reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

czemu nie polecasz?ja jestem przyzwyczajona do usztywnianych i myślę że w takich mi będzie wygodniej

Ja też, ale na czas karmienia to jest najgorsze co możesz sobie zrobić. Cycki będą nabrzmiałe, obolałe. Każde usztywnione miejsce, czy fiszbina to ryzyko zapalenia i zastoju mleka w miejscu ucisku.

reklama
U mnie w poprzedniej ciąży najlepiej sprawdzały się biustonosze z H&M - z fiszbiną, ale poza tym miękkie, bawełniane. Niedrogie i wygodne. Bo faktycznie, jak sie przez kilka m-cy nosi taki stanik non stop, to wygoda jest ważna... jeden "wyjściowy", koronkowy wystarczy :tak:

moja sis miała Quinny trójkołowy i była zadowolona,dobrze się prowadził w każdym terenie,ale nie wiem jaki dokładnie model.

Jeśli chodzi o wózki bebetto to są rzeczywiście ładne, waga porównywalna do innych wózków, też chciałam kupić wózek bebetto luca, ale po dwóch wizytach w sklepie i testowaniu go stwierdziłam, że lekki nie jest, na minus są ciężkie gondole i duże rozmiary i trudność złożenia wózka. Porównywałam z X lander x move, który składa się w oka mgnieniu, zależy co komu będzie potrzebne, ja szukam wózka którego rachu ciachu zapakuje do auta, bo mieszkam na wygnaniu, siły nie mam, więc wózek muszę brać ze sobą żeby nie taszczyć dziecka tylko w foteliku. Na plus dla bebetto to świetne sprężynowe amortyzatory. Najlepiej sobie nimi pojeździć, niby fajnie ale jak się porówna z x landerem to jednak kiepsko.

Marciosz - no przy takiej roznicy cenowej to wiadomo ze Xlander wypadnie lepiej;) Ja nie zamierzam duzo pakowac go do auta bo mieszkam w miescie i mam wszedzie blisko, wiec nie bedzie takiej potrzeby. A jesli chodzi o model LUCA to on wazy 12,8kg wiec moim zdaniem to chyba nieduzo?;> Mieszkam tez na parterze i do pokonania bede miala jakies 10schodów w sumie:-D Moi rodzice na 1 pietrze wiec tez niewysoko a u tesciow winda jest;) Niestety tego LUCA nie widzialam jeszcze na zywo bo w sklepie beda go miec w przyszlym tyg, ale mieli SOLARISA i nawet przy jego wadze prawie 15kg wydawal sie lekki:confused:

P.S. Xlander XA widzialam z fotelikiem przeceniony na 1699zł, ale one maja tak malo kolorow do wyboru, ze podoba mi sie tylko rozowy - ale mysle ze mojemu synowi niekoniecznie by sie spodobal:-D

Ostatnia edycja:
Kasienkadg tak z tą kolorystyką to rzeczywiście się nie popisali :p Ja chyba dokonam zakupu X move, też bym chciała różowy ale muszę czekać do 24 stycznia, kiedy to dowiem się czy moje Maleństwo też przystanie na róż czy będzie chłopcem :)
Jak oglądniesz na żywo Luca to daj znać. :)

reklama
Do góry