reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

ja na gabaryty nie patrzę, wręcz przeciwnie, zalezy mi na dużej, przestronnej gondoli:-) mieszkam w domku a samochód tez duży mam więc kazdy wózek się zmieści.
A jak się pcha ten wózek? lekki jest?

reklama
Tak, leciutko się prowadzi, nie czuć ciężaru wózka. U nas gabaryty były istotne, bo samochód trzydrzwiowy to i bagażnik nieduży. Poza tym mimo że mamy w bloku windę, to żeby do niej dojść trzeba pokonać parę schodków, a ja do tych najsilniejszych nie należę:) A mąż go podnosił i mówił, że na tle innych, które oglądaliśmy jest stosunkowo lekki.

ja na gabaryty nie patrzę, wręcz przeciwnie, zalezy mi na dużej, przestronnej gondoli:-) mieszkam w domku a samochód tez duży mam więc kazdy wózek się zmieści.
A jak się pcha ten wózek? lekki jest?

ja tez na gabaryty nie patrze ... autko kombi i dom ... ale patrze na to zeby nie byl za ciezki ... no i ja wybredna w kolorkach jestem ... i tak naprawde to niewiele wozkow mi sie podoba ...

O mnie pampy tez interesują:-)
Ja uzywalam z Pampersa zolte, tylko odrazu kupowalismy dwojki,bo caly czas sie balam, zeby malego nie gniotlo nic:tak:.Probowalam tez Hugies i wedlug mnie nie sa tak chlonne.Ja polecam z Pampersa.A do pupki Sudokrem,strasznie wydajny i moj maly mial sliczna pupke ,bez zaczerwien.Aha i na poczatku po kupce najlepiej pupke umyc woda a nie chusteczkami ,bo one tez podrazniaja.

Implast w super cenie:szok::tak::tak::tak:

Co do pamków to np Antos jak sie urodził to mial uczulenie na wszystkie pieluszki:-( pierwsze dwa meisiące na tetrówkach był, później stopniowo nakładalismy pampersy.
Nie ma co szaleć z pieluchami bo różnie może być, kupić jedna paczkę (moim zdaniem najlepsze są pampersy) :tak: a dokupic kolejne paczki po porodzie może każdy:tak:
ja pamietam, że dla ludzi, którzy nas odwiedzali i pytali co maleństwu kupić, zawsze mówiłam, ze pieluszki:tak: bo ich nigdy nie za wiele:tak: prosiłam o wieksze rozmiary:-)
Ja w domciu chcę jej zakładać tetrówki a na spacery czy w gości pampersy. Nie wiem czy świetny pomysł z tetrówkami, ale skoro je mam to warto wypróbować. Słyszałam, że dobre są na bioderka.

Ja uzywalam z Pampersa zolte, tylko odrazu kupowalismy dwojki,bo caly czas sie balam, zeby malego nie gniotlo nic:tak:.Probowalam tez Hugies i wedlug mnie nie sa tak chlonne.Ja polecam z Pampersa.A do pupki Sudokrem,strasznie wydajny i moj maly mial sliczna pupke ,bez zaczerwien.Aha i na poczatku po kupce najlepiej pupke umyc woda a nie chusteczkami ,bo one tez podrazniaja.
Sudocremu u nas pod dostatkiem:-) Na pryszczyki kiedyś stosowałam.

Ja w domciu chcę jej zakładać tetrówki a na spacery czy w gości pampersy. Nie wiem czy świetny pomysł z tetrówkami, ale skoro je mam to warto wypróbować. Słyszałam, że dobre są na bioderka.

Hehe powiem, że na poczatku radość z tego czerpałam, ale po zaczęciu stosowania pampków doceniłam pieluchy jednorazowe;-)
A co do pomysłu super, bo rzdziej sie pupcia odparza w tetrówkach a na bioderka to jak lekarz karze (pierwsza wizyta u ortopedy jest jak dziecko ma około 3 tyg) to sie na pampka dodatkowo tetrówke nakłada.

Hehe powiem, że na poczatku radość z tego czerpałam, ale po zaczęciu stosowania pampków doceniłam pieluchy jednorazowe;-)
A co do pomysłu super, bo rzdziej sie pupcia odparza w tetrówkach a na bioderka to jak lekarz karze (pierwsza wizyta u ortopedy jest jak dziecko ma około 3 tyg) to sie na pampka dodatkowo tetrówke nakłada.
Najgorzej będzie z tym praniem i prasowaniem bo przy małym dzieciaczku mało czasu na to będzie, ale jakoś damy radę, wiecznie w tetrówkach nie będzie, ale używać chcemy. A do spania co polecacie, tetrówkę czy pampka? Chyba to drugie? Co by dzidzia mniej się budziła.

reklama
Do góry