reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

reklama
Ja też Hani prałam zawsze w jelpie a miała trochę problemów ze skórą i nic się po nim nie robiło! Teraz też mam zamiar go używać!

Mea pisalam do kolesia z mikado i tako ota specyfikacje mi przyslal:

[FONT=Arial Black, serif]A.[/FONT][FONT=Arial Black, serif][/FONT][FONT=Arial Black, serif]Wózek głęboki – dla niemowlęcia[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]1.Rama z bagażnikiem i kołami (waga ramy ok. 9,5 kg)[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]2.Gondola dla niemowlęcia z regulowanym oparciem[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]- wymiary wewnątrz gondoli 80x34 cm (waga ok. 4,2 kg)[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]3.Budka do gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]4.Przykrycie zewnętrzne do gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]5.Materacyk do gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]6.Wewnętrzny (do prania) wkład do gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]B. Wózek spacerowy – dla dorastającego dziecka [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]z możliwością przekładania nadwozia tyłem , [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]lub przodem do kierunku jazdy[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]1.nadwozie spacerowe rozkładane do pozycji leżącej[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]- wymiary w pozycji leżącej 80 x34 cm (waga ok. 4,3 kg) [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]wyposażone w 5 punktowe pasy bezpieczeństwa [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]2.barierka zabezpieczająca dziecko [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]3.dodatkowe przykrycie do części spacerowej[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]4.budka – ta sama co przy gondoli[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]C. [/FONT][FONT=Arial Black, serif]Nosidełko – atestowany fotelik [/FONT][FONT=Arial Black, serif]samochodowy [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif](dla dziecka do 11 kg wagi) z adapterem do mocowania na podwoziu wózka (waga nosidełka ok. 2,7 kg).[/FONT][FONT=Arial Black, serif][/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]GRATISY[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Regulacja wysokości rączki - gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Torba na rączkę -- gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Moskitiera przeciw owadom -- gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Pokrowiec przeciwdeszczowy -- gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Parasolka w kolorze wózka -- gratis[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Super gratis – POMPKA DO POMPOWANIA KÓŁ[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]MODELE PODWOZIA[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]1[/FONT][FONT=Arial Black, serif]. Podwozie typu BOSTON wyposażone w tackę z uchwytem na butelkę na rączce [/FONT][FONT=Arial Black, serif]- z kierowanymi kołami przednimi posiadającymi funkcję blokady [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Do wyboru 2 rodzaje kół:[/FONT].
[FONT=Arial Black, serif]Koła typu [/FONT][FONT=Arial Black, serif]Delta-alufelga - [/FONT][FONT=Arial Black, serif]tylne pompowane (b. lekkie) [/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Koła typu [/FONT][FONT=Arial Black, serif]Metalex[/FONT][FONT=Arial Black, serif] - szprychowe metalowe pompowane[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Zakres regulacji wysokości rączki od 85 do 105 cm od podłoża.[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]2[/FONT][FONT=Arial Black, serif]. Podwozie typu MILANO[/FONT][FONT=Arial Black, serif] - z elastyczną amortyzacją na paskach - 4 duże szprychowe pompowane koła .[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Zakres regulacji wysokości rączki od 80 do 110 cm od podłoża[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]3[/FONT][FONT=Arial Black, serif]. Podwozie typu City–Car[/FONT][FONT=Arial Black, serif] – z elastyczną amortyzacją na paskach i kierowanymi kołami przednimi posiadającymi funkcję blokady. Wszystkie koła na łożyskach – tylne duże z oponą pompowaną typu ‘Balon’ [/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Zakres regulacji wysokości rączki od 80do 110 cm od podłoża[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]4[/FONT][FONT=Arial Black, serif]. Podwozie typu Ox-ford wyposażone w tackę z uchwytem na butelkę na rączce[/FONT][FONT=Arial Black, serif] - z kierowaną osią przednią posiadającą funkcję blokady, tzw. 3-kołowy na kołach szprychowych pompowanych [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Zakres regulacji wysokości rączki od 85 do 105 cm od podłoża[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Wszystkie kolory wózków są dostępne na [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]każdym modelu podwozia. [/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Przy zakupie przez Internet na podstawie niniejszej specyfikacji obowiązuje cena gwarantowana na wszystkie[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]kolory na dowolnym modelu podwozia [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]- za komplet - wózek wraz z fotelikiem i gratisami: [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]968 zł + 30 zł koszt dostawy - razem 998 zł[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Sam wózek bez nosidełka - fotelika - cena gwarantowana: [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]850 zł + 30 zł - koszt dostawy - razem 880 zł[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Wyposażenie dodatkowe:[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Śpiworek w kolorze tapicerki wózka -- 60 zł[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]-------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Sposób zapłaty - przelew na konto bankowe [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Mikado - 63-400 Ostrów Wlkp. - ul. Dalbora 3[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Bank Ochrony Środowiska [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]31 1540 1173 2001 4010 1781 0002[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]----------------------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]DOSTAWA: firmą kurierską w terminie 3 dni roboczych od przekazania należności - bez dodatkowych opłat[/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]Gwarancja – 1 rok + 3 miesiące gratis na wszystko.[/FONT]

[FONT=Arial Black, serif]Gwarantujemy Bezpłatny Serwis w terminie 3 dni [/FONT]
[FONT=Arial Black, serif]roboczych od zgłoszenia usterki[/FONT]

zastanawiaj mnie w bostonie kółka te dwa rodzaje....jak myslicie ktore lepsze??

Pierwsze ciuszki Rozalki prałam w płatkach mydlanych bez płynów i było ok później zaczęłam testowanie i niestety i po lovelii i jelpie mała była czerwona jak burak. więc płatki były w użyciu cały czas, później odkryłam rewelacyjny proszek Dzidziuś, prał dobrze nawet późniejsze plamy po zupkach i co najważniejsze nie uczulał a i tani jak barszcz. dłui czas nim prałam, bo Rozalka miała bardzo delikatną skórę. dopiero jakieś pół roku piorę jej ciuchy w normalnych proszkach.

alitka ja tam mialam wybrane jakies kolka ... wlasnie takie skretne i pompowane :) ten wozek tez jade do krakowa ogladac bo zapowiada sie niezle a wiem ktory sklep na 100% nimi handluje :) no i cena jest niczego sobie !!
minus to gondola 80 ... bolder ma wieksza ale 1000 doplacac za 10 cm ...

patrze na strone mikado i zdecydowanie boston na szprychowych kolach bo tam sa i przednie i tylne pompowane :)

w tych nawet kilka kolorkow mi sie podoba :D

Ostatnia edycja:
Ja tez zawsze pralam w Jelpie i nie bylo problemu,w zwyklym proszku piore jakis rok ale kiedys pamietam jak kupilam Bryze to moja corka dostala stan zapalny pochwy:-(chyba byl za silny albo niue w tym tkwil problem?

Ja tez zawsze pralam w Jelpie i nie bylo problemu,w zwyklym proszku piore jakis rok ale kiedys pamietam jak kupilam Bryze to moja corka dostala stan zapalny pochwy:-(chyba byl za silny albo niue w tym tkwil problem?

Ja tez juz od jakiegos roku piorę Antosiowe ciuszki w zwykłym proszku, uczulenia dostawał tylko po tych intensywnie pachnących płynach do płukania.

reklama
A ja się naczytałam o tych wszystkich proszkach i dziś mi się śnił ten Dzidziuś po nocy, mimo że nawet nie wiem jak wygląda :-D:-D:-D

Do góry