reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Dziewczyny mam pytanko - jakie kosmetyki kupicie dla maluszków? chodzi mi zarówno o to, co jest potrzebne (szamponik oliwka itd) oraz jakiej firmy, żeby nie uczulało (słyszałam że j&j jest pod tym względem najgorsze), bo nie wiem czy kupić od razu coś w stylu oillatum mustela czy zwykłych firm?
I jeszcze w kwestii butelek - to co w ogóle nie kupować przed porodem, bo jutro miałam zamawiać laktator i butelki z aventa, przekonana że jest to rzecz niezbędna

Ostatnia edycja:
Ja na liscie kosmetykow mam:
Octinosept+gaziki (ew.gaziki nasaczone spirytusem)
Plyn do kapieli NATLUSZCZAJACY (podobno po takim oliwka jest zbedna)
Linomag (mozna nim smarowac cale cialo dziecka jesli zajdzie taka potrzeba)
Alantan masc
Sudocrem

Gdzies czytalam madry poradnik odnosnie pielegnacji i stamtad mam ta liste. Bez zbednych rzeczy, ktore wcale nie beda potrzebne... No i jeszcze chyba bede tu musiala jakis krem z filtrem na lato dopisac prawda?

Myślę z kolei o Oilatum - wtedy nie trzeba już oliwki, bo to stosowała moja koleżanka przez pierwsze miesiące i bardzo sobie chwaliła, potem przeszła na serię Nivea i też była zadowolona;
zastanawiam się też zamiennie nad Bepanthenem i Linomagiem, bo słyszałam że ten pierwszy można też stosować na ew.pokaleczone sutki;
a butelkę choćby jedną jednak kupię w razie czego

Ostatnia edycja:
reklama
Ja czytalam, ze plyn do kapieli natluszczajacy Ziajka jest tez bardzo dobry. Sprobuje tego - a jak by dziec okazal sie jakims alergikiem, to wtedy bede stosowac inne. A Oilatum cenowo chyba dosc duzo wychodzi...

Do góry