reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

noirel poczekaj aż Ci ( . ) ( . ) urosną i sama zobaczysz w jakich stanikach Ci będzie wygodniej. Ja po I porodzie byłam w szoku bo z małego B zrobiło się duże E :szok:i nawet ciężko było by znaleźć usztywniane na gąbce (w jakich chodziłam wcześniej) ;-)

reklama
12.jpg13.jpg15.jpg16.jpgpościel 2.jpg
Ja po swoich pierwszych dziewczynkowych zakupach :) to częś moich łupów :-) Ubranka plus dwie zmiany pościeli do łóżczka. A o ( .)( . ) to nawet wole nie pisac po pierwszej ciąży z dużego C zostało mi FF po 7 miesiącach karmienia nic nie zmalało!!! I teraz ciążę rozpoczęłam z FF. Strach się bac hehehe :szok::-Dpościel.jpg

noirel.. ja mam od zawsze duze cycki hehehe, nosze tylko usztywniane staniki z fiżbinką...

Jak urodziam asie to dziekowałam górze (i kolezankom za rady) ze kupiłam najtansze staniki, miękkie nieusztywniane do karmienia... nosisz je w dzien, nosisz je w nocy, cycki nie bolą, nie robią się zastoje, poza tym szkoda kasy an wypaśny stanik... ja sie pocilam po porodzie , wszytskie mi zółkły pod biustem....

Miałam jeden wyjściowy na spacer czy odwiedziny u rodziny, ale zawsze po noszeniu przez godzine czy dwioe bolały mnie piersi i czasem robiły sie jak kamienie.

Po 2 miesiacach zaczełam wiecej wychodzic wiec dokupiłam jeszcze jeden wysciowy a miekkie nosiłam tylko w nocy, albo gdy tamte dwa sie akurat prały albo suszyły.

tylko_chwila... mi z D zostałoF/G i też sie boje gdzie ja takie "spadochrony" badz "namioty" na moje donice kupie

kurcze,a ja mam na odwrót,za młodości miałam B/C ale po karmieniu zostało mi A/B dlatego wszystkie staniki mam super push-up:szok: teraz już mam D i wszystkie staniki mam za małe (R. mówi że takie mogły by mi zostać:-D) dlatego boję się że w miękkim staniku będą mi za bardzo latać:szok:

Kasienkadg- pościel jest z allegro, podaje link do sprzedawcy 024 Pościel 3 el. bawełna-satyna 100x135 ładna (2929290372) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co do baldachimów jestem takiego samego zdania jak Kitka_86 przy synku nie miałam teraz będę miała jeden bo jedną pościel zakupiłam w zestawie z prześcieradłem i wkładem i jest i baldachim do tego, ale nie wiem czy skorzystam z niego. Ja zwróciłam tlyko uwagę na to by pościel była większa od razu 100x135 bo dłużej posluży no i ochraniacz na szczebelki by był.

no ja raczej B/C i po porodzie specjalnie się to nie zmieniło, teraz mam 75 C i lekko uwiera,
a miękkie lepsze bo tak naprawdę (.)(.) będą sterczeć same przez się i nie trzeba nić podnosić :-p
tylko wg mnie w miękkich wkładki prześwitują i dlatego dobrze mieć jeden sztywny jak zakładasz obcisły t-shirt czy coś
ale z rozmiarem najlepiej poczekać i tak pod koniec ciąży coś wybrać i od razu nr większy :-p

reklama
Do góry