reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

reklama
Mam takie pytanko do tych które po raz kolejny będą mamusiami. ;)
przechodziłam sobie ostatnio obok smoczków..
i takie pytanko do Was..
Smoczków jest tyle, że głowa boli.. polecacie jakieś konkretne?
uspokajające ? te wyprofilowane żeby dziecko drapały gdy ząbki rosną?
jakąs firmę?
i co najważniejsze czy da się uniknąć używania smoczków? :D:D:D

i takie pytanko do Was..
jakąs firmę?

Ha da się uniknąć nawet jakbyś chciała na siłę nauczyć!!!:-)
Moja Hania miała takie 2 miesiące że zaczęła kciuka ssać! Więc stwierdziłam że jednak zdrowszy smoczek!!
I co? Kciuka sama przestała ssać a smoczka za chiny nie szło jej wcisnąć a kupiłam wszystkie możliwe kształty!
Ale to pewnie od dziecka zależy!!!
A smoczek to jednak super uspokajacz! Dopiero potem się cieszyłam że nie musiałam oduczać!

Smoczek- temat rzeka:tak:
Nam udało się przejśc bez smoczka i bez ssania kciuka:tak:

Ale ja osobiście polecam smoczki płaskie, bo te wszystkie z zaokrągloną główką to są tzw uzależniacze. Dziecko żeby utrzymać płaski smoczek w buzi musi cały czas ssać, eksperci twierdzą, że to wystarczy bo dziecko possie i jak skonczy to smoczek mu wypada z buzi. Natomiast te z zaokragloną koncówką dziecku nie wypadają z buzi i dziecko przyzwyczaja się mieć smoczek ciągle w swojej buziolce.

Martuniu jakbyś mogła dodać zdjęcie takiego przykładowego "najodpowiedniejszego" kształtu smoczka bo ja się już gubie jaki to jest zaokrąglony na końcu a jaki to płaski ;-) Z góry dzieki :*

Jak na złośc nie mogę znaleć zdjęcia takich smoczków, wiem, ze np avent produkuje takie smoczki, są one płaskie, często w kształcie kropleki. Chodzi o to aby końcówka smoczka była jak najmniejsza, zeby nie kończyła sie dużą kulą.

i takie pytanko do Was..
jakąs firmę?
My używaliśmy Aventu. Byłam zadowolona i Bartek też :)

Może któraś z Was ogladała ten wózek?
W opisie brzmi nieźle i to w zasadzie buda, czyli taki jakiego szukam.
0011 ROAN WÓZEK GŁĘBOKO-SPACEROWY MARITA Wys0zl (726601526) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
31.jpg

reklama
maarta ja się zastanawiałam nad tym wózeczkiem

552.jpg

tylko ten kosz psuje wygląd... :eek:

ale ogólnie bardzo fajnie się go prowadziło.

Do góry