reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

reklama
Mam takie pytanko do tych które po raz kolejny będą mamusiami. ;)
przechodziłam sobie ostatnio obok smoczków..
i takie pytanko do Was..
Smoczków jest tyle, że głowa boli.. polecacie jakieś konkretne?
uspokajające ? te wyprofilowane żeby dziecko drapały gdy ząbki rosną?
jakąs firmę?
i co najważniejsze czy da się uniknąć używania smoczków? :D:D:D

i takie pytanko do Was..
jakąs firmę?

Ha da się uniknąć nawet jakbyś chciała na siłę nauczyć!!!:-)
Moja Hania miała takie 2 miesiące że zaczęła kciuka ssać! Więc stwierdziłam że jednak zdrowszy smoczek!!
I co? Kciuka sama przestała ssać a smoczka za chiny nie szło jej wcisnąć a kupiłam wszystkie możliwe kształty!
Ale to pewnie od dziecka zależy!!!
A smoczek to jednak super uspokajacz! Dopiero potem się cieszyłam że nie musiałam oduczać!

Smoczek- temat rzeka:tak:
Nam udało się przejśc bez smoczka i bez ssania kciuka:tak:

Ale ja osobiście polecam smoczki płaskie, bo te wszystkie z zaokrągloną główką to są tzw uzależniacze. Dziecko żeby utrzymać płaski smoczek w buzi musi cały czas ssać, eksperci twierdzą, że to wystarczy bo dziecko possie i jak skonczy to smoczek mu wypada z buzi. Natomiast te z zaokragloną koncówką dziecku nie wypadają z buzi i dziecko przyzwyczaja się mieć smoczek ciągle w swojej buziolce.

Martuniu jakbyś mogła dodać zdjęcie takiego przykładowego "najodpowiedniejszego" kształtu smoczka bo ja się już gubie jaki to jest zaokrąglony na końcu a jaki to płaski ;-) Z góry dzieki :*

Jak na złośc nie mogę znaleć zdjęcia takich smoczków, wiem, ze np avent produkuje takie smoczki, są one płaskie, często w kształcie kropleki. Chodzi o to aby końcówka smoczka była jak najmniejsza, zeby nie kończyła sie dużą kulą.

i takie pytanko do Was..
jakąs firmę?
My używaliśmy Aventu. Byłam zadowolona i Bartek też :)

Może któraś z Was ogladała ten wózek?
W opisie brzmi nieźle i to w zasadzie buda, czyli taki jakiego szukam.
0011 ROAN WÓZEK GŁĘBOKO-SPACEROWY MARITA Wys0zl (726601526) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
31.jpg

reklama
maarta ja się zastanawiałam nad tym wózeczkiem

552.jpg

tylko ten kosz psuje wygląd... :eek:

ale ogólnie bardzo fajnie się go prowadziło.

Do góry