatkowego tylko położyliśmy na nim koc ;-) Myślę, że przy takim okazjonalnym stosowaniu nie ma potrzeby dokupować materaca :no:

Fajnie te chusty wyglądają miałam zamiar małą tak nosić ale najpierw trzeba się nauczyć tych wiązań.Nie wiem czy każde dziecko chce tak byc noszone .Jak na razie mam chuste bebelulu i jeszcze jej nie wypróbowałam.

ja mam chuste elastyczna i czasem sie nosimy ... moze sie maluch nauczy :)

marta ty sie na tym znasz ... czy w elastycznej mozna nosic dziecko z tylu na plecach jak bedzie wieksze ?? czy to juz trzeba miec tkana ??

Ostatnia edycja:
Mea poczytaj sobie na forum;-)
Dziecko w chuscie przodem do swiata?!
Generalnie takie noszenie nie ma zalet bo nie ma możliwości ułożenia dziecka w pozycji żabki z zaokrąglonymi pleckami, nogi dziecka zwisają bez wystarczającego podparcia, całe obciążenie koncentruje się na kroczu dziecka, głowa nie jest odpowiednio zabezpieczona, taka pozycja może również powodować nadmierna stymulację dziecka i jego nadpobudliwość.

Alternatywą dla takiego noszenia jest nauczenie sie wiązania chusty i noszenia dziecka "na biodrze" ale to jeszcze troche czasu;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny sluchajcie, moja mama chcialaby kupic do siebie wozek dla agatki zebym nie musiala za kazdym razem wozic wozka z rybnika i zasugerowalam zeby kupila jakas spacerowke bo z gondoli maluch za chwile wyrosnie ... i tak wymyslilam zeby kupic z nia na spolke jakis fajny model ktory zajmowalby troche mniej miejsca w bagazniku niz moj jedo /same kolka juz mi pol bagaznika zajmuja!!/

moze podpowiecie co by kupic ?? mysle o tym ze na wakacje to musialabym cos mniejszego wziac a nbie ta moja kolubryne!!

Do góry