reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

nie martw sie na zapas ... ja nbie kupuje bo mam czas ... ty masz inna kwestie wiec kupuj :D

akozka nie zamartwiaj sie na zas to nic ci nie da,Glupie zabobony i tyle.Ciesz sie ciaza i tym ze dzidzius rosnie w tobie i kupuj jezeli tak was wyniesie taniej :) Ja pod koniec wrzesnia tez juz zaczne kupowac wsio dla malenstwa.Teraz robie liste i zaznaczam odpowiednie linki ( mea bardzo jest pomocna ) Pozniej zaczne zamawiac.Jeszcze teraz zyjemy wyprawka szkolna dla Patryka a pozniej wczasy ,wiec wydatki mamy ,ale od wrzesnia juz zaczne :)
Ja uwazam ze nie ma czegos takiego jak zapeszyc ,pomysl sobie jak matki maja dzieci rok po roku i przeciez wszystko tak naprawde maja dla malenstwa !!!

Dzięki dziewczyny :-) Może faktycznie macie rację, że nie ma się co martwić. Z resztą właśnie rozmawiałam z koleżanką o wyprawce i aktualnie mam listę 100 rzeczy, które są potrzebne :-( Z tego mam może z 10 w sumie... Koszmar! Przerasta mnie to trochę...

My z wózkami też się najeździliśmy po sklepie. W końcu stwierdziliśmy, że jak dla nas musi mieć kilka rzeczy:
- duże koła, bo to zima i śnieg będzie pewnie
- w miarę lekki, żebym mogła go wepchnąć pod naszą górę, na której mieszkamy
- łatwo ma się prowadzić
- kolor miał pasować do dziewczyny i chłopaka, bo wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy kogo będziemy mieć, ale miał też być nie za jasny, bo to potwornie się brudzi ponoć
- ma wytrzymać co najmniej pól roku gondola i drugie tyle spacerówka.

W efekcie wybraliśmy Teutonię, bo najlepiej nam się jeździło. Nie skupialiśmy się na koszu zakupowym, bo i tak jeździmy do marketów raz na tydzień. Skrętne kółka też nie były priorytetowe, bo jak pojeździliśmy na takich i takich to jednak okazało się wygodniej na 4 dużych. I w miarę cicho miały chodzić wszystkie łączenia, żeby nie budzić Małej. W efekcie po wybraniu marki kupiliśmy najtańszy chyba model firmy, używany, na allegro. Jeszcze nie widzieliśmy, ale Teściowie mówią, że jest ok. Jak na wózek za 90 zł to mogliśmy tak "szaleć" ;-) A nad wypasionym będziemy się zastanawiać potem, bo z rozmów ze znajomymi i rodziną wynika, że dłużej niż rok nie pojeździmy wielofunkcyjnym i w końcu przesiądziemy się na mniejszą tylko spacerówkę. I tak jest ponoć najlepiej, prosta gondola a potem wypas na dłużej... Zobaczymy :-)

reklama
akozka moja szfagierka w spaerowce x-landera jezdzi do teraz a mala ma juz 2latka 7mies
moja siostra tez do 3 lat uzywala spacerowki ... zwlaszcza jak jechali gdzies na dluzsze spacery ... oczywiscie miala taka z wozka i taka zwyczajna parasolke (malo wygodna ale do auta jak znalazl ... )

WÓZEK WILOFUNKCYJNY BEBETTO MURANO 8w1 NAJTANIEJ (692703020) - Aukcje internetowe Allegro

moze ktoras z was widziala taki wozeczek ?? ma fajne "parametry" i niezla kolorystyke ale nie ma skretnych kol ... musze mu sie przyjrzec w krakowie w sklepie ...
Ten wozek tez mam dodany do obswerowanych aukcji i tez jestem bardzo ciekawa opini o tym wozku !! Jak ktos cos wie niech pisze! Mi tam az tak skretne kolka nie sa potrzebne .....ba nawet nie musi ich byc , w Patryka spacerowce mialam skretne kolka i byly caly czas zablokowane bo bardzo mnie wkurzaly ,przydawaly sie jedynie w sklepie !

Ten wozek tez mam dodany do obswerowanych aukcji i tez jestem bardzo ciekawa opini o tym wozku !! Jak ktos cos wie niech pisze! Mi tam az tak skretne kolka nie sa potrzebne .....ba nawet nie musi ich byc , w Patryka spacerowce mialam skretne kolka i byly caly czas zablokowane bo bardzo mnie wkurzaly ,przydawaly sie jedynie w sklepie !

ja chce meza wyciagnac do tego sklepu w krakowie - od tego sprzedawcy co wczoraj tyle rzeczy znalazlam) i poogladam jak to wyglada w realu !!

akozka moja szfagierka w spaerowce x-landera jezdzi do teraz a mala ma juz 2latka 7mies
moja siostra tez do 3 lat uzywala spacerowki ... zwlaszcza jak jechali gdzies na dluzsze spacery ... oczywiscie miala taka z wozka i taka zwyczajna parasolke (malo wygodna ale do auta jak znalazl ... )

No tak, ale to mogę później dokupić samą spacerówkę w razie czego. To i tak wydaje mi się oszczędniejsze kupienie zwykłej gondoli za 90 zł i potem spacerówki niż wydanie teraz 2000 na cały wózek...

Murano wyglada ciekawie, pooglądam i podotykam go sobie w sklepie:tak: no i ciekawe jak budka, czy jest w miarę duża.

Jest mnóstwo fajnych i niedrogich wóżków, bardzo dobrze się sprawdzających jak np x-lander, ale niestety mają bardzo malutkie budki:-( jak ktos rodzi wiosną albo latem to nie ma problemu bo dzieciaczkowi dodatkowego ubranka sie nie nakłada.

A nad wypasionym będziemy się zastanawiać potem, bo z rozmów ze znajomymi i rodziną wynika, że dłużej niż rok nie pojeździmy wielofunkcyjnym i w końcu przesiądziemy się na mniejszą tylko spacerówkę. I tak jest ponoć najlepiej, prosta gondola a potem wypas na dłużej... Zobaczymy :-)

Racja:tak: u mnie tak było, jak dziecko zaczyna chodzić czyli około roczku zmienia sie wózeczek na parasolkę. Było mi dużo lżej,wózek dużo mniejszy, lżejszy, łatwo sie składał, zreszta Antos tez dużo na spacerkach zaczął chodzić. No ale parasolka tez byle jaka nie mogła byc bo wbrew pozorom dziecko jest wtedy cięższe i te tańsze wóżki po prostu nie wytrzymują:-(

Ale przede wszytskim przy wyborze wózka należy przede wszystkim kierowac się terenem na jakim mieszkamy;-) U mnie np małe skretne kółka sie nie sprawdza bo mieszkam przy gruntowej drodze i wokół dużo błotka;-)

reklama
Do góry