reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

biedroneczka- na oczy mi padlo, piszac ostatniego posta reke bym dala sobie ucicac ze widze 2 lata2 miesiace ... itd :) to rzeczywiscie za mala by wydmuchac :)

reklama
biedroneczka1990

ja szczerze mówiąc to ja bym tego nie stosowała.... punkt C - do odkurzacza??? jakiś żart... Jedną ręka trzymasz dziecko, jego łapki , druga wsadzasz końcówkę do noska a jeszcze trzeba włączyć odkurzacz i dziecko Ci ryczy bo się boi szumu odkurzacza?.. Może skuteczne ale spróbuj na sobie najpierw:-)

Mi to jak dziecko kichało wszystko z siebie wyrzucało... ale używałam Fridę przed snem. A co do zalegania kataru i bakterii no to masz rację ale czy korzystanie z brudnej rurki odkurzacza jest lepsze?

Ostatnia edycja:
biedroneczko - mialam to! jest genialne, podlancza sie do odkurzacza i caly katarek jest wciagniety w ciagu sekundy z jednej dziurki! Ja tez polecam. Wlasnie musze kupic bo kiedys odciagalam katarek synkowi i zapomnialam odlozyc moj maz usiadl na to a z tylu spodni mial wiazanke kluczy...! PEKŁO :((

lecz trzeba pamietac by odkurzacz byl z regulacja ssania, trzeba na minimalnej sile ssania podlanczac

A CO DO DMUCHANIA NOSKA DZIECIAKOW moje roczne dziecko juz umialo aleeee nie dokladnie i zawsze zostawalo, nie ma to jak frida odciaga blyskawicznie caly katarek. Oczywiscie placzu przy tym bylo ale to tylko chwila

Ostatnia edycja:
My już od dawna używamy "Katarka" - jest super. Ja Fridą się męczyłam przy pierwszym katarze, o mało płuc nie wyplułam. Potem znalazłam w necie informację o Katarku.
Brudna rurka z odkurzacza nie ma znaczenia, bo to ma swoją osobną rurkę i ssanie odkurzacza wytwarza próżnię, która odciąga smarki. Nie mamy nawet odkurzacza z regulacją, odciągamy tak, jak jest i jest w porządku - owszem, testowałam na sobie samej. Kuba nigdy się nie bał, nawet po jakimś czasie sam sobie odciągał:-) A jego (na razie) nieudolne próby dmuchania nosa nie oczyściły go dokładnie.

Hehe cos wam pokaze co dzisiaj kupilam, nawet nie wiem czy to dziewczynka ale czasami chodze na ciuchland i kupilam takie cos za 3 f. Hehe jak bedzie chlopiec to trudno dam komus w prezencie hehehe

Załączniki

• 20121108_192533.jpg
    20121108_192533.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 40
Eklerkaa - jakie słodkie różowiótkie wdzianko, aż się pycho samo uśmiecha na ten widok, nic tylko takie dziecię w nim schrupać :laugh2:

Co do Katarka też słyszałam, że jest skuteczne i bezpieczne, ale na żywo nie widziałam tego w akcji :)

ja z ubrankami czekam na carbooty :) tam za parę groszy można kupić siatki ciuchów. Ja się bardzo ciesze bo mam już dla maluszka koszyczek do spania z materacem i podstawką i drugi z rączkami a'la nosidełko :)

A ja dziś dostałam takie info od kumpeli:

Przy okazji - jeśli chcecie to wanienkę i wózek już macie:) ciuszków 4
tony:) rożki 2:) kurteczki, chusteczki czapeczki i rękawiczki też:)
materac do wózka:) i w ogóle mnóstwo wszelakiej masci rzeczy:) zatem
rozglądaj się za designerskim łóżeczkiem:):)

że od nich sporo dostaniemy to wiedziałam,ale że wózek to nie sądziłam. Ich mała kończy roczek w sobotę... W maju chcą ja na parasolkę przerzucić i ich wózek sięzwolni:) może nie jest to mój wymarzony mutsy (mają roan marita) ale jest i nie narzekali na niego..... Ale wieści - najpierw kumpel z łóżeczkiem, teraz to:) wyjdzie na to,że kupię pościel, kocyki i ręczniki i luz:)

Jaa tez tam kupuje na Carboodach xD hehe tez pojade z mezem na wyprawke tam. Ale u nas w miescie fajny ciuchland jest zabawki ubranka dla dzieci za darmoche prawie ze :) czasem tam zagladam i kupuje

reklama
Jaa tez tam kupuje na Carboodach xD hehe tez pojade z mezem na wyprawke tam. Ale u nas w miescie fajny ciuchland jest zabawki ubranka dla dzieci za darmoche prawie ze :) czasem tam zagladam i kupuje
a gdzie to:rofl2:bo i ja bym zajzala:-D
co do concorda jest leciutki, gondolka swoje wazy ale jak ktos chce lzejsza sa 3 rodzaje, proton,scout i ja mam sleeper najwieksza:-)ale wozek na wszelakie tereny, my tu plaze mamy i piaszczyste i kamieniste a wozek po kazdej pojedzie, nie wspomne lasow, gorek pagorek jak i sniegu..mialam Quinny Buzza i jak spadl snieg to nawet z drzwi nie wyjechalam bo deba stal, a concorda nawet nie czulam pchajac do z 17 kilowym dzieckiem

Do góry