reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

ja czekam co w spadku dostanę, no i muszę przebrać rzeczy po młodym
ale mam wózek, przewijak, pieluszki tetrowe, łóżeczko, pościel, bujaczek, matę edukacyjną, laktator, butelki, smoczek
tylko wanienki nie mam
a te czapeczki to nie jestem pewna, bo młodemu zakładałam latem bo wszyscy zakładają, ale cały czas się zastanawiałam "po co?" bo jak leży w wózku, więc osłonięte, na dworze gorąco.....wiadomo jakąś mieć trzeba ale tak bez przesady
a ogrodniczki też stwierdziłam że nie praktyczne bo dla tych małych dzieci są body z tak ślicznymi nadrukami że szkoda je zasłaniać ogrodniczkami :-p

reklama
Ja czapeczki zamierzam tylko po kapieli zakladac i ewentualnie wieczorami.Zobaczymy zreszta.Wszystko wychodzi w praniu.
Dzisiejszy dzien,z racji tego ze i tak jest w plecy caly,spedzilam na poszukiwaniu lozeczka,materacyka i takich tam przydatnych.Musze jeszcze sporzadzic liste i podzielic na miesiace.Ale tez czekam bo kolezanka mowila,ze sporo ma takich rzeczy jak bujaczek,mata edukacyjna itd.po coreczce i sie musimy przejechac do nich i obadac.Wtedy bede juz wiedziec na czym stoje :-)

ja jak czytam Was, internet i inne porady to wklepuję do worda co jeszcze muszę kupić.... póki co lista wygląda tak:

Waciki do uszu/patyczki
Kosmetyki do kąpieli itp.
szczotka do włosów
sol fizjologiczna
aspirator
termometr
herbatki dla bobo
herbatki na laktację
smoczek + ewentualnie pojemniczek
octanisept
osłonki na sutki
karuzela
przewijak
pojemnik na pieluchy (chcę taki zaczepiany na łóżeczko)
prześcieradła
podkłady pod prześcieradło
Wit D+K
Staniki do karmienia
Maść na brodawki purelan
Podkłady higieniczne do szpitala
Majtki poporodowe
Podpaski
Koszule do karmienia
Laktator
Mata edukacyjna

Nanulika- fajna lista, o kilku rzeczach mi przypomnialas, masc na brodawki - bo z tej listy wynika ze chcesz karmic piersia- mozesz zaczac uzywac juz wczesniej, by zapobiec ewentualnemu pekaniu, ja stosuje juz od okolo 3 tygodni, aha i nie wmasowywac tylko nalozyc i dac wyschnac :)
jesli bedziesz tylko karmila to herbatek raczej dawac nie musisz dziecku, ale jesli bedziesz w domu na wszelki wypadek miala to nic sie nie stanie :)

ja na razie mam mate do przewijania. Od biedy zawsze mogę ją położyć na łóżeczko, ale wolałabym mieć taki nakładany przewijak, nie zajmuje prawie nic miejsca a zawsze masz ten dodatkowy blat. Licytuje jeden a Ebayu, ale nie chce dać więcej niż 15F. Ile w Polsce takie cuś kosztuje?

reklama
Do góry