reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Może to wydawać się smieszne ale Mężowi do śmiechu nie było jak chodził na spacer z Antkiem, zaczepiał swoimi płetwami o wózek i musiał zawsze małe kroczki stawiać:-D:-D:-D A nie ma zabawniejszego widoku jak wielki facet chodzący jak pudelek:laugh2:

wydaje mi sie ze jedo jest na szerokosc porownywalny do implasta ... ale nie mialam ich obok siebie !! wiec gwarancji nie dam :) mozesz np napisac do jakiegos sprzedawcy na allegro zeby ci zmierzyl rozstaw kol!!

reklama
No i mam juz wsyztsko dla dzidziusia, został tylko wózek i niania elektroniczna;-)
A dzisja piekny komplet poscieli kupiłam, miałam zamawiac przez allegro ale w sklepie był taki sam, zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia;-)
278_mat_mini4.jpg

reklama
Potrzebuje porady! Chodzi mi o komplet butelkowo/laktatorowo/smoczkowy na start.
Tzn.
Mam zamiar karmić piersią, ALE, u mnie praktycznie żadne kobieta w rodzinie nie miała pokarmu (duże cyce mamy, ale do dupy z nimi:p). Więc wolę się chociaż bazowo przygotować na obydwie opcje. Laktator kupię reczny (bez szaleństw) - jakby się jednak udawało, ale co do laktatora dokupić to już nie mam zielonego pojęcia. Czyli moje pytania brzmią dokładnie po tym rozwlekłym wstępie:
1. Ile i jakich trzeba buteleczek (pojemność itd)
2. Do buteleczek ile smoczków (domyślam się , że takich z najmniejszymi dziurkami antylkolkowych, ale ile ich dokupić? czy są już w kompletach)
3. Czy konieczne są jakieś podgrzewacze itd, jaki sterylizator jak się nie ma mikrofalówki.
4. Co jest jeszcze potrzebne ?:)
5. Czy przykładowo możecie podać mi co Wy kupiłyście ?
6. Czy któryś z takich zestawów jest całkowicie kompletny, albo co trzeba dokupić?
TOMMEE TIPPEE ZESTAW LAKTATOR+PODGRZEWACZ+BUTELKI (794840253) - Aukcje internetowe Allegro
PHILIPS AVENT STERYLIZATOR LAKTATOR BUTELKI ZESTAW (785209864) - Aukcje internetowe Allegro
MEDELA STARTER SET-LAKTATOR HARMONY,TORBA,BUTELKI (797490211) - Aukcje internetowe Allegro

Będę Wam baaardzo wdzięczna za pomoc, bo po różnych postach są różne informacje porozszczepiane, ale tak łącznie by było bardzo pomocne.

Do góry