reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

reklama
Ja też Hani prałam zawsze w jelpie a miała trochę problemów ze skórą i nic się po nim nie robiło! Teraz też mam zamiar go używać!

Mea pisalam do kolesia z mikado i tako ota specyfikacje mi przyslal:

[FONT=Arial Black, serif]A.[/FONT][FONT=Arial Black, serif][/FONT][FONT=Arial Black, serif]Wózek głęboki – dla niemowlęcia[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]1.Rama z bagażnikiem i kołami (waga ramy ok. 9,5 kg)[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]2.Gondola dla niemowlęcia z regulowanym oparciem[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]- wymiary wewnątrz gondoli 80x34 cm (waga ok. 4,2 kg)[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]3.Budka do gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]4.Przykrycie zewnętrzne do gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]5.Materacyk do gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]6.Wewnętrzny (do prania) wkład do gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]B. Wózek spacerowy – dla dorastającego dziecka [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]z możliwością przekładania nadwozia tyłem , [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]lub przodem do kierunku jazdy[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]1.nadwozie spacerowe rozkładane do pozycji leżącej[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]- wymiary w pozycji leżącej 80 x34 cm (waga ok. 4,3 kg) [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]wyposażone w 5 punktowe pasy bezpieczeństwa [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]2.barierka zabezpieczająca dziecko [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]3.dodatkowe przykrycie do części spacerowej[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]4.budka – ta sama co przy gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]C. [/FONT][FONT=Arial Black, serif]Nosidełko – atestowany fotelik [/FONT][FONT=Arial Black, serif]samochodowy [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif](dla dziecka do 11 kg wagi) z adapterem do mocowania na podwoziu wózka (waga nosidełka ok. 2,7 kg).[/FONT][FONT=Arial Black, serif][/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]GRATISY[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Regulacja wysokości rączki - gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Torba na rączkę -- gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Moskitiera przeciw owadom -- gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Pokrowiec przeciwdeszczowy -- gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Parasolka w kolorze wózka -- gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Super gratis – POMPKA DO POMPOWANIA KÓŁ[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]MODELE PODWOZIA[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]1[/FONT][FONT=Arial Black, serif]. Podwozie typu BOSTON wyposażone w tackę z uchwytem na butelkę na rączce [/FONT][FONT=Arial Black, serif]- z kierowanymi kołami przednimi posiadającymi funkcję blokady [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Do wyboru 2 rodzaje kół:[/FONT].
[FONT=Arial Black, serif]Koła typu [/FONT][FONT=Arial Black, serif]Delta-alufelga - [/FONT][FONT=Arial Black, serif]tylne pompowane (b. lekkie) [/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Koła typu [/FONT][FONT=Arial Black, serif]Metalex[/FONT][FONT=Arial Black, serif] - szprychowe metalowe pompowane[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Zakres regulacji wysokości rączki od 85 do 105 cm od podłoża.[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]2[/FONT][FONT=Arial Black, serif]. Podwozie typu MILANO[/FONT][FONT=Arial Black, serif] - z elastyczną amortyzacją na paskach - 4 duże szprychowe pompowane koła .[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Zakres regulacji wysokości rączki od 80 do 110 cm od podłoża[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]3[/FONT][FONT=Arial Black, serif]. Podwozie typu City–Car[/FONT][FONT=Arial Black, serif] – z elastyczną amortyzacją na paskach i kierowanymi kołami przednimi posiadającymi funkcję blokady. Wszystkie koła na łożyskach – tylne duże z oponą pompowaną typu ‘Balon’ [/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Zakres regulacji wysokości rączki od 80do 110 cm od podłoża[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]4[/FONT][FONT=Arial Black, serif]. Podwozie typu Ox-ford wyposażone w tackę z uchwytem na butelkę na rączce[/FONT][FONT=Arial Black, serif] - z kierowaną osią przednią posiadającą funkcję blokady, tzw. 3-kołowy na kołach szprychowych pompowanych [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Zakres regulacji wysokości rączki od 85 do 105 cm od podłoża[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Wszystkie kolory wózków są dostępne na [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]każdym modelu podwozia. [/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Przy zakupie przez Internet na podstawie niniejszej specyfikacji obowiązuje cena gwarantowana na wszystkie[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]kolory na dowolnym modelu podwozia [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]- za komplet - wózek wraz z fotelikiem i gratisami: [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]968 zł + 30 zł koszt dostawy - razem 998 zł[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Sam wózek bez nosidełka - fotelika - cena gwarantowana: [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]850 zł + 30 zł - koszt dostawy - razem 880 zł[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Wyposażenie dodatkowe:[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Śpiworek w kolorze tapicerki wózka -- 60 zł[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Sposób zapłaty - przelew na konto bankowe [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Mikado - 63-400 Ostrów Wlkp. - ul. Dalbora 3[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Bank Ochrony Środowiska [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]31 1540 1173 2001 4010 1781 0002[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]----------------------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]DOSTAWA: firmą kurierską w terminie 3 dni roboczych od przekazania należności - bez dodatkowych opłat[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Gwarancja – 1 rok + 3 miesiące gratis na wszystko.[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Gwarantujemy Bezpłatny Serwis w terminie 3 dni [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]roboczych od zgłoszenia usterki[/FONT]

zastanawiaj mnie w bostonie kółka te dwa rodzaje....jak myslicie ktore lepsze??

Pierwsze ciuszki Rozalki prałam w płatkach mydlanych bez płynów i było ok później zaczęłam testowanie i niestety i po lovelii i jelpie mała była czerwona jak burak. więc płatki były w użyciu cały czas, później odkryłam rewelacyjny proszek Dzidziuś, prał dobrze nawet późniejsze plamy po zupkach i co najważniejsze nie uczulał a i tani jak barszcz. dłui czas nim prałam, bo Rozalka miała bardzo delikatną skórę. dopiero jakieś pół roku piorę jej ciuchy w normalnych proszkach.

alitka ja tam mialam wybrane jakies kolka ... wlasnie takie skretne i pompowane :) ten wozek tez jade do krakowa ogladac bo zapowiada sie niezle a wiem ktory sklep na 100% nimi handluje :) no i cena jest niczego sobie !!
minus to gondola 80 ... bolder ma wieksza ale 1000 doplacac za 10 cm ...

patrze na strone mikado i zdecydowanie boston na szprychowych kolach bo tam sa i przednie i tylne pompowane :)

w tych nawet kilka kolorkow mi sie podoba :D

Ostatnia edycja:
Ja tez zawsze pralam w Jelpie i nie bylo problemu,w zwyklym proszku piore jakis rok ale kiedys pamietam jak kupilam Bryze to moja corka dostala stan zapalny pochwy:-(chyba byl za silny albo niue w tym tkwil problem?

Ja tez zawsze pralam w Jelpie i nie bylo problemu,w zwyklym proszku piore jakis rok ale kiedys pamietam jak kupilam Bryze to moja corka dostala stan zapalny pochwy:-(chyba byl za silny albo niue w tym tkwil problem?

Ja tez juz od jakiegos roku piorę Antosiowe ciuszki w zwykłym proszku, uczulenia dostawał tylko po tych intensywnie pachnących płynach do płukania.

reklama
A ja się naczytałam o tych wszystkich proszkach i dziś mi się śnił ten Dzidziuś po nocy, mimo że nawet nie wiem jak wygląda :-D:-D:-D

Do góry