reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

To prawda Oilatum dość drogie jest niestety, miałam z tym dylemat, ale raczej na początku kupię 1 opakowanie, a potem zobaczę
Kasienka jak wspomniałaś o Zajce, to przypomniało mi się,że tej firmy jest też jakaś maść czy żel na sutki, którego nie trzeba zmywać przed karmieniem, ale muszę poszukać nazwy, bo nie pamiętam

to ta maść: http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki_1/dla_dzieci_1/dla_mamy,prod:lano_masc_mamma_mia.html

przejrzałam produkty Ziaji i rzeczywiście mają cała serię dla dzieci i to niedrogą, myślę, że warte poważnego zastanowienia

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się chyba zdecyduję na kosmetyki z nivea... a jak będą uczulać to wtedy zmienię na emolienty. Co do emulsji natłuszczającej też się zastanawiałam ale boje się że dziecko będzie mi się wyślizgiwało z rąk, może nie jakoś bardzo ale wole nie ryzykować:-)

Nanu kącik Matyldy jest rewelacyjny!

jeśli planujecie smarować pupę niemowlaka linomagiem mascią to nie potrzebny jest Wam sudocrem.
ja będe smarować naprzemian linomag maść i bephanten.

myślę ,że szczególnie na początek mozna zainwestować w Oliatum lub Olian . szczególnie ,że po takiej kąpieli nie trzeba używać już nic. stosuje się tego niewiele.więc na długo starczy.
do przemywania pępuszka Octanistep i gaziki obowiązkowo.
myśle ,że warto tez zainwestować w butelki antykolkowe. a czy Aventu,Tommi,Medela,Mam,Mathercare to już kwestia gustu.

Ja butelki, smoczki uspokajaki bede miala LOVI. Nad laktatorem sie zastanawiam chociaz mialam mozliwosc obejrzenia na zywo recznego nowego tej firmy i jest naprawde super. Niestety elektrycznego nie mieli zeby porownac... chociaz pani powiedziala ze moze niedlugo sprowadzi to jak bedzie miala moge przyjsc zobaczyc.

Moja bratowa polecała mi na początek oilatum a pozniej kosmwtyki nivea

Też w takim razie na początek postawię na emolienty, a potem nivea czy ziaja, zobaczę, co będzie lepiej służyło, no chyba ze będę mieć małego alergika, butelkę kupuję raczej TT, a z laktatorem to się wstrzymam, najwyżej jak będzie potrzebny to mój mąż kupi go od ręki - tak sobie wymyśliłam

Emolient może droższy, ale za to już nic nie potrzeba z kosmetyków właściwie. A jakby pozbierać te wszystkie oliwnki i płyny do kąpieli czy balsamy, to wielkiej różnicy w cenie nie będzie.

Warto czytać na opakowaniu, czy produkt jest faktycznie dla noworodków. Pamiętam, że z Iggym kupiłam coś niby od pierwszych dni życia, a to od 3 miesiąca było :baffled:

hej, ja na początku stosowałam Oilatum, bo mały miał jakiś trądzik, a potem juz tylko Nivea; polecam do kąpieli do ciała i włosów ten: images.jpg
Natomiast jeśli chodzi o kremy do pupy, to przetestowałam Linomag, Sudocrem, Alantam... a zdecydowanie najlepiej wypadła też Nivea:
indeks.jpg
Dodam jeszcze, że oba są bardzo wydajne... ten do kąpieli (przy codziennym kąpaniu) starcza nam na jakieś 4 m-ce, a ten do pupy ze 2 m-ce...

reklama
Do góry