reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Nanu chciałam, ale wrzucenie jej przerosło moje dzisiejsze możliwości. Jest mi autentycznie wstyd, bo mam zaćmę umysłową straszną.
I jeszcze się do tego przyznałam, więc teraz płaczę...

Hehe Zapo nie ty jedna:-D

Ja sie ostatnio dowiedzialam, ze siostra mojej kumpeli tez mi odlozyla ubranek na 56cm od swojego malego;) Wiec szykuja sie dwie paczuszki;P Dlatego odpuszczam juz kupowanie ubranek (chociaz to uwielbiam) i zaczne powoli kompletowac reszte.

Zapo :-D:-D
Lista ciuszków na razie wygląda tak:

LPNazwanew born0-33-66-99-12
1Body bez rekawow4
2Body z krótkim rękawkiem36
3Body z długim rękawkiem2201
4Pajacyk z krótkim rękawkiem161
5Pajacyk z długim rękawkiem28
6Pajacyki do spania (welur)11
7Rampers34
8Koszulka z krótkim rękawkiem11
9Koszulka z długim rękawkiem21
10Bluza i sweterek2211
11Spodenki i ogrodniczki (dł i krótkie)111131
12Komplety
13Kombinezon (ciepły)1
14Kamizelka1
15Koszula11
16Kurteczka1
17Buciki
18Czapeczka8
19Skarpetki4
20Rekawiczki niedrapki2
21Śliniak
22Śpiworek do spania1 szt (wiek 0-6 m-cy)
Czekam jeszcze na pudło ciuszków od mojej przyjaciółki i jeszcze planuję zakupy urlopowe....
Co myślicie o liście???? o czymś moze zapomniałam? Czegoś za mało? :confused:

Zastanawiam się nad innym rozwiązaniem niż wanienka - a mianowicie nad wiaderkiem do kąpania. Co sądzicie?

Ostatnia edycja:
Pola ja bym jakieś buciki dokupiła malutkie, albo takie cieplejsze skarpetki. A poza tym całkiem ładny zestaw.

A oto mój.Zaćma mi przeszła (jak mi wstyd... :zawstydzona/y:)

BodyrampersPajacykpółśpiochylegginsybluzkijeans
rozmiardł. rękawkr. rękawkr. rękawdł. rękawkr. rękaw
50/5646462221
62/687622224
743114244
ponadto:
skarpetki 14 sztsukienka2 szt
paputki5sztkomplecik1 szt
czapeczki 5 szt.
niedrapki3 szt.
rękawiczki1 szt
kombinezonRozm. 80
kurteczki jes.3 szt.
ocieplane sp3 szt.
pieluszki3 szt.
tetra5 szt.

Mam jeszcze 2 śpiworki, otulacz na szczebelki, pościel, pieluszki flanelowe

reklama
Kasienkadg - chyba ZA dużo ;) Ale nie mogłam się powstrzymać ;)

Zapominajka, u Ciebie też nie widzę kaftaników. Czy myślicie że to niezbędne? Podobno lepiej, bo kikut pępowinowy się wietrzy...

Do góry