reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
ja jutro wezmę od siebie z domu karton rzeczy po mojej córce,już się doczekać nie mogę bo zostawiłam tam same perełki i śpioszki w których była ubrana zaraz po urodzeniu.wczoraj R. przyniósł ubranka po swoim synu,ale jakoś nic mi w oko nie wpadło,trochę się boję że z synkiem nie będzie tak łatwo Go stroić:angry: ehh..

Fotelik wybraliśmy Recaro bo jak to mój małżonek stwierdził "najbardziej ufa firmie, która robi fotele do samochodow wyścigowych". Uznał, że jeżeli mają tak dobre wyniki w crashtestach zwykłych foteli i fotelików samochodowych to inny nie może być i już. Następny też będziemy brali Recaro.

Jeśli chodzi o wózek to pod uwagę brałam:
- ogólna waga wózka (mieszkamy na piętrze, a do piwnicy tez nie łątwo wejść, poza tym, że ja będę ten wózek dzwigać to w przyszłości będzie to robiła też moja mama która zostanie z maluchem)
- wielkość gondoli (jedo ma najdluższą z dostępnych na rynku - a biorąc pod uwagę to, że maluch pojawi się na wiosnę to całą wiosnę, lato i wczesną jesień będzie jeździł wygodnie - dużo miejsca i szeroko, można włożyć kocyk, cokolwiek...)
- ułożenie gondoli i spacerówki (w gondoli można podnieść/ opuścić oparcie, a w spacerówce oparcie i podpórka na nóżki układają się idealnie do pozycji leżącej jak maluch uśnie)
- skrętne kółka (wszystkie koła są pompowane i z przodu i z tyłu, dodatkowo skętne mają metalową blokadę a nie plastikową i nie wyrobi się ani nie pęknie jak będzimy zapinać/odpinać.)
- łatwość odpinania kółek (szczególnie dużych - nie trzeba mieć niewiadomo jakich narzędzi tylko przycisnąć zapinkę)
- łatwość składania/rozkładania stelaża (strasznie łatwe do zrobienia!)
- amortyzatory można ustawić na 3 poziomach twardy, półmiękki i miękki
- spacerówkę można zamocować przodem i tyłem do kierunku jazdy
- bardzo bardzo duża torba na zakupy
- jako jedna z niewielu firm ma możliwość zamocowania fotelików recaro (specjalne adaptery)
- impregnowane materiały - całą gondole i spacerówkę można wrzucić do pralki i uprać.
- ewentulane reklamacje czy naprawy (punkt w którym kupowaliśmy ma na miejscu części zamienne do załatwiania prostych uszkodzeń, a ewentualne reklamacje można załatwić przez nich)
- cena - wydaje mi się, że biorąc pod uwagę wszystkie powyższe cechy cena jest naprawdę przystępna.
- jest dość duża szansa, że jak maluch nie bedzie już korzystał to odsprzedamy wózek bo sporo osób ich używa i poleca.

A kolor to - trzeci rząd trzeci od lewej - taki jeansowo beżowy ;-)

Ostatnia edycja:
A ja uleglam dzis urokowi i skusilam sie na 3ci kocyk dla matyldy. ..

Załączniki

• 20130128_172515.jpg
    20130128_172515.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Do góry