reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Mysle ze chusta to super sprawa.Ostatnio ogladalam na youtube jak wiazac chuste i najwygodniejsze wiazanie dla kregoslupa to chyba takie wiazane na krzyz na plecach.ja napewno sie zaopatrze w chuste.Strasznie wygodne jak ma sie pod opieka drugie dziecko(czy pierwsze jak kto woli haha;)nie trzeba wszedzie z wozkiem biegac.

reklama
A ja mam takie pytanko(niestety nie przestudiowałam calej zawartości tego tematu wiec może się powtórze)co myślicie o rożkach, becikach czy jak to tam nazywają??opłaca się to wogóle kupować???bo tak właśnie sobie myślę że dzidzia szybko z tego wyrośnie i już sama nie wiem...;/

A ja mam takie pytanko(niestety nie przestudiowałam calej zawartości tego tematu wiec może się powtórze)co myślicie o rożkach, becikach czy jak to tam nazywają??opłaca się to wogóle kupować???bo tak właśnie sobie myślę że dzidzia szybko z tego wyrośnie i już sama nie wiem...;/

na pierwsze tygodnie/miesiace/ nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez rozka !! a potem bedzie mi robil za kolderke do wozka :)

na pierwsze tygodnie/miesiace/ nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez rozka !! a potem bedzie mi robil za kolderke do wozka :)
dokladnie ! ja tez jestem za rozkiem ,.niemowlaczki czuja sie bardziej bezpiecznie w rozku ,w szpitalach sa tak zwiazane ze nawet sie dobrze ruszac nie moga :) prawie jak u mamy w brzuchu ciasno i cieplo ahhahah

dokladnie ! ja tez jestem za rozkiem ,.niemowlaczki czuja sie bardziej bezpiecznie w rozku ,w szpitalach sa tak zwiazane ze nawet sie dobrze ruszac nie moga :) prawie jak u mamy w brzuchu ciasno i cieplo ahhahah
Ostatnio w Dzień Dobry TVN ortopeda wypowiadał się, żeby z rożkami to ostrożnie, bo wpływają negatywnie na stawy biodrowe

Ostatnio w Dzień Dobry TVN ortopeda wypowiadał się, żeby z rożkami to ostrożnie, bo wpływają negatywnie na stawy biodrowe

a to niby dlaczego ?? chyba jakas paranoja ... przeciez nie zwiazuje dziecka w rozku tak zeby mu sciskac bioderka !! a noworodka lepiej na rekach utrzymac w takim rozku niz bez niego !!

Oj baaardzo dawno mnie tu ie było, więc kilka tematów naraz.
Wózek mam emmaljunga edge duo smart-superzwrotny, głeboka gondola, dużo róznych dodatków jak: śpiworek, osłonka na nogi, osłonka od deszczu i śniegu i inne, solidny, jego dwie wady to cena i ciężar(jest dość ciężki)
Fotelik maxi cosi od bliskiej koleżanki (ok.5 miesięcy używany-wygląda jak nowy) i z adapterem nadaje sie do wózka.
Pościel(wypełnienie) Ferreti- bo podobno dziecko się nie poci a jest cieplutka
Chustę kupiłam Nati-tkaną. Mam nadzieję że będę w niej nosić, bo naraziejestem na to bardzo napalona- wyskoczyc do bankomatu, po masło, do urzędu itd.... mam nadzieje że się sprawdzi. Bratowa ma i jest zachwycona.
A i jeszcze laktator- kupiłam Tufi elektryczny, po zapozaniu się z opiniami w necie, tani i podobno b. dobry- to się okaże, wygląda fajnie ale ciekawe jak z używaniem.
No to chyba tyle.

reklama
Witam Grudniowe Mamusie
Z mężem i naszym maleństwem odbyliśmy już wycieczkę sklepową za wózkami i naogladaliśmy się wiele... aż można było dostać zawrotu głowy hihih
I ze wszystkich wózków spodobał nam się Astro to najlżejszy wózek na rynku zajmuje niewiele miejsca po złożeniu, materiał wydaje się być nie przewiewny, a to istotne, gdy dzidziuś w grudniu się urodzi. Lekko się prowadzi i ma blokady na kołach... Najlepiej jak podam opis wózka i zdj.

Aluminiowy stelaż wózka zapewnia wysoką wytrzymałość konstrukcji w połączeniu z niewielką wagą . Wózek wyposażony jest w piankowe, łożyskowane koła odznaczające się wysoką wytrzymałością oraz zapewniające wysoki komfort jazdy. Przednie koła są skrętne, obrotowe o 360 stopni z możliwością zablokowania. Stelaż posiada ergonomiczną rączką z teleskopową regulacją wysokości oraz unikalny system składania wózka. Stelaż po złożeniu można postawić. Tylne koła są wyposażone w hamulec.
Siedzisko spacerowe jest wyposażone w 5-cio punktowe pasy bezpieczeństwa, posiada 3-stopniową regulację oparcia, regulowany podnóżek oraz odpinany pałąk. Można je zamontować przodem lub tyłem do kierunku jazdy
  • waga stelaża (wersja spacerowa)- 11,8 kg
  • waga samej gondoli- 3,7 kg
  • wymiary złożonego stelaża - 82x68x29 cm
wymiary wózka rozłożonego:
1dd309d2e79e2889med.jpg

• wysokość 102 - 109 cm
  • szerokość 37 - 68 cm
  • długość 84 cm
wymiary wózka złożonego:
  • wysokość 30 cm
  • długość 82 cm
  • szerokość 68cm
wymiary siedziska:
  • głębokość 22 cm + podnóżek 25 cm
  • szerokość 33 cm
Najbardziej podoba się nam ta kolorystyka:)
af8dd7d8c17efa51.jpg

Do góry