reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

Ja mam naprawdę ogrom rzeczy po Kubie, takich uniseksów. Nawet nie liczę, bo wyjdzie jak na troje dzieci;-)

PolaTola, kikut będzie się wietrzył pod warunkiem, że odwiniesz pieluchę i oprócz kaftanika nie założysz dziecku nic więcej ;-) Wiem, że pieluchy Bella Happy nawet mają specjalne wycięcie na pępek. Ale to moim zdaniem zupełnie niepotrzebne, bo inne trzeba po prostu wywinąć.
Co do kaftaników, to nie sądzę, by w maju były one niezbędne.

A ja sobie obiecałam jedną rzecz: nie będę Małej ubierać w żadne dżinsy, które przeważnie są sztywne. Tylko ubranka dające dużą swobodę ruchów:tak:

reklama
Kasienkadg - chyba ZA dużo ;) Ale nie mogłam się powstrzymać ;)

Zapominajka, u Ciebie też nie widzę kaftaników. Czy myślicie że to niezbędne? Podobno lepiej, bo kikut pępowinowy się wietrzy...

Żadnych kaftaników. Przy Iggym dostałam od koleżanki chyba z 20 i przeklinałam...
A kikut to może przez max 14 dni po urodzeniu będzie. Igusiowi odpadł po niecałym tygodniu.
A wietrzenie tak jak napisała Fiołkowa na golaska :-D

Jeansów żadnych nie kupiłam. Wszystkie z darów :-D to co miałam nie brać...

Widze że nie tylko ja mam ogrom ciuchów:) jutro jeszcze jedziemy po kołyskę i ponoć z nią też mają jakieś ciuszki przywędrować....

a ja znów nie umiałam przejść obojętnie obok lumpka... dzisiejsze łowy - koszt 11pln za wszystko:

1. 3-6 miesięcy

20130129_150702.jpg

2. 6-12 miesięcy

20130129_150757.jpg

3. 12-18 miesięcy

20130129_150721.jpg

4. 3-6 miesięcy

20130129_150742.jpg

wzięłam się przynajmniej za wyławianie większych niż 0-3m, bo tych mam już zatrzęsienie!!!

Zapominajka, u Ciebie też nie widzę kaftaników. Czy myślicie że to niezbędne? Podobno lepiej, bo kikut pępowinowy się wietrzy...

ja nie lubie kaftaników i takich kupować nie będę,pod pleckami mi się podwijały i myśle że nie jest to wygodne dla dziecka,zdecydowanie jestem za body,a jak ciepło będzie to w samej pieluszce będzie pępek wietrzyć albo podwinę na brzuchu body

ja jestem oszczędna z ciuchami na razie. Zbliżają się car booty a tam pewnie strace wszelkie hamulce. Na razie mam około 10 body z krótkim rękawem, 5 pajacyków, dwie bluzy, dwa sweterki, trzy sukieneczki, jakieś buciki, skarpetusie, mama już zapowiedziaął że kupiła Larze kurteczke na zime, i na razie tyle. Za To kącik w sypialni powoli powstaje, łóżeczko jest już złożone, włożyłam do niego maskotki i zdjęcie USG LAry a jak M to zobaczył to aż mu świeczki w oczach stanęły ;)

już kiedyś tłumaczyłam gdzieś na forum: jak sie robi ciepło to co niedziele rsno ludzie zjeżdżają się na wielkie pole kempingowe i z bagażników sprzedają wszystko co im nie potrzebne, za grosze. Od ubrań po dzieła sztuki. Taki jakby pchli targ.

Ja myślę, że z wietrzeniem pępka to nie ma co panikować - przecież jeśli dzidzol w maju będzie nawet cały czas w bawełnianym body, to i tak jest dobry dostęp powietrza - ja przynajmniej przy Antku nie zwracałam na to specjalnej uwagi - do pepka Octanisept 3xdziennie i przemywanie okolicy takim patyczkiem do uszu, wywinięta pielucha.. i tyle. Odpadł szybko, sam, bez problemów.
Sembonzakura - juz chyba kiedyś pisałam, że zazdroszczę tych car bootów...

reklama
Do góry