reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy majóweczek

jak dla nie foteliki tylkoMaxi Cosi, większość wózków jest kompatybilna z nimi trzeba tylko dokupić adaptery ale to groszowa sprawa ;) Wiem że Mamas and Papas Graco, Mothercare robią swoje travel systemy z fotelikami ale jak je oglądałam to jakieś mi się takie 'zabawkowe' wydawały...

reklama
J-ulka musisz zstanowić się cojest dla Ciebie najwazniejsze:
1. czy wózek ma mieć strętne koła
2.czy powinien się bujać (tzn być na paskach czy wahaczach)
3. i czy po gondoli chcesz odrazu przesiadać się na spacerówkę typu parasolka.

ja z tym co oglądałam podobały mi się
x-landery, espiro modena, tako , tako -laret; i nie wiem co tam jeszcze.

prawie zawsze możesz kupić do kazdefo wózka fotelik maxi cosi.

sembo ja tez mam baze do fotelika isofix

j-ulka jak chesz to wstawie linka do wózka ,które chce sprzdac moja kolezanka .może Ci się spodoba

Framama, właśnie w tym rzecz że ja nigdy nie "prowadzałam" się z wózkiem i nie mam zielonego pojęcia czy będę się przesiadać od razu na parasolkę, czy będę bujać dużo ;-), wiem tylko że nie podobają mi się takie z trzema kółkami więc takie odpadają, ale to jedyne co mogę w tym temacie na razie powiedzieć.. jestem totalnie początkująca jeśli chodzi o wózki.. i zanim wybiorę się oglądać do sklepu, żeby zobaczyć cokolwiek chciałabym poznać trochę cennych rad doświadczonych mamuś.

a linka jak najbardziej możesz podesłać:-)

J-ulka też sie nad tym zastanawialiśmy, nawet byliśmy bliscy kupienia samego głębokiego - niedrogiego, a później nawet droższej porządnej spacerówki, bo też wiele słyszałam że w tych 3w1 spacerówki są do bani i tak się po roku czy wcześniej kupuje spacerówkę, ale zdecydowaliśmy się w końcu na 2w1, gdy zobaczliśmy espiro modenę plus jak dziewczyny fotelik maxi cosi ze względu na wynik w crash testach;
dla mnie najważniejsze było, że są pompowane koła, bo u nas straszne wertepy, na skrętnych mi nie zależało, bo i tak musiałabym je blokować - ale skrętne dobrze się ponoć sprawdzają w wąskich pomieszczeniach, sklepach itp; solidność wykonania, czyli żadnego odstającego plastiku typu "made in china"; możliwość bujania jak w starych wózkach, dość pokaźnej gondoli no i porządnej spacerówki, która akurat mnie ujęła w tym wózku - jest dobrze zabudowana i zimą mam nadzieję wiatr nie będzie w niej hulał;

tylko że te kompakty są dość ciężkie, więc to zależy czy wózek będziesz wnosić na któreś piętro, no i czy do bagażnika się zmieści;

Framama też uważam, że kolory na żywo są o niebo ładniejsze :)

według mnie bazy isofix przydatne są gdy dziecko korzysta z pierwszego fotelika. bo jak starsze to fotelik raczej "na stałe" przymocowany w samochodzie (no chyba że ktoś ma dwa samochody a jeden fotelik)
czasami te bazy kosztują tyle co fotelik więc się zastanawiam czy jest sens inwestować jak można wydać na coś innego chyba że te bazy mają jakieś inne zalety
ja myślałam o foteliku cybex aton 2

Elsa, właśnie mi uświadomiłaś że muszę zwracać też uwagę na wagę wózka, bo niestety mam problemy z przepukliną pachwinową, więc dźwiganie u mnie odpada.. co prawda mam windę w bloku, ale do samochodu trzeba przecież wtargać wózek. co do pompowanych kół już mnie kiedyś dziewczyny na tym forum przekonały, co do sprawnego manewrowania na zakrętach też!
a wracając do wypowiedzi Framamy, od czego zależy czy po gondoli przesiadasz się na spacerówkę typu parasolka, czy też na inną?

a ja mam pytanie nie w temacie wózków.. czy może któraś z Was orientuje się czy do laktatora elektrycznego Tommee Tippee pasuje lejek firmy Medela, bo nigdzie nie mogę znaleźć lejków Tommee żeby dokupić?

reklama
Olga, dzięki za linka na pewno się wybiorę, chociaż nie lubię jak mi ktoś coś wciska na siłę a podejrzewam ze tam przedstawicieli zachęcających do kupna właśnie ich wózków będzie sporo.. ale może mi pomoże takie zapoznanie się z ofertami:tak:

Do góry