reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy majóweczek

Framama, właśnie w tym rzecz że ja nigdy nie "prowadzałam" się z wózkiem i nie mam zielonego pojęcia czy będę się przesiadać od razu na parasolkę, czy będę bujać dużo ;-), wiem tylko że nie podobają mi się takie z trzema kółkami więc takie odpadają, ale to jedyne co mogę w tym temacie na razie powiedzieć.. jestem totalnie początkująca jeśli chodzi o wózki.. i zanim wybiorę się oglądać do sklepu, żeby zobaczyć cokolwiek chciałabym poznać trochę cennych rad doświadczonych mamuś.

a linka jak najbardziej możesz podesłać:-)

Pierwsze podstawowe pytanie dla mnie. Po jakim terenie będziesz tym wózkiem częściej jeździła (las, park, czy raczej ulice )- od tego zależy jakie koła), jak często odwiedzasz centra handlowe na takie typowy shopping - tu możliwość montowania fotelika się przyda lub nie.
Ważne jest jak często będziesz wózek wnosiła - znosiła ze schodów.

reklama
Zapominajka, najczęściej to będą ulice i ewentualnie park, ale raczej taki z chodnikami dla spacerowiczów,chociaż do rodziców na wieś też będę jeździć, ale po lasach nie będę się przechadzać z wózkiem. wnosić po schodach raczej nie będę, ale do samochodu sama czasem będę wkładać, więc musi być lekki..

zwolenniczką shoppingów też nie jestem, ale pewnie od wielkiego dzwonu będzie konieczność z bąblem się wybrać..

Ostatnia edycja:
Jak ja zazdroszcze tym z Was które zakup wózka maja juz za soba!! Ja juz dwa razy myslałam,ze mam wybrany wózek,z czasem mi ten zachwyt mijał i znowu nie wiem jaki wózek kupic.

Zwariuje...:-D

J-ulka ja po swoich dość nietrafnych doswiadczeniach z wózkami przy córeczke zwracałam uwagę na ::
1.możliwość bujania
2.zeby spacerówka była fajna,duża ,szczelna
3.zeby gondola była duża

i tak jak Elsa wybrałam espiro modena. u jestem zachwycona.oczywiście zobaczymy jak to będzie w użytkowaniu,ale póki co ma wszystko to co chciałam mieć.

versa dla mnie baza iso-fix kupiłam tylko i wyłączenie dlatego ,żeby nie zapisac za każdym razem fotelika w pasy. niestety sama baza jest droższa od wózka.

J-ulka ja chyba zimę przechodzę z Małym następną zimę w spacerówce z espiro. a na wiosnę kupę Maclarena (parasolkę) bo ja ten wózek uwielbiam.
dla Frani miałam brązowo-rózowy ,więc raczej Bruno nie będzie w nim jeździł.
J-ulka nie wiem czy jest sens wklejać linka , bo tej koleżanki jest 3 kołowy. ale Ci wstawię.

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2013 sklep internetowy: CASUALPLAY S4 (2w1) wózek spacerowy + gondola NEWMOON
plus fotelik tej samej firmy. taki rozkładany. chyba całość za 1000.

Framama, dzięki za wszelkie wskazówki, poczytam o tych modelach o których piszesz i może uda mi się coś wybrać.. na chwilę obecną spisuję dobre uwagi i jak już pójdę do sklepu zobaczyć co i jak to będę wiedziała przynajmniej na co zwrócić uwagę:tak: bo w ostateczności kupimy pewnie na necie wózek- bo chyba taniej wyjdzie, ale chcę przynajmniej mieć pojęcie co kupuję:-)

Dziewczyny czy kupujecie pasy poporodowe? Macie jakies doswiadczenia, ktore sa najlepsze? Ja w poprzedniej ciazy mialam taki zapinany na rzep i ciezko bylo mi go samej dobrze naciagnac aby go zapiac i wlasnie sie zastanawiam czy taki na haftki lub wkladany nie bedzie lepszy?!

Anetka pewnie tak! tylko narazie o tym nie myśle. pewnie jak się Mały urodzi to wtedy będę przeszukiwać internet. no ja to zamierzam odrazu brać się za siebie!zeby na spotkaniu sierpniowym nad morzem z majówkami ładnie wyglądac.

reklama
Anetka pewnie tak! tylko narazie o tym nie myśle. pewnie jak się Mały urodzi to wtedy będę przeszukiwać internet. no ja to zamierzam odrazu brać się za siebie!zeby na spotkaniu sierpniowym nad morzem z majówkami ładnie wyglądac.

Framama co za spotkanie???? Chyba coś przegapiłam (albo nie doczytałam:dry:) Ja też chcem :sorry2:

Asia no wstępnie mówiłyśmy o spotkaniu nad morzem z początkiem sieprnia chyba gdzieś w Trójmieście :cool2:

dlaczego moderator nie jest zaproszony :confused::-D

Ja pasa poporodowego nie miałam i nie wiem do czego on.

Do góry