reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

ja tu wpadłam z tworzeniem listy a widzę że już nanulinka wyczerpała temat haha świetnie dzięki bardzo!!

Co do ubranek to ja w pierwszych 3 miesiącach w ogóle bym darowała sobie strojenie brzdąca, bo to dla mam a nie dla niego fajne. Ja tam kupuje tylko body i śpioszki, dwa sweterki może na spacerek, żadnych bucików bo maluch i tak to zgubi zaraz i tyle:) Zresztą śpioszki same w sobie są takie słodkie :p A nasze maluchy będą majowe więc chłód im raczej nie grozi :)

reklama
Ja myślę, że dobrze by było stworzyć taką naszą podstawową. I każda sobie ją pod siebie dopasuje. Bo przecież różne będą nasze dzieci i nasze potrzeby

Ja po przeczytaniu tych list, które tu zostały wystawione już mam zarys tego co będę potrzebowała, ale i tak zacznę to kupować tak koło marca/kwietnia ;)

ja planuje na lato miec ok 8-10 bodziaków z kr rekawkiem, 2-3 szt kr spodenek, 4 szt spioszków, 4 połśpiochów, ze 2 sweterki, 1 spodnie najlepiej ogrodniczki 1 jakis cieplejszy komplecik na typowo zimne dni, czapeczki letnie 2 szt i bawełniane ze 3 szt, niedrapki 2 szt. mozna dodac ze 2 rampersiki i 3 pajacyki do spania na chłodniejsze dni.

dałyście czadu z listami :-) i są bardzo szczegółowe, fajna sprawa. Też na początek stawiałabym raczej na wygodę malucha i głównie myślę o bodziakach niż kaftanikach.
Mysiak - ubraniową rozpiskę mam podobną do Twojej :-) pozostałe rzeczy pielęgnacyjne itd. powoli sobie będę dopisywać, ale dobrze wiedzieć, na co zwrócić uwagę.

Co do obcinania paznokci, to kilka dziewczyn z mojego otoczenia używało obcinacza - wg nich był o wiele bezpieczniejszy od nożyczek, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia

owoce poczynań lumpowych dzisiejszych - wydałam całe 17zł:)

IMAG1577.jpgIMAG1578.jpgIMAG1579.jpgIMAG1581.jpgIMAG1582.jpgIMAG1583.jpgIMAG1584.jpgIMAG1585.jpg na żywo ładniejsze są:p

Ulala ale listy:-) Dla mnie zielonej matki polki super;D

Ja sie glownie nad ubrankami glowie - zebym nie kupila za malo i ciagle musiala prac, no a z drugiej strony zeby za duzo nie bylo,zeby maluch zdazyl je zalozyc:eek:

reklama
Nanu super. Ja takie porcięta jak na ostatnim zdjęciu uwielbiałam. Fajnie wyglądają i są wygodniutkie :tak:

Ja moje zakupy już do prania wrzuciłam, więc się niestety nie pochwalę od razu.

Do góry