reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

reklama
Dziewczyny proszę poradźcie jakie łóżeczko turystyczne (kojec) jest dobry. Ma ono służyć u rodziców do spania i do zabawy. Na pewno nie potrzebuję w nim przewijaka. Wydaje mi się, że ważne jest aby był odsuwany bok, w przyszłości to chyba się przyda i chyba musi mieć jakiś materacyk. Doradźcie pleeeeeeease! Chciałabym dziś kupić, aby na długi weekend już zabrać ze sobą.
Zastanawiam się nad takim:
CHICCO KOJEC LÓŻECZKO SPRING TURYSTYCZNE 4KOLORY (1045858368) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie?

Dziewczyny proszę poradźcie jakie łóżeczko turystyczne (kojec) jest dobry. Ma ono służyć u rodziców do spania i do zabawy. Na pewno nie potrzebuję w nim przewijaka. Wydaje mi się, że ważne jest aby był odsuwany bok, w przyszłości to chyba się przyda i chyba musi mieć jakiś materacyk. Doradźcie pleeeeeeease! Chciałabym dziś kupić, aby na długi weekend już zabrać ze sobą.
Zastanawiam się nad takim:
CHICCO KOJEC LÓŻECZKO SPRING TURYSTYCZNE 4KOLORY (1045858368) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie?

wg mnie to jest ok :) ale jak chcesz zeby dziecko tam spalo to materacyk polecam kupic oddzielnie!! te z lozeczka sa cienioutenkie!!

coma, bardzo fany jest ten kojec ;-)
My mamy łóżeczo turystyczne z mamtu i korzystamy z niego tylko na wyjazdach i u teściów - średnio 1x/2x w miesiącu:-)
I rzeczywiście materacyk jest bardzo cienki i oryginalnie 'połamany' w 3 miejscach od przechowywania w torbie :-D więc na dłuższe spanie i częstsze używanie polecam jednak zakup materacyka oddzielnie ;-)

Dzięki dziewczyny !!!!!!!!!! :-)
u nas też łóżeczko będzie wykorzystywane 1-2 razy w miesiącu, jak pojedziemy na weekend do moich rodziców.
Powiedzcie mi jeszcze, czy ten materacyk to kupić taki grubszy: pianka-kokos gryka np.
NOWE pianka-kokos-GRYKA materac do łóżeczka (1057622947) - Aukcje internetowe Allegro
czy taki cieńszy pankowo-kokosowy np.
NOWE pianka-kokos materac do łóżeczka materace (1057622556) - Aukcje internetowe Allegro

roznica w cenie w sumie zadna ... ja bym kupila kokos-pianka-gryka ... chociaz na takie uzytkowanie wystarczylby chyba tylko piankowy materacyk - mozna go zwinac i przewozic latwiej ... piankowe kolo 30 kosztuja ...

coma, jak docelowo będziesz używała tego kojca 2 razy w miesiącu to ja bym nie kupowała materacyka na twoim miejscu :no: A jeśli bardzo chcesz to pewnie zdecydowałabym się na ten piankowy ;-)

Coma, ja też się przymierzam do zakupu łóżeczka turystycznego, to Chicco też brałam pod uwagę jednak ze względu na to, że nie ma kółek i koszt jest spory zdecyduję się najprawdopodobniej na coś takiego
KOJEC DA DZIECKA PODRÓŻNY + MOSKITIERA I KÓŁKA (971388915) - Aukcje internetowe Allegro
Wyszłam z założenia, że jeśli będę tego używała "od święta" to nie ma sensu przepłacać. Jakościowo też podejrzewam nie będzie gorzej, Chicco to świetna firma (mam wózek), ale też płaci się za nazwę w tym przypadku. Podobnie z materacykiem, ja raczej nie kupię, wymoszczę kocykami czy kołderką lub będę wozić stary po Staśku piankowy (choć pewnie nie bo miejsce zajmuje).

reklama
Dzięki dziewczyny za pomoc :-)
Kupiłam ten chicco, kolor pomarańczowy ;-) i ten grubszy materac, bo i tak on będzie u rodziców i nie będziemy go wozić, a niech się małej wygodnie śpi. Potem będzie dla psa, jak znalazł :)

Moja Julka też dostała od rodziców (czyli nas :)) garnuszek na klocuszek. Na razie raczej bawi się klocuszkami, które są w środku a garnuszek jej trzymam, żeby sobie głowy nim nie rozbiła. No i piosenki z niego znam już na pamięć :-D
Powiem Wam, że fajne te zabawki z dźwiękami, piosenkami i melodyjkami, ale na dłuższą metę to zwariować idzie. Byłam ostatnio u koleżanki, która ma roczną Maję i dużo zabawek-gadżetów gadających. Dzieciaki zasnęły, a my sobie siedzimy i kawkę pijemy, aż tu nagle odzywa się szczeniaczek uczniaczek: "widzę cię!" :-)
W takiej sytuacji to pikuś, ale kumpela mi mówi, że jak wieczorem położy małą spać i sama się kładzie to czasem też słyszy tą wypowiedź szczeniaczka :-) No chyba bym padła, gdybym nagle w nocy usłyszała: "widzę cię! Zostaniesz moim przyjacielem?" :-D
Chérie a ten muzyczny miś też super !!!!!!!!!!!

Do góry