reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

reklama
Dziewczyny proszę poradźcie jakie łóżeczko turystyczne (kojec) jest dobry. Ma ono służyć u rodziców do spania i do zabawy. Na pewno nie potrzebuję w nim przewijaka. Wydaje mi się, że ważne jest aby był odsuwany bok, w przyszłości to chyba się przyda i chyba musi mieć jakiś materacyk. Doradźcie pleeeeeeease! Chciałabym dziś kupić, aby na długi weekend już zabrać ze sobą.
Zastanawiam się nad takim:
CHICCO KOJEC LÓŻECZKO SPRING TURYSTYCZNE 4KOLORY (1045858368) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie?

Dziewczyny proszę poradźcie jakie łóżeczko turystyczne (kojec) jest dobry. Ma ono służyć u rodziców do spania i do zabawy. Na pewno nie potrzebuję w nim przewijaka. Wydaje mi się, że ważne jest aby był odsuwany bok, w przyszłości to chyba się przyda i chyba musi mieć jakiś materacyk. Doradźcie pleeeeeeease! Chciałabym dziś kupić, aby na długi weekend już zabrać ze sobą.
Zastanawiam się nad takim:
CHICCO KOJEC LÓŻECZKO SPRING TURYSTYCZNE 4KOLORY (1045858368) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie?

wg mnie to jest ok :) ale jak chcesz zeby dziecko tam spalo to materacyk polecam kupic oddzielnie!! te z lozeczka sa cienioutenkie!!

coma, bardzo fany jest ten kojec ;-)
My mamy łóżeczo turystyczne z mamtu i korzystamy z niego tylko na wyjazdach i u teściów - średnio 1x/2x w miesiącu:-)
I rzeczywiście materacyk jest bardzo cienki i oryginalnie 'połamany' w 3 miejscach od przechowywania w torbie :-D więc na dłuższe spanie i częstsze używanie polecam jednak zakup materacyka oddzielnie ;-)

Dzięki dziewczyny !!!!!!!!!! :-)
u nas też łóżeczko będzie wykorzystywane 1-2 razy w miesiącu, jak pojedziemy na weekend do moich rodziców.
Powiedzcie mi jeszcze, czy ten materacyk to kupić taki grubszy: pianka-kokos gryka np.
NOWE pianka-kokos-GRYKA materac do łóżeczka (1057622947) - Aukcje internetowe Allegro
czy taki cieńszy pankowo-kokosowy np.
NOWE pianka-kokos materac do łóżeczka materace (1057622556) - Aukcje internetowe Allegro

roznica w cenie w sumie zadna ... ja bym kupila kokos-pianka-gryka ... chociaz na takie uzytkowanie wystarczylby chyba tylko piankowy materacyk - mozna go zwinac i przewozic latwiej ... piankowe kolo 30 kosztuja ...

coma, jak docelowo będziesz używała tego kojca 2 razy w miesiącu to ja bym nie kupowała materacyka na twoim miejscu :no: A jeśli bardzo chcesz to pewnie zdecydowałabym się na ten piankowy ;-)

Coma, ja też się przymierzam do zakupu łóżeczka turystycznego, to Chicco też brałam pod uwagę jednak ze względu na to, że nie ma kółek i koszt jest spory zdecyduję się najprawdopodobniej na coś takiego
KOJEC DA DZIECKA PODRÓŻNY + MOSKITIERA I KÓŁKA (971388915) - Aukcje internetowe Allegro
Wyszłam z założenia, że jeśli będę tego używała "od święta" to nie ma sensu przepłacać. Jakościowo też podejrzewam nie będzie gorzej, Chicco to świetna firma (mam wózek), ale też płaci się za nazwę w tym przypadku. Podobnie z materacykiem, ja raczej nie kupię, wymoszczę kocykami czy kołderką lub będę wozić stary po Staśku piankowy (choć pewnie nie bo miejsce zajmuje).

reklama
Dzięki dziewczyny za pomoc :-)
Kupiłam ten chicco, kolor pomarańczowy ;-) i ten grubszy materac, bo i tak on będzie u rodziców i nie będziemy go wozić, a niech się małej wygodnie śpi. Potem będzie dla psa, jak znalazł :)

Moja Julka też dostała od rodziców (czyli nas :)) garnuszek na klocuszek. Na razie raczej bawi się klocuszkami, które są w środku a garnuszek jej trzymam, żeby sobie głowy nim nie rozbiła. No i piosenki z niego znam już na pamięć :-D
Powiem Wam, że fajne te zabawki z dźwiękami, piosenkami i melodyjkami, ale na dłuższą metę to zwariować idzie. Byłam ostatnio u koleżanki, która ma roczną Maję i dużo zabawek-gadżetów gadających. Dzieciaki zasnęły, a my sobie siedzimy i kawkę pijemy, aż tu nagle odzywa się szczeniaczek uczniaczek: "widzę cię!" :-)
W takiej sytuacji to pikuś, ale kumpela mi mówi, że jak wieczorem położy małą spać i sama się kładzie to czasem też słyszy tą wypowiedź szczeniaczka :-) No chyba bym padła, gdybym nagle w nocy usłyszała: "widzę cię! Zostaniesz moim przyjacielem?" :-D
Chérie a ten muzyczny miś też super !!!!!!!!!!!

Do góry