reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

ja na gabaryty nie patrzę, wręcz przeciwnie, zalezy mi na dużej, przestronnej gondoli:-) mieszkam w domku a samochód tez duży mam więc kazdy wózek się zmieści.
A jak się pcha ten wózek? lekki jest?

reklama
Tak, leciutko się prowadzi, nie czuć ciężaru wózka. U nas gabaryty były istotne, bo samochód trzydrzwiowy to i bagażnik nieduży. Poza tym mimo że mamy w bloku windę, to żeby do niej dojść trzeba pokonać parę schodków, a ja do tych najsilniejszych nie należę:) A mąż go podnosił i mówił, że na tle innych, które oglądaliśmy jest stosunkowo lekki.

ja na gabaryty nie patrzę, wręcz przeciwnie, zalezy mi na dużej, przestronnej gondoli:-) mieszkam w domku a samochód tez duży mam więc kazdy wózek się zmieści.
A jak się pcha ten wózek? lekki jest?

ja tez na gabaryty nie patrze ... autko kombi i dom ... ale patrze na to zeby nie byl za ciezki ... no i ja wybredna w kolorkach jestem ... i tak naprawde to niewiele wozkow mi sie podoba ...

O mnie pampy tez interesują:-)
Ja uzywalam z Pampersa zolte, tylko odrazu kupowalismy dwojki,bo caly czas sie balam, zeby malego nie gniotlo nic:tak:.Probowalam tez Hugies i wedlug mnie nie sa tak chlonne.Ja polecam z Pampersa.A do pupki Sudokrem,strasznie wydajny i moj maly mial sliczna pupke ,bez zaczerwien.Aha i na poczatku po kupce najlepiej pupke umyc woda a nie chusteczkami ,bo one tez podrazniaja.

Implast w super cenie:szok::tak::tak::tak:

Co do pamków to np Antos jak sie urodził to mial uczulenie na wszystkie pieluszki:-( pierwsze dwa meisiące na tetrówkach był, później stopniowo nakładalismy pampersy.
Nie ma co szaleć z pieluchami bo różnie może być, kupić jedna paczkę (moim zdaniem najlepsze są pampersy) :tak: a dokupic kolejne paczki po porodzie może każdy:tak:
ja pamietam, że dla ludzi, którzy nas odwiedzali i pytali co maleństwu kupić, zawsze mówiłam, ze pieluszki:tak: bo ich nigdy nie za wiele:tak: prosiłam o wieksze rozmiary:-)
Ja w domciu chcę jej zakładać tetrówki a na spacery czy w gości pampersy. Nie wiem czy świetny pomysł z tetrówkami, ale skoro je mam to warto wypróbować. Słyszałam, że dobre są na bioderka.

Ja uzywalam z Pampersa zolte, tylko odrazu kupowalismy dwojki,bo caly czas sie balam, zeby malego nie gniotlo nic:tak:.Probowalam tez Hugies i wedlug mnie nie sa tak chlonne.Ja polecam z Pampersa.A do pupki Sudokrem,strasznie wydajny i moj maly mial sliczna pupke ,bez zaczerwien.Aha i na poczatku po kupce najlepiej pupke umyc woda a nie chusteczkami ,bo one tez podrazniaja.
Sudocremu u nas pod dostatkiem:-) Na pryszczyki kiedyś stosowałam.

Ja w domciu chcę jej zakładać tetrówki a na spacery czy w gości pampersy. Nie wiem czy świetny pomysł z tetrówkami, ale skoro je mam to warto wypróbować. Słyszałam, że dobre są na bioderka.

Hehe powiem, że na poczatku radość z tego czerpałam, ale po zaczęciu stosowania pampków doceniłam pieluchy jednorazowe;-)
A co do pomysłu super, bo rzdziej sie pupcia odparza w tetrówkach a na bioderka to jak lekarz karze (pierwsza wizyta u ortopedy jest jak dziecko ma około 3 tyg) to sie na pampka dodatkowo tetrówke nakłada.

Hehe powiem, że na poczatku radość z tego czerpałam, ale po zaczęciu stosowania pampków doceniłam pieluchy jednorazowe;-)
A co do pomysłu super, bo rzdziej sie pupcia odparza w tetrówkach a na bioderka to jak lekarz karze (pierwsza wizyta u ortopedy jest jak dziecko ma około 3 tyg) to sie na pampka dodatkowo tetrówke nakłada.
Najgorzej będzie z tym praniem i prasowaniem bo przy małym dzieciaczku mało czasu na to będzie, ale jakoś damy radę, wiecznie w tetrówkach nie będzie, ale używać chcemy. A do spania co polecacie, tetrówkę czy pampka? Chyba to drugie? Co by dzidzia mniej się budziła.

reklama
Do góry