reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Mea, basen z kulkami fajny, ale chyba za kilka m-cy jak Agacia będzie siedzieć. Stasiek miał podobny bajer z kulkami, było fajne, ale bez szału. Puzzle piankowe też ok, ale te są małe, lepszy jest rozmiar ok 30cm. Ogródek też super sprawa, sama chciałam kupić, podpowiedziałam chrzestnej, ale zaszła pomyłka i kupiła Chicco, które narazie stoi w pudle (jest od 12 m-cy)
CHICCO edukacyjny STOLIK 2w1 +KLOCKI +AVENT GRATIS (1052982796) - Aukcje internetowe Allegro
Ja Frankowi kupiłam książeczkę, właśnie dziś mi przyszła
KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA LAMAZE PREZENT DLA ... (1041712840) - Aukcje internetowe Allegro
Generalnie uwielbiam produkty Lamaze, są bardzo pomysłowe.

reklama
wiecie co dzisiejszy dzien natchnal mnie ze trzeba by temu mojemu maluchowi kupic cos na dzien dziecka!! no i nie wiem co kupic !! przegladam allegro ale
1. maty, karuzele - nie bo mam
2. hustawki itp - nie bo nie che kolejnego mebla !!
3. pchacze czy inne takie to jeszcze nie ten czas !!!

myslalam o basenie dmuchanym i pileczkach !! z mysla o ogrodzie !!no i pileczki to i do wanny sie nadaja ...
BASENIK ŻABKA , MIEKKIE DNO , DASZEK - NOWOŚĆ (1046708959) - Aukcje internetowe Allegro
DUŻE BEZPIECZNE PIŁECZKI/ KULKI DO BASENU,KOJCA (1046361979) - Aukcje internetowe Allegro

to po pierwsze ...

po drugie
bardzo lubie te puzzle - to ponadczasowa zabawka i zeby to mialo sens to kilka paczek jak nic - wtedy mozna ulozyc z tego miekki dywanik /izoluje wiec na trawe jak znalazl oraz jest to pianka amortyzujaca jak sie w to przywali/ no a kiedys mozna z tego ukladac domki i inne zabawy ...
PUZZLE PIANKOWE LITERKI+CYFERKI 36 szt. 13x13cm! (1042254691) - Aukcje internetowe Allegro

po trzecie
LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5+KUBUŚ (1038836123) - Aukcje internetowe Allegro
to mi sie podoba ale ta cena !!!! mariusz by mnie chyba zjadl jak bym zabawke kupila za taka kase !!!

a moze wy mi cos podpowiecie ??

To z takich tańszych zabawek moja Julka lubi miękką piłeczkę i klocki też miekkie. Lubi patrzeć jak bączek się kręci:-D. Kupiłam jej ostatnio taką szeleszczącą książeczkę i takie grające małe zwierzątka i też jej sie podoba:-D. Ale ten muzyczny ogródek jest super:-), tylko fakt nie jest tani i też troche miejsca zajmuje pewnie :wściekła/y:. A ja i tak juz "potykam" sie o akcesora mojej córci:happy2:

To z takich tańszych zabawek moja Julka lubi miękką piłeczkę i klocki też miekkie. Lubi patrzeć jak bączek się kręci:-D. Kupiłam jej ostatnio taką szeleszczącą książeczkę i takie grające małe zwierzątka i też jej sie podoba:-D. Ale ten muzyczny ogródek jest super:-), tylko fakt nie jest tani i też troche miejsca zajmuje pewnie :wściekła/y:. A ja i tak juz "potykam" sie o akcesora mojej córci:happy2:
ja mam muzyczny ocean, i Filipkowi nawet sie podoba, podejrzewam, ze za jakieś 2 miesiące będzie mu łatwiej sie tym samodzielnie bawić, bo sięgnie doo przycisków grających.

Mea, basen z kulkami fajny, ale chyba za kilka m-cy jak Agacia będzie siedzieć. Stasiek miał podobny bajer z kulkami, było fajne, ale bez szału. Puzzle piankowe też ok, ale te są małe, lepszy jest rozmiar ok 30cm. Ogródek też super sprawa, sama chciałam kupić, podpowiedziałam chrzestnej, ale zaszła pomyłka i kupiła Chicco, które narazie stoi w pudle (jest od 12 m-cy)
CHICCO edukacyjny STOLIK 2w1 +KLOCKI +AVENT GRATIS (1052982796) - Aukcje internetowe Allegro
Ja Frankowi kupiłam książeczkę, właśnie dziś mi przyszła
KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA LAMAZE PREZENT DLA ... (1041712840) - Aukcje internetowe Allegro

A powiedz mi jakiej dlugosci jest ta ksiażeczka?Podoba mi sie:tak:

po drugie
bardzo lubie te puzzle - to ponadczasowa zabawka i zeby to mialo sens to kilka paczek jak nic - wtedy mozna ulozyc z tego miekki dywanik /izoluje wiec na trawe jak znalazl oraz jest to pianka amortyzujaca jak sie w to przywali/ no a kiedys mozna z tego ukladac domki i inne zabawy ...
PUZZLE PIANKOWE LITERKI+CYFERKI 36 szt. 13x13cm! (1042254691) - Aukcje internetowe Allegro

po trzecie
LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5+KUBUŚ (1038836123) - Aukcje internetowe Allegro
to mi sie podoba ale ta cena !!!! mariusz by mnie chyba zjadl jak bym zabawke kupila za taka kase !!!
a moze wy mi cos podpowiecie ??

Puzzle piankowe kupiła moja mama dla Misi i mówi, że są świetne. Jakieś takie ze wszystkimi cyferkami i literkami zdobyła. Można z tego zrobić miękki a'la dywan i turlać się po tym. A ten muzyczny ogródek też kupiłam (któraś pokazała i mi przypasował), ale używkę. Już jest w Łodzi i rodzice twierdzą, że jest boski. Co do innych rzeczy to nie wiem co jeszcze można kupić. My na DD szukamy krzesełka do karmienia. A właściwie na chrzciny i 7 miesięcy, bo wtedy dotrzemy do Polski ;-)

To tak jak ja :-) Mamy już lalkę Emilkę, którą Mi dostała od bratostwa na Gwiazdkę i od tego się zaczęło. Teraz dokupiłam jej Eddiego - słoń który gra, Robala na przyssawkę i zestaw magnetycznych robali. Zabawki są ekstra, choć Eddi jeszcze nieco za poważny (no ale jest od 0 do 36 ;-)). Za to Robal i Lala są przekochane. Klocko-robale będą na DD.

WESOŁE KLOCKI MAGNETYCZNE LAMAZE PREZENT DLA .. (1041705078) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE LALKA EMILKA od 0 m-cy TERAZ RABAT 10% (1056130932) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE!!! kolorowy robaczek :-) od 6 m RABAT 10% (1042802175) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE słoń muzyczny od 0m TERAZ RABAT 10% (1042802180) - Aukcje internetowe Allegro

I marzy mi się jeszcze mnóstwo z tego typu, ale nie chcę się dublować i nie mam tyle kasy, żeby to wszystko zdobyć... Na szczęście jest ebay, bo tu Eddi kosztuje w przeliczeniu prawie 200 zł!

To tak jak ja :-) Mamy już lalkę Emilkę, którą Mi dostała od bratostwa na Gwiazdkę i od tego się zaczęło. Teraz dokupiłam jej Eddiego - słoń który gra, Robala na przyssawkę i zestaw magnetycznych robali. Zabawki są ekstra, choć Eddi jeszcze nieco za poważny (no ale jest od 0 do 36 ;-)). Za to Robal i Lala są przekochane. Klocko-robale będą na DD.

WESOŁE KLOCKI MAGNETYCZNE LAMAZE PREZENT DLA .. (1041705078) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE LALKA EMILKA od 0 m-cy TERAZ RABAT 10% (1056130932) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE!!! kolorowy robaczek :-) od 6 m RABAT 10% (1042802175) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE słoń muzyczny od 0m TERAZ RABAT 10% (1042802180) - Aukcje internetowe Allegro

I marzy mi się jeszcze mnóstwo z tego typu, ale nie chcę się dublować i nie mam tyle kasy, żeby to wszystko zdobyć... Na szczęście jest ebay, bo tu Eddi kosztuje w przeliczeniu prawie 200 zł!

Ale super są te zabawki:-DPowiem wam, że mi chyba taką samą radość sprawia kupowanie tych zabawek jak Julce zabawa:tak:

mam do was takie pytanie ... bo wiem ze ciezko dostac okularki takie dla naszych maluchow a agatka bardzo je lubi !! jesli ktoras z was bylaby zainteresowana takimi todajcie znac bo moge wam kupic w markusi u mnie /sa chyba po 35zl/ bo na allegro sa po 39,90 !! i tylko u jednego sprzedawcy !!

kolorkow jest kilka: zolty, niebieski, zielony, rozowy /tai w ciapki jak agatki/
http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/bb/okularki+ochronne+baby+banz+zielone.html

Ostatnia edycja:
reklama
Ogólnie wygląda na żywo dość "plastikowo". Ale jest bardzo stabilne, regulacja wysokości działa prosto i dobrze:) Czyli estetyka na 3 , a funkcjonalność na 5 :-)
A to dobrze, że funkcjonalność wysoko oceniasz bo to + bezpieczeństwo to jednak jak dla mnie podstawa ;-) Ja się jednak zdecyduję na to krzesełko :-)
jak dla mnie pieronem drogie !! cztery stowy a nie ma nic wiecej niz babyono za 250 !!!
KRZESEŁKO KWIATEK DO KARMIENIA BabyOno REGULOWANE (1045759212) - Aukcje internetowe Allegro
Wiem, że wygląd nie jest najważniejszy, ale jednak fajnie jak cieszy oko ;-) A mi się ten kwiatek nie podoba... zresztą chłopak i kwiatek hihi to nie bardzo:-p
Mea, co do puzzli piankowych to ja jednak polecam te większe 30x30 ;-) Kupiłam Maćkowi 2 zestawy: samochody i owoce i robią za dywanik do zabawy :-) Uważam jednak, że i tak trzeba pilnować dziecko bo tam są takie małe elementy i Maciek co chwilę je wyciąga i wpycha do buzi... przy tych mniejszych puzzlach są pewnie jeszcze mniejsze, więc ryzyko połknięcia większe ;-)

Kiedyś pytałam o preparaty na ukąszenia i pediatra powiedział mi, że kremy na komary nie nadają się bo albo są nie dla dzieci, albo są nieskuteczne:no: Jeśli już koniecznie trzeba posmarować to mówił, że w ostateczności można użyć Boiron Dapis... kosztuje około 13zł ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry