reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Mea, basen z kulkami fajny, ale chyba za kilka m-cy jak Agacia będzie siedzieć. Stasiek miał podobny bajer z kulkami, było fajne, ale bez szału. Puzzle piankowe też ok, ale te są małe, lepszy jest rozmiar ok 30cm. Ogródek też super sprawa, sama chciałam kupić, podpowiedziałam chrzestnej, ale zaszła pomyłka i kupiła Chicco, które narazie stoi w pudle (jest od 12 m-cy)
CHICCO edukacyjny STOLIK 2w1 +KLOCKI +AVENT GRATIS (1052982796) - Aukcje internetowe Allegro
Ja Frankowi kupiłam książeczkę, właśnie dziś mi przyszła
KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA LAMAZE PREZENT DLA ... (1041712840) - Aukcje internetowe Allegro
Generalnie uwielbiam produkty Lamaze, są bardzo pomysłowe.

reklama
wiecie co dzisiejszy dzien natchnal mnie ze trzeba by temu mojemu maluchowi kupic cos na dzien dziecka!! no i nie wiem co kupic !! przegladam allegro ale
1. maty, karuzele - nie bo mam
2. hustawki itp - nie bo nie che kolejnego mebla !!
3. pchacze czy inne takie to jeszcze nie ten czas !!!

myslalam o basenie dmuchanym i pileczkach !! z mysla o ogrodzie !!no i pileczki to i do wanny sie nadaja ...
BASENIK ŻABKA , MIEKKIE DNO , DASZEK - NOWOŚĆ (1046708959) - Aukcje internetowe Allegro
DUŻE BEZPIECZNE PIŁECZKI/ KULKI DO BASENU,KOJCA (1046361979) - Aukcje internetowe Allegro

to po pierwsze ...

po drugie
bardzo lubie te puzzle - to ponadczasowa zabawka i zeby to mialo sens to kilka paczek jak nic - wtedy mozna ulozyc z tego miekki dywanik /izoluje wiec na trawe jak znalazl oraz jest to pianka amortyzujaca jak sie w to przywali/ no a kiedys mozna z tego ukladac domki i inne zabawy ...
PUZZLE PIANKOWE LITERKI+CYFERKI 36 szt. 13x13cm! (1042254691) - Aukcje internetowe Allegro

po trzecie
LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5+KUBUŚ (1038836123) - Aukcje internetowe Allegro
to mi sie podoba ale ta cena !!!! mariusz by mnie chyba zjadl jak bym zabawke kupila za taka kase !!!

a moze wy mi cos podpowiecie ??

To z takich tańszych zabawek moja Julka lubi miękką piłeczkę i klocki też miekkie. Lubi patrzeć jak bączek się kręci:-D. Kupiłam jej ostatnio taką szeleszczącą książeczkę i takie grające małe zwierzątka i też jej sie podoba:-D. Ale ten muzyczny ogródek jest super:-), tylko fakt nie jest tani i też troche miejsca zajmuje pewnie :wściekła/y:. A ja i tak juz "potykam" sie o akcesora mojej córci:happy2:

To z takich tańszych zabawek moja Julka lubi miękką piłeczkę i klocki też miekkie. Lubi patrzeć jak bączek się kręci:-D. Kupiłam jej ostatnio taką szeleszczącą książeczkę i takie grające małe zwierzątka i też jej sie podoba:-D. Ale ten muzyczny ogródek jest super:-), tylko fakt nie jest tani i też troche miejsca zajmuje pewnie :wściekła/y:. A ja i tak juz "potykam" sie o akcesora mojej córci:happy2:
ja mam muzyczny ocean, i Filipkowi nawet sie podoba, podejrzewam, ze za jakieś 2 miesiące będzie mu łatwiej sie tym samodzielnie bawić, bo sięgnie doo przycisków grających.

Mea, basen z kulkami fajny, ale chyba za kilka m-cy jak Agacia będzie siedzieć. Stasiek miał podobny bajer z kulkami, było fajne, ale bez szału. Puzzle piankowe też ok, ale te są małe, lepszy jest rozmiar ok 30cm. Ogródek też super sprawa, sama chciałam kupić, podpowiedziałam chrzestnej, ale zaszła pomyłka i kupiła Chicco, które narazie stoi w pudle (jest od 12 m-cy)
CHICCO edukacyjny STOLIK 2w1 +KLOCKI +AVENT GRATIS (1052982796) - Aukcje internetowe Allegro
Ja Frankowi kupiłam książeczkę, właśnie dziś mi przyszła
KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA LAMAZE PREZENT DLA ... (1041712840) - Aukcje internetowe Allegro

A powiedz mi jakiej dlugosci jest ta ksiażeczka?Podoba mi sie:tak:

po drugie
bardzo lubie te puzzle - to ponadczasowa zabawka i zeby to mialo sens to kilka paczek jak nic - wtedy mozna ulozyc z tego miekki dywanik /izoluje wiec na trawe jak znalazl oraz jest to pianka amortyzujaca jak sie w to przywali/ no a kiedys mozna z tego ukladac domki i inne zabawy ...
PUZZLE PIANKOWE LITERKI+CYFERKI 36 szt. 13x13cm! (1042254691) - Aukcje internetowe Allegro

po trzecie
LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5+KUBUŚ (1038836123) - Aukcje internetowe Allegro
to mi sie podoba ale ta cena !!!! mariusz by mnie chyba zjadl jak bym zabawke kupila za taka kase !!!
a moze wy mi cos podpowiecie ??

Puzzle piankowe kupiła moja mama dla Misi i mówi, że są świetne. Jakieś takie ze wszystkimi cyferkami i literkami zdobyła. Można z tego zrobić miękki a'la dywan i turlać się po tym. A ten muzyczny ogródek też kupiłam (któraś pokazała i mi przypasował), ale używkę. Już jest w Łodzi i rodzice twierdzą, że jest boski. Co do innych rzeczy to nie wiem co jeszcze można kupić. My na DD szukamy krzesełka do karmienia. A właściwie na chrzciny i 7 miesięcy, bo wtedy dotrzemy do Polski ;-)

To tak jak ja :-) Mamy już lalkę Emilkę, którą Mi dostała od bratostwa na Gwiazdkę i od tego się zaczęło. Teraz dokupiłam jej Eddiego - słoń który gra, Robala na przyssawkę i zestaw magnetycznych robali. Zabawki są ekstra, choć Eddi jeszcze nieco za poważny (no ale jest od 0 do 36 ;-)). Za to Robal i Lala są przekochane. Klocko-robale będą na DD.

WESOŁE KLOCKI MAGNETYCZNE LAMAZE PREZENT DLA .. (1041705078) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE LALKA EMILKA od 0 m-cy TERAZ RABAT 10% (1056130932) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE!!! kolorowy robaczek :-) od 6 m RABAT 10% (1042802175) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE słoń muzyczny od 0m TERAZ RABAT 10% (1042802180) - Aukcje internetowe Allegro

I marzy mi się jeszcze mnóstwo z tego typu, ale nie chcę się dublować i nie mam tyle kasy, żeby to wszystko zdobyć... Na szczęście jest ebay, bo tu Eddi kosztuje w przeliczeniu prawie 200 zł!

To tak jak ja :-) Mamy już lalkę Emilkę, którą Mi dostała od bratostwa na Gwiazdkę i od tego się zaczęło. Teraz dokupiłam jej Eddiego - słoń który gra, Robala na przyssawkę i zestaw magnetycznych robali. Zabawki są ekstra, choć Eddi jeszcze nieco za poważny (no ale jest od 0 do 36 ;-)). Za to Robal i Lala są przekochane. Klocko-robale będą na DD.

WESOŁE KLOCKI MAGNETYCZNE LAMAZE PREZENT DLA .. (1041705078) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE LALKA EMILKA od 0 m-cy TERAZ RABAT 10% (1056130932) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE!!! kolorowy robaczek :-) od 6 m RABAT 10% (1042802175) - Aukcje internetowe Allegro
* LAMAZE słoń muzyczny od 0m TERAZ RABAT 10% (1042802180) - Aukcje internetowe Allegro

I marzy mi się jeszcze mnóstwo z tego typu, ale nie chcę się dublować i nie mam tyle kasy, żeby to wszystko zdobyć... Na szczęście jest ebay, bo tu Eddi kosztuje w przeliczeniu prawie 200 zł!

Ale super są te zabawki:-DPowiem wam, że mi chyba taką samą radość sprawia kupowanie tych zabawek jak Julce zabawa:tak:

mam do was takie pytanie ... bo wiem ze ciezko dostac okularki takie dla naszych maluchow a agatka bardzo je lubi !! jesli ktoras z was bylaby zainteresowana takimi todajcie znac bo moge wam kupic w markusi u mnie /sa chyba po 35zl/ bo na allegro sa po 39,90 !! i tylko u jednego sprzedawcy !!

kolorkow jest kilka: zolty, niebieski, zielony, rozowy /tai w ciapki jak agatki/
http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/bb/okularki+ochronne+baby+banz+zielone.html

Ostatnia edycja:
reklama
Ogólnie wygląda na żywo dość "plastikowo". Ale jest bardzo stabilne, regulacja wysokości działa prosto i dobrze:) Czyli estetyka na 3 , a funkcjonalność na 5 :-)
A to dobrze, że funkcjonalność wysoko oceniasz bo to + bezpieczeństwo to jednak jak dla mnie podstawa ;-) Ja się jednak zdecyduję na to krzesełko :-)
jak dla mnie pieronem drogie !! cztery stowy a nie ma nic wiecej niz babyono za 250 !!!
KRZESEŁKO KWIATEK DO KARMIENIA BabyOno REGULOWANE (1045759212) - Aukcje internetowe Allegro
Wiem, że wygląd nie jest najważniejszy, ale jednak fajnie jak cieszy oko ;-) A mi się ten kwiatek nie podoba... zresztą chłopak i kwiatek hihi to nie bardzo:-p
Mea, co do puzzli piankowych to ja jednak polecam te większe 30x30 ;-) Kupiłam Maćkowi 2 zestawy: samochody i owoce i robią za dywanik do zabawy :-) Uważam jednak, że i tak trzeba pilnować dziecko bo tam są takie małe elementy i Maciek co chwilę je wyciąga i wpycha do buzi... przy tych mniejszych puzzlach są pewnie jeszcze mniejsze, więc ryzyko połknięcia większe ;-)

Kiedyś pytałam o preparaty na ukąszenia i pediatra powiedział mi, że kremy na komary nie nadają się bo albo są nie dla dzieci, albo są nieskuteczne:no: Jeśli już koniecznie trzeba posmarować to mówił, że w ostateczności można użyć Boiron Dapis... kosztuje około 13zł ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry