reklama
ja mam zwykłe butelki tommy tippee i mały kolek nie miał
a tak niczego nie mam jeszcze
czekam na szafę i wtedy przejrzę ciuszki i wypiorę
z kosmetyków to mam tylko sudokrem i płyn do kąpieli nivea ale myślę nad tym oliatum
i chyba kupię kapturki na sutki do karmienia, drogie to??
a tak niczego nie mam jeszcze
czekam na szafę i wtedy przejrzę ciuszki i wypiorę
z kosmetyków to mam tylko sudokrem i płyn do kąpieli nivea ale myślę nad tym oliatum
i chyba kupię kapturki na sutki do karmienia, drogie to??
mavika
Fanka BB :)
Ja do pielęgnacji mam zamiar mieć:
- spirytus i waciki do pępka
- Emolium
- Bephanten
- oliwka (sama używam to w razie co się nie zmarnuje)
co do sudokremu to mam ale chyba nie będę używać. Kupiłam go dla siebie, żeby wygajać pryszcze i ranki ale tak mi wysuszył skórę na brodzie że wyglądałam jakbym zaryła o chodnik...
Do karmienia kupuję używany laktator Medela mini electric i butelkę albo Lovi albo Tommy Tippie bo podobno ma kształt najbardziej zbliżony do sutka, a ja chcę karmić piersią a butle mieć na wyjścia czy na cięższe czasy z pokarmem.
- spirytus i waciki do pępka
- Emolium
- Bephanten
- oliwka (sama używam to w razie co się nie zmarnuje)
co do sudokremu to mam ale chyba nie będę używać. Kupiłam go dla siebie, żeby wygajać pryszcze i ranki ale tak mi wysuszył skórę na brodzie że wyglądałam jakbym zaryła o chodnik...
Do karmienia kupuję używany laktator Medela mini electric i butelkę albo Lovi albo Tommy Tippie bo podobno ma kształt najbardziej zbliżony do sutka, a ja chcę karmić piersią a butle mieć na wyjścia czy na cięższe czasy z pokarmem.
MAMBaby PERFECT -Najcieńszy smoczek jedwabisty 0-6 (3028099020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja kupiłam taki smoczek,mam zamiar podać dopiero po skończonym miesiącu
ullana
Mamy październikowe 2007
ja przy Lili butelki kupiłam tak " na czarną godzinę" jakbym miała problem z karmieniem
te najmniejsze pojemności po jednej Avent, TT i Dr Browna antykolkową, ale z karmieniem się udało, więc używałam ich do herbatek, a potem kupiłam duże do kaszki
teraz też tak zrobię
do kąpieli używałam Oilatum na początku, a po 4 miesiącach kosmetyków Nivea, również krem na odparzenia i na słońce - Lili nie uczulały, a mnie pasował zapach i konsystencja ( sudokrem gorzej się spierał )
w szpitalu wykąpali ją w płynie J&J, to bardzo miała silne uczulenie, próbowałam też Hipp - uczulało, Skarb Matki był ok, ale trudno było dostać, więc zostałam przy Nivea
teraz też zacznę od Oilatum, a potem zobaczymy, co się sprawdzi
z kapturkami nie pomogę, bo nie musiałam używać
te najmniejsze pojemności po jednej Avent, TT i Dr Browna antykolkową, ale z karmieniem się udało, więc używałam ich do herbatek, a potem kupiłam duże do kaszki
teraz też tak zrobię
do kąpieli używałam Oilatum na początku, a po 4 miesiącach kosmetyków Nivea, również krem na odparzenia i na słońce - Lili nie uczulały, a mnie pasował zapach i konsystencja ( sudokrem gorzej się spierał )
w szpitalu wykąpali ją w płynie J&J, to bardzo miała silne uczulenie, próbowałam też Hipp - uczulało, Skarb Matki był ok, ale trudno było dostać, więc zostałam przy Nivea
teraz też zacznę od Oilatum, a potem zobaczymy, co się sprawdzi
z kapturkami nie pomogę, bo nie musiałam używać
Framama żebyś wiedziała, młody spał i budził się w nocy 2 razy na mleko, wypił i spać, i najpierw miał tak że od 21 spał do 1 melko i spał do 3-4 mleko i do 7, a potem od 19 do 3 i do 6 dwa razy się zdarzyło że miał słabą noc i trzeba go było bujać przez 2-3 godz ale akurat wypadła zmiana męża gorsze nocki zaczęły się z zębami koło 4 mc i trwały do 7, a teraz luzik, czasem się przebudzą na wodę czy coś ale raczej śpi od około 20 do 5-6 rano, mleko i śpi do 7.30-8, ale i tak marzy mi się pospać tak od 22 do 10 rano, albo poleżeć w spokoju rano, bo teraz nawet jak weekend i mogę w łóżku posiedzieć bo mąż młodego weźmie to on i tak po mnie skacze
U nas kapturki w ogóle się nie sprawdziły. Krem nivea do pupci niestety też nie dawał rady. Naszym góru był sudocrem oilatum drogie ale mega wydajne i b. dobre także myślę, że warto zainwestować. Mleczko nawilżające nivea też było super. Co do produktów J&J w szpitalu tym myli dzieciaczki i było ok. Butelki miałam tylko aventu i teraz też tak będzie;-) kolkę młoda miała tylko raz ale za to borykalismy się z zaparciami, zmiany mleka itp;/
Mojej sis synek był dosłownie mistrzem kolkowym miewał je codziennie. Męczył się baaardzo dopoki, któregos razu lekarka poleciła do wąchania kminek (wrzuca się na suchą patelnie łyżkę kminku i delikatnie się podsmaża. Jak zacznie intensywnie pachnieć trzeba przytrzymać przez 2-3 minuty pieluchę tetrową nad patelnia (żeby nasiąkneła zapachem) potem połozyc dziecku koło buźki. Po 5 minutach nie ma kolki:-) Młodemu pomagało zawsze:-) potem już się z sis tak wycwaniłyśmy, że bez pieluchy działałysmy:-)sis smażyła kminek, a ja krazyłam z dzieciem na rękach blisko kuchenki:-)
Mojej sis synek był dosłownie mistrzem kolkowym miewał je codziennie. Męczył się baaardzo dopoki, któregos razu lekarka poleciła do wąchania kminek (wrzuca się na suchą patelnie łyżkę kminku i delikatnie się podsmaża. Jak zacznie intensywnie pachnieć trzeba przytrzymać przez 2-3 minuty pieluchę tetrową nad patelnia (żeby nasiąkneła zapachem) potem połozyc dziecku koło buźki. Po 5 minutach nie ma kolki:-) Młodemu pomagało zawsze:-) potem już się z sis tak wycwaniłyśmy, że bez pieluchy działałysmy:-)sis smażyła kminek, a ja krazyłam z dzieciem na rękach blisko kuchenki:-)
reklama
Ja będę używać Nivea, chyba że okaże się, że jak Kuba ma bardzo suchą skórę, to Emolium.
Do pupy mamy robiony krem wypisany przez pediatrę - działa cuda, których nie potrafi żaden krem.
Co do osłonek na sutki, to nie są drogie. Ja miałam z Aventu, 20-kilka zł kosztowały.
Do pupy mamy robiony krem wypisany przez pediatrę - działa cuda, których nie potrafi żaden krem.
Co do osłonek na sutki, to nie są drogie. Ja miałam z Aventu, 20-kilka zł kosztowały.
Podziel się: