reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

reklama
ja już wybrałam, nasz pierwszy strzał, wózek do odebrania na miejscu, prowadzi się go świetnie i cena jest jak dla mnie idealna. kupujemy go w październiku.
roan marita jezeli o nim piszesz - ja slyszalam ze ten wozek jest calkiem dobry i dobrze sie sprawuje bynajmniej o wadach nie slyszalam - tylko ze do mnie nie przemawia styl wozka - ale to juz tylko i wylacznie kwestia gustu !!!!

styl to tak jak piszesz rzecz gustu ... ja bym chciala kupic wozek taki zeby wystarczyl rowniez dla drugiego dziecka ... wiec musi byc raczej solidny /glownie stelaz i kola/ niekonieczie lekki /tu wiecej do powiedzenia maja ci co go musza na ktores pietro wytachac/ ale najwazniejsze to dobre zawieszenie, kola pompowane i porzadna gondola /to z uwagi na zime!!/

Ja się zastanawiam nad Roanem Marita. Styl mi się własnie podoba, tylko gdzies czytałam, że fotelik kiepski do niego, a nie wiem czy można do niego dopiąc jakis inny np. Maxi cosi (ponoc najbardziej bezpieczne?).
Ja poszukuje wózka lekkiego, z łatwo odpinana gondolą. Muszę targać na 3 piętro, więc mam plan, żeby targać sama gondolę, a stelaż gdzieś na dole w klatce upychać (albo w piwnicy)

Ja mam bardzo podobny wozek do tego i jestem z niego zadowolona:tak:nie wiem dlaczego dziewczyny tak na niego narzekaja:szok::no:ja mam go bez fotelika,powiedzcie mi czy ja do takiego wozka moge dolaczyc fotelik?Bo tego nie wiem?

z mężem kupiliśmy jakies 2 tyg temu identyczny wózek, rozłożyliśmy go, ja spacerowałam sobie z nim po domu i jest jak dla mnie super:) fajnie sie go prowadzi, nie jest ciężki-a to ważne, no i ten fotelik też super:) ogólnie jestem z zakupu zadowolona, zobaczymy jak wyjdzie po jakims czasie od urzytkowania go;)

Dziewczynki ponawiam moje pytanie z wątku głównego. Jakie wypełnienie powinna mieść kołderka i poduszka dla maluszka? Czy to jest jakiś półpuch czy coś zupełnie innego, bo zupełnie się nie orientuję.

Dziewczynki ponawiam moje pytanie z wątku głównego. Jakie wypełnienie powinna mieść kołderka i poduszka dla maluszka? Czy to jest jakiś półpuch czy coś zupełnie innego, bo zupełnie się nie orientuję.

ja jestem zwolennikiem wypelnien antyalergicznych ... silikon czy inne sztuczne i lekkie wlokna u mnie spisuja sie doskonale !! mozna je prac w pralce w wysokich temperaturach wiec w zupelnosci spelnia moje wymagania

relacje z wozkorozpoznania czas zaczac :)

bylam wczoraj w 5 sklepach w krakowie i troche tego ogladalam ...

bede jechala sklepami bo tak bedzie wygodniej zeby niczego nie pominac :)
1. entliczek-pentliczek
tu widzialam wozkow od zapieprzenia /jak w kazdym sklepie/ ale jak zaczelam wymyslac co chce to sie lista uszczuplila do 2 modeli ...
- po pierwsze Mutsy 4Rider SINGLE SPOKE z nosidełkiem (745022227) - Aukcje internetowe Allegro
wozek ktory niby powinien mi odpowiadac ale tak do konca to nie jestem przekonana ... po pierwsze nie ma tak standardowo regulowanej raczki tylko sie ja wsuwa i wysuwa teleskopowo ... efekt jest taki ze jak jest sie niskim to sie kolanami wali w gondole bo im nizej tym raczka jest blizej wozka !! druga sprawa to prawie zerowa amortyzacja -> wytrzepie w tym dziecko maksymalnie a nie o to chodzi !!
- po drugie WÓZEK IMPLAST BOLDER SD NOWOŚĆ 2009MEGA GRATISY (734763401) - Aukcje internetowe Allegro
tu musze powiedziec ze JESTEM NA TAK !! gondola jest pierwsza klasa !! duza ale nie jakas "przerosnieta" dosyc gleboka i z podnoszonym zaglowkiem :) materialy dobrej jakosci no i stelaz !!! bosz tam sa takie sprezyny jak ta co felipe mase w glowe rabnela !!!! ale za to amortyzacja jest bomba i wozek przy tym nie jest twardy, latwo sie prowadzi, wzielismy go na kostke brukowa i pan wsadzil do gondoli szklanke z woda - test na wytrzesienie - i nawet nic sie nie wylalo !! znaczy ze wozek jest jak najbardziej ok !!
acha sa dwa rozne stelaze do bolderow - czarny i srebrny - czarny jest drozszy i ma mniejsze sprezyny ale mi bardziej siadl ten srebrny i ten est tez tanszy o 150 zl :) ale cena sklepowa tego wozka nie rozwala bo bez fotelika kosztowal prawie 1700zl ...

reklama
2 na liscie sklepow byl swiat dziecka gdzei wlasciwie byly wozki gracko, conneco i jakies dziwne inne ... przyznam ze jak szybko weszlam tak tez szybko z niego wyszlam !! ani jednego wozka na duzych kolach !! masakra !! to znaczy byl conneco na duzych ale to chyba byl najtwardszy wozek w historki jaki probowalam !!

Do góry