reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

wiesz jak patrze na ceny uzywek to chyba kuie sobie nowa na allegro ... uzywane wcale nei sa tansze niz nowe !!! a to dziwne ...
no chyba ze mozesz zaytac ...
elastyczna, dobra gatunkowo /ale tam pewnie tylko takie maja/ ... ja mam teraz 5,2m i jest ok /mimo moich gabarytow sporo wisi!!/ a kolor to zalezy jaki by byl ... zielenie, czerwienie, niebieskie ... to moje kolorki :)

Tak Mea masz rację, używane chusty wcale nie są tanie, bardziej opłaca się kupić nową...

Ceny używek są takie, bo z reguły są to już chusty złamane, czyli bardziej miękkie i lepiej się układające. Wbrew pozorom przy tkanej ma to znaczenie. A poza tym te co oglądasz na allegro to są takie No-Name. Za firmę się jak zawsze płaci. To tak jak z wózkiem czy fotelikiem samochodowym ;-) Możesz kupić coś za 100 czy 200 zł, ale ja się zawsze zastanawiam czy warto oszczędzić na bezpieczeństwie dziecka? Zrobiłam ten błąd, kupiłam używany wózek i całe szczęście, że pękł pod blokiem i mogłam dodźwigać go do domu. A teraz pomyśl, że to chusta i że pęka na ulicy. Wiem, drastyczny przykład, ale bywało już tak. Przy czym chusta używana to chusta sprawdzona. Jeśli nie ma jakichś zaciągnięć itp to jest moim zdaniem o niebo lepsza. Sama mam Nati używkę kupioną na forum od znajomej znajomej. Dałam 150 zł z wysyłką i wiem, że sprzedam ją za podobną cenę (jak będę chciała sprzedać). Tej z allegro nie sprzedaż, bo jej nikt, kto się trochę na tym zna, nie kupi. I tyle w kwestii.

Widze ze masz sentyment do Łodzi?:-)

AKOZA jak cie stac to kupuj x-landera:tak:mi osobiscie podobaja sie te co maja 3 kólka:tak:no ale za 300 to chyba nie kupisz:no::-(sama bym kupila za tyle:tak:

Dziewczyny a co sadzicie o wozku Coneco Flash?

Nie wiem czy mnie stać, zobaczymy ;-) Niedlugo chrzciny ;-) No i kredyt na samochód wzięliśmy, więc i na wózek może coś skapnie z tego ;-) Chyba się zdecydujemy na x-landera. Mojemu spodobał się XT, więc kto wie...
A ten Coneco Flash w sieci ma dobre opinie, ale nie mam pojęcia jaki jest. Dowiedziałam się za to, żeby się wystrzegać Grako.

reklama
Ceny używek są takie, bo z reguły są to już chusty złamane, czyli bardziej miękkie i lepiej się układające. Wbrew pozorom przy tkanej ma to znaczenie. A poza tym te co oglądasz na allegro to są takie No-Name. Za firmę się jak zawsze płaci. To tak jak z wózkiem czy fotelikiem samochodowym ;-) Możesz kupić coś za 100 czy 200 zł, ale ja się zawsze zastanawiam czy warto oszczędzić na bezpieczeństwie dziecka? Zrobiłam ten błąd, kupiłam używany wózek i całe szczęście, że pękł pod blokiem i mogłam dodźwigać go do domu. A teraz pomyśl, że to chusta i że pęka na ulicy. Wiem, drastyczny przykład, ale bywało już tak. Przy czym chusta używana to chusta sprawdzona. Jeśli nie ma jakichś zaciągnięć itp to jest moim zdaniem o niebo lepsza. Sama mam Nati używkę kupioną na forum od znajomej znajomej. Dałam 150 zł z wysyłką i wiem, że sprzedam ją za podobną cenę (jak będę chciała sprzedać). Tej z allegro nie sprzedaż, bo jej nikt, kto się trochę na tym zna, nie kupi. I tyle w kwestii.
Masz rację Akoza, jednak te uzywane chusty po prostu nie są warte swojej ceny! Jakość ma olbrzymie znaczenie jak nosimy cięższe dziecko, dla poczatkujacych wystarczy zwykła chusta.
I powiem, że moja koleżanka, chustomama, była mile zaskoczona jakościa chusty tkanej Nati, którą kupiłam, stwierdziła, że materiał jest naprawdę miękki i nie ma sensu wydawać nie wiadomo ile pieniędzy na dobrą nową chustę;-)
Dlatego doradziłam dla Mea że dopóki Agatka jest mała smiało można kupić chustę elastyczną:tak: A chusty Mody Wrap cieszą się dobra opinią;-)

co do wózków to -lander tak, coneco szybko się psują, gracco zrobił kiedys rewelacyjny wózek Quatro de luxe, kiedyś był najlepszy;-) teraz juz niekoniecznie, omijaj też szerokim łukiem baby designe.
Dobre, tanie i bardzo wytrzymałe są wózki Tako, jednak ciężkie do pchania:-(
Dobre są tez wózki Hauck, tutaj masz przykładowy;-)
KURIER! TRÓJKOŁOWY HAUCK ROADSTER 3 I NOSIDEŁKO (972508705) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

**LOVI** Wielofunkyjna butelka z silikonu__230 ml_ (993579409) - Aukcje internetowe Allegro

z reka na sercu polecam! przyszla mi paczka w poniedzialek po wybrobowaniu z reka na sercu pisze ze nie mam bardziej praktyczniejszej rzeczy teraz do karmienia lyzeczka niz ta butla wielowunkcyjna !
-zero brudzenia
-dluzej cieple jedzonko a wiadomo ze karmienie troche zajmuje!
-nie mam juz lapek w miseczce lub zupki na podlodze bo malemu udawalo sie mi ja wytracac czasami
swietna rzecz !

Ja potrzebuje lekka spacerowke taka ktora zajmuje malo miejsca,chodzi mi o taka zeby zabrac do miasta na zakupy,zeby nie czyscic tego co mam po podworzu,nie bedzie jakos bardzo czesto uzywany.

reklama
Do góry